Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ставлення до Трампа, «Мотор Січ» і олігархи в Україні: головне з інтерв'ю Зеленського

Президент Володимир Зеленський дав інтерв’ю програмі Axios, яке показав канал HBO. У ньому Зеленський розповів про олігархів в Україні, вакцинацію від коронавірусу, ставлення до Трампа тощо. Зеленський не вважає Китай геополітичною загрозою і хоче, щоб в Україні були представлені бізнеси обох країн. 

The Page публікує головні тези з інтерв’ю.

«Коли на сторінках багатьох медіа з’являлося моє прізвище, я читав, що Трамп тиснув на мене. По-перше, це було дуже образливо. Тому що я – президент України. Ми менші за США, але ми – незалежна країна! І ми це довели й Росії, коли зберегли свою незалежність. І доводимо це. Тому Трамп не тиснув на мене, і я ніколи такого не скажу», – сказав Зеленський.

Проте додав, що коли опублікували їхню розмову з Трампом, були не дуже зрозумілі речі. Це – перша серйозна розмова між двома президентами, між стратегічними партнерами й, на думку Зеленського, ніхто не мав права публікувати такі речі.

«Це особисті речі. Так, ми не належимо самі собі, тому що ми президенти, яких обрав народ. Але я вважаю, що такого не може бути. Це неправильно, і це було початком усього цього кейсу», – сказав він і на запитання, чи злий Зеленський на Трампа, відповів «трохи».

Терміни вакцинації

«Є декілька емоцій щодо вакцинації у світі. Можливо, вони не всі приємні, але я повинен їх озвучити. Те, що Україна не є рівноправним членом Європейського Союзу, – на це чітко вказали терміни вакцинації. Ми не в пріоритеті країн світу, які отримають вакцину одразу», – сказав Зеленський.

Він звертався до лідерів країн ЄС, з якими Україна має гарні відносини. Вони погодились допомогти – і частку вакцин віддаватимуть Україні. Він також повідомив, що Україна домовлятиметься з усіма країнами, які зможуть поставити вакцину.

«Є Sinоvac – одна з китайських вакцин. У нас є AstraZeneca. У нас є Moderna. Знаю, вона дорожча, але Україна не обирає, що дорожче, а що дешевше – ми обираємо зараз термін. І, на жаль, ми не в першому вагоні вакцинації. Ми десь у кінці, а я хочу, щоб Україна була принаймні всередині за термінами постачання вакцини», – повідомив Зеленський.

Стосовно російської вакцини, президент повідомив, що це – один із проявів серйозної інформаційної війни. РФ користується тим, що європейська вакцина приходить в Україну запізно, і пропонує свою.

«За моїх часів продажу «Мотор Січі» точно не буде»

«Питання не в Китаї. Питання навіть не в тому, яким чином купувались акції компанії «Мотор Січ» за часів колишнього президента, за часів Порошенка. Питання в тому, що ми не маємо права продавати контрольний пакет управління стратегічними оборонними підприємствами України будь-якій країні. Це раз. Ніколи, принаймні при мені – я ж не на все життя, я ж не генеральний секретар. За моїх часів точно цього не буде», – повідомив він.

Зеленський додав, що не вважає Китай серйозною геополітичною загрозою. І додав, що попри начебто холодну війну між США і Китаєм, в Україні представлені бізнеси обох країн. На думку президента, якщо певна країна та бізнес поважатимуть народ та кордони, то вони зможуть бути присутніми в Україні.

«Всі, хто втручалися у вибори в США, повинні відповідати згідно із законодавством»

«Я хочу, щоб була порушена кримінальна справа щодо цього. Я починав про це говорити, як із кабінету Порошенка був здійснений запис розмови з президентом Байденом, який тоді був віце-президентом, як ця розмова була записана, ким вона була записана, кому вона була передана чи продана – цим усім займаються правоохоронні органи. Вже є напрацювання, і скоро будуть результати», – повідомив він.

Зеленський додав, що хоче, щоб у цьому та санкційному списках були всі прізвища, попри те, депутатами яких партій будуть ці люди.

«Замість одних олігархів прийдуть інші»

«Позбавлення від олігархів досягається двома шляхами: позбавити їх можливості мати «телевізор», той чи інший медіамайданчик, впливати на депутатів. Це можна зробити, я хочу це зробити в Україні. Це повинно бути прийнято. Не просто рішення правоохоронців – когось взяти за ґрати, посадити когось. Я не проти того, щоб посадити всіх, хто порушує закон. Але замість одних прийдуть інші», – повідомив Зеленський.

За його словами, цей процес потрібно змінювати на законодавчому рівні. Наразі він упевнений, що олігархи мають вплив на всі партії (окремих людей у партіях), які перебувають в українському парламенті.

Наші інтереси: 

Стежимо за станом свідомості президента. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Пустопорожнє інтерв'ю пустопорожнього клоуна-президента, який за два роки деморалізував і принизив армію та українське суспільство, врешті злив в московський унітаз всі наші досягнення за 5 років важкої праці волонтерів, добровольців, військових, політиків, які зробили Україну суб'єктом міжнародного права.

Коментарі

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Пустопорожнє інтерв'ю пустопорожнього клоуна-президента, який за два роки деморалізував і принизив армію та українське суспільство, врешті злив в московський унітаз всі наші досягнення за 5 років важкої праці волонтерів, добровольців, військових, політиків, які зробили Україну суб'єктом міжнародного права.