Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

«Українські юнкершафти» – нова книга історика Романа Пономаренка про дивізію СС Галичина

Категорія:

Світ:

Для багатьох буде великою несподіванкою дізнатися, що в роки Другої світової українські курсанти навчалися в елітних німецьких військових училищах. Так, у знаменитих юнкерських школах СС, які забезпечували найкращу підготовку офіцерського складу серед усіх армій Другої світової війни.  

Нарешті з приємністю заявляю, що з друку вийшла моя нова праця «Українські юнкершафти» – повідомив Роман Пономаренко у Фейсбук.

Без перебільшення можу заявити, що це унікальна книга. По-перше, вона присвячена черговій «темній плямі» нашої історії, про яку мало хто чув. А по-друге, вона не руйнує ніяких міфів (бо міфи то не є кепсько). Лише спростовує брехню та виводить нашу історичну пам'ять з багаторічної омани. І для цього не застосовано жодних хитромудрих прийомів. Просто на підставі аналізу широкого кола унікальних джерел (їх список зайняв аж 9 сторінок) розповідається правда, як вона є, без жодних прикрас.

В книзі йдеться про підготовку українських офіцерів для дивізії «Галичина». Для багатьох буде великою несподіванкою дізнатися, що в роки Другої світової українські курсанти навчалися в елітних німецьких військових училищах. Так, у знаменитих юнкерських школах СС, які забезпечували найкращу підготовку офіцерського складу серед усіх армій Другої світової війни.

Питань, на які я дав відповідь в цій книзі, чимало. Як і чому українці потрапляли до німецьких офіцерських шкіл? В яких воєнних школах вони навчалися і які предмети вивчали? Як взагалі відбувалась підготовка українського офіцерського корпусу для дивізії «Галичина» і як потім ці офіцери повели себе в дивізії? Як показали себе в ділі колишні офіцери армії УНР та УГА?

Для комплексного розкриття теми я розглянув не лише підготовку бойових офіцерів, але і т.з. офіцерів-фахівців: капеланів (ох скільки там цікавого!), лікарів тощо. Ба більше, я також розповів і про те, як українські офіцери показали себе на службі та в бою. А отже впевнений, що «Юнкершафти» будуть цікаві як теоретикам, так і практикам.

Оскільки в мене «історія без прикрас», то відразу попереджаю, що дещо з викладеного шокує чи навіть обурить читачів, бо аж занадто суперечить поширеним стереотипам (часто брехливим). Утім, історик мусить писати тільки правду.

Книга вийшла потужна – обсяг 350 сторінок, містить 290 фотографій, багато з яких Ви побачите вперше. Має тверду обкладинку, над дизайном якої працював знаменитий художник Олег Киналь, видавництво "Мандрівець".

Наші інтереси: 

Дізнаватися більше про історію Другої світової війни. Відходити від заскорузлої совкої історіографію з фейками СРСРівскього переможця.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Хто вже придбав цю книгу? Які враження від неї?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Хто вже придбав цю книгу? Які враження від неї?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цю книгу продає видавництво Мандрівець. Її можна замовити на цій сторінці.

Все, що робиться з власної волі, – добро!