Зображення користувача Люба Покотило.
Люба Покотило
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підтримуємо визнання Німеччиною Голодомору актом геноциду Українського народу

Категорія:

Спецтема:

«Голодомор є класичним прикладом радянського Геноциду. Найдовшого і наймасштабнішого експерименту з русифікації. А саме – винищення Української Нації» (Рафаїл Лемкін, автор терміну „Геноцид“).

Такими словами описав Голодомор в Україні 1932–33 рр. Рафаїл Лемкін,  який дав визначення терміну Геноцид.

Після поданої петиції у 2019 році в Німецький Бундестаг про визнання Голодомору  геноцидом Українського народу, ми домагаємося в Німеччині визнання цього факту. 

Вкотре надсилаємо матеріали, інформуємо, беремо участь в дискусіях і доносимо правду про Голодомор в Україні.  Працюємо разом з Послом  України в Німеччині  паном Андрієм Мельником, який докладає чималих зусиль у цій болючій для українців темі.

У петиційну  комісію входять представники усіх правлячих партій Німеччини та представники уряду. Партія Лібералів, Християнська,  Соціал-Демократична партії та партія Зелені готові підтримати нашу петицію.

Представники партії Ліві, Альтернативної партії та представники німецького уряду наголошують на кілька пунктів, які не дають їм можливість прийняти рішення на першому етапі – в петиційній комісії.  

А саме: 

  • Чи був Голодомор  геноцидом українського народу.
  • Чи є достатньо документальної  інформації про Голодомор 1932-33 років.
  • Яка кількість українців загинула при Голодоморі, при цьому дотримуються чисельності 3,5 мільйонів загиблих. 

ГО Україна Форум (Ukraine Forum e.V.) з Берліну підготувала цілу низку відповідей і надсилає їх листами до кожного члена петиційної комісії (32 члени).  До листів додали фільм Mr. Jones / RED SECRETS. 

Цього разу підготували ми виписки з боннського політичного архіву,  які були написані дипломатами Німеччини й надіслані до уряду Німеччини з посольства Харкова, Одеси, Києва, а також Генерального Консульства Москви в 1932-33 роках.

Разом з істориком,  автором  книги «Український Голод  – Голокост»  паном  доктором  Дмитром Злепком,  українцем за походженням,  дослідили багато документального матеріалу про Голодомор в Україні.  Увесь цей матеріал свідчить про те, що Європа та Америка знала про ті страшні діяння більшовицької партії в СРСР, але не проявляла дієвих кроків, щоб зупинити знищення Українського народу. 

Так, в одному звіті німецького посольства в Ризі до Міністерства закордонних справ під грифом "Абсолютно таємно!“ від 15 червня 1933 р. No А-675, повідомлено наступне: 

«Італійський бізнесмен у Москві, пан Атоліко,  щойно повернувся з поїздки через Кавказ. Він сказав наступне: "По дорозі я бачив найжахливіші й лякливі сцени голоду, групи голодуючих людей штурмують поїзди і просять шматок хліба. На всіх станціях посилено управління НКВД-истів,  які є для того, щоб очищувати залізничні  вокзали від голодуючих мас .... 

В одному селі щодня помирає 30-40 людей від голоду. Ви знайдете трупи, в яких вирізають м'язи, і використовують в їжу. Тіла померлих дітей не знайдені, бо, як зізнаються самі селяни, саме м'ясо дитячих трупів варять і їдять....

Насправді "червоне рабство" існує скрізь; ці великі пани, такі як Сталін, Калінін, Каганович та інші їздять всюди і проводять зустрічі, пообіцявши все, і тільки найкраще…»

В іншому звіті до Міністерства продовольства і сільського господарства Рейху від 19 вересня 1933 року (Берлін) під грифом «Секретно! Не для публікації» про голод в Радянському Союзі під заголовком «Забезпечення зерном в Радянському Союзі» повідомляється паном Шиллером, який був сільськогосподарським експертом посольства Німеччини в Москві. 

П. Шиллер пише: «Істотно відзначити, що ця територія, де є голод, чітко збігається з цією, так званою територією сільськогосподарських територій надурожайності*. Це саме найважливіші зернові регіони, які є житницею старої країни*, які найважче постраждали від голоду, тоді як так звані сільськогосподарські території в північній і центральній Росії, які раніше самі залежали від поставок зерна з інших районів, мали в цьому році краще постачання хлібом, ніж будь-коли раніше». 

* так називали УКРАЇНУ


Ще цитата: «Причини голоду не слід шукати в природніх умах і поганому врожаю».

І ще: «На цих територіях майже в кожному окремому селі спостерігаються випадки голоду, при цьому тут помирає близько 25-50% населення».

Доповіді німецьких, італійських і французьких дипломатів не лише розкривали масштаби злочину Сталіна проти українського народу й інформували Захід, а й повідомляли про кількість смертей. 

В доповіді Генерального консульства Німеччини Харкова від 11 грудня 1933 року є слідуюче повідомлення про катастрофічну ситуацію в Україні. 

Цитата: «Ці жертви, якими досягнута величезна кількість зерна, жахливі. Навіть якщо «перемога над проривом у сільському господарстві» високо цінується з погляду забезпечення народу цьогорічним продовольством, ці досягнення не мають жодного виправдання з людської точки зору. Голод забрав мільйони життів селян в Україні. Сім мільйонів (згідно з конфіденційною офіційною заявою) не будуть перебільшенням».

Відомо багато архівних документів, які свідчать про публікації про Голодомор в Україні в таких відомих газетах, як Berliner Tageblatt і Vossische Zeitung. Тут публікувалися статті кореспондента Артура В. Джаст, який понад 12 років працював журналістом у Радянському Союзі й писав статті про Голодомор в Україні. Також відомою є його книга «Військова сила Радянського Союзу».  

У газетах Die Reichspostост  і Vossische Zeitung у серпні 1933 року з ініціативи віденського кардинала-єпископа доктора Теодора Інніцераз були висунуті звинувачення радянській владі в «мільйонах жертв» в Україні та на Північному Кавказі та інших районах. Саме він організував конференцію щодо Голодомору в Україні і розпочав збирати допомогу для України. 

Після того як валлійський журналіст Гарет Джонс, побувавши в Україні, задокументував побачені картини лиха Голодомору, він був запрошений на міжнародну пресконференцію в Берліні 29 березня 1933 року. Матеріал пресконференції був опублікований у газетах  Berliner Tagesblatt і The New York Times. 

Ми, українці, які знають про цей злочин радянської соціалістичної влади, передаючи цю історичну подію нашим наступним поколінням, хочемо отримати визнання Голодомору актом геноциду української нації,  спеціально спрямованого на знищення українців, і просимо такого визнання в Німеччині. 

Ми вважаємо за необхідне віддати шану німецьким дипломатам, журналістам та медіаресурсам, які інформували та публікували про цю тему, і просимо увіковічити цю пам’ять пам'ятником у Берліні. 

Ми збираємо підписи і просимо підтримати нас в нашій спільній справі. Для цього необхідно подати прізвище, ім’я, місце проживання та країну на ел. пошту  [email protected]

 Дякую зі підтримку!

Люба Покотило, голова ГО Україна Форум 

Наші інтереси: 

Визнання Німеччиною Голодомору задля пам'яті про померлих і для передачі знань про цю трагедію наступним поколінням.   

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

дякую. Це ми можемо робити теж, але не в цьому випадку. Тут іде "боротьба" лише за 1932-33рр. Тому, що Петиція саме про це. А ми лиш "робимо нашу домашню роботу". Нам треба теж залишатися на фактах. Як тільки ми дискусію розгортаємо, то Вони чіпляються за допоміжні теми і нас "вводять в дискусію", яка відволікає від головної цілі. Так комісія істориків (7 українських та 7 німецьких), яка була створена, щоб це питання подати в опрацьованому вигляді для петиційної комісіЇ, "розвела" полеміку про саму трактовку слова "Геноцид" і чи це може бути в цьому випадку використано?!... і це на протязі років... ?! дякуючи нашому послу, п.Мельнику, в літку ця комісія була розігнана і ми надіємось що сформують комісію мін. з українських істориків, які: а) захищатимуть інтереси України, б)являються фахівцями в питанні Голодомору. чого не було... Тому, прохання - підтримуйте нас підписами. Нам зараз треба ДІЯТИ! бо, як закінчиться обговорення питання, то петиційна комісія може закрити це питання із-за недостатності фактів.... і тоді все... між іншим, це вже друге подання петиції в Німеччині! усе не так просто як виглядає....При слідуючому листі, я завчасно оголошу і прошу підключайтеся до написання. дякую

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Місце проживання - тут досить вказати назву міста або села.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, я цю ініціативу гаряче підтримую! Так би мовити, обома руками "за". Було б дуже добре та дуже колрисно, аби в статті було пояснення, чому саме це потрібно сучасним українцям. Нагадаю, що на НО можливе редагування вже опублікованих статей. Також, додам свою думку про те, навіщо це нам потрібно. Це - дуже добре та дуже корисне тренування з колективних дій. Воно дуже просте та дуже легке - всього лише надіслати електронною поштою відповідного листа! Але, як ми зможемо створити щось краще, щось масштабніше, як ми виявимось нездатні на таку просту та легку дію? Я, наприклад, вже надіслав листа зі своїми даними на підтримку цього.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

Щиро дякую за Вашу підтримку. В першу чергу мова йде про визнання Голодомору в Німеччині як геноцид українського народу. Ми мусимо бути тут послідовними, так як така петиція подається в Німеччині вже вдруге.
Окрім того, Голодомор не вивчають в школах. Це велика біда. Часто люди не знають, що це таке! Лише через визнання, можна буде просити включити в шкільні та університетські програми.
Пам'ятник в Берліні - це може буде величезний прорив у визнанні Голодомору. Це процес кількох років і коштуватиме не малі кошти, але ця ідея виникла з певних міркувань і має стратегічне значення. Я надіюсь, що вона вчасно озвучена суспільству.
Українці є, на превеликий жаль, не згуртованою нацією. Питання Голодомору нас об'єднує і може згуртувати. Тут Ви маєте рацію. При кожній акції треба переслідувати не лише названу ціль, але й думати за спільну національну свідомість та повернути нашу колективну свідомість.
Думаю, що в кожну статтю треба вкладати такі важливі моменти. Це дуже допоможе, якщо можна надсилати статті та задавати напрямок досягнення цілі, а ви зможете редагувати.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Любо, прошу підтвердити, чи наші листи надійшли на електронну пошту, вказану в цій статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

Так. надійшли. дуже дякую

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Любо, ти молодець, що не гребуєш великими зусиллями у цій справі. І своїми послідовними діями наближаєш до визнання Німеччиною того жахливого злочину проти України. Ми тебе підтримуємо, і вірю, що разом доб'ємося мети.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Добридень! Я надіслав свої дані на вказаний e-mail.
Хочу зауважити, що згідно даних Мейсона, кількість жертв Голодомору В 1932-1933 роках набагато більше офіцйних 7 млн.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Валерію, поділися своїми джерелами, буде корисно для всіх, і Люба зможе включити ці дані у досьє для німецьких політиків.

Валерій Зміївський каже:
Добридень! Я надіслав свої дані на вказаний e-mail.
Хочу зауважити, що згідно даних Мейсона, кількість жертв Голодомору В 1932-1933 роках набагато більше офіцйних 7 млн.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

так. це відомо. теж в архівних документах Два рази згадується, що жертв голодомору в Україні!!! було точно 7 млн, а то і більше. А також є інші документи, де говориться, що "10 млн. дуже ймовірно". Тут є слідуючі нюанси, на які треба обов'язково звернути увагу. 1. Нам треба всім дотримуватися однієї цифри, навіть, якщо будуть докази інші... Чому? Нім. Уряд нас на цьому питанні "засипає", мовляв і тут не має конкретних відомостей, то може й не було стільки...... 2. вони, найкраще хочуть, щоб лише 3,5. млн. обговорювати. На мою думку, це повязано з Голокостом... (щоб не було у нас більші маштабніші і злочинніші факти). Є одна американка Анне Аппельбаум "Червоиний голодомор", де вона в своїй книзі якраз цю цифру і озвучує. Книга мені дуже не подобається. Але, нажаль "її зробили важливою" і багато хто на неї посилаються... І нім. уряд "тримається за цю тезу".... 3. Українці повинні проявити Тут єднанність і ми мусимо триматися лиш одної цифри. Напр. 7 млн. і щоб не мати відволікання на дискусії та суперечки Хто подає правильніше... Тому, треба визначитися і залишатися непорушним, як Глиба. Звичайно, ми можемо цю тему між собою дисткутувати, якщо хтось буде показувати і наводити ішні факти. Але для визнання голодомору треба залишатися на одній позиції. У нас є великі труднощі доказувати нашу правоту, бо сама петиція була написана дуже звичною і очевидь без юр.консультації... п. Наталя, подавач петиції, мала лише одну ціль: вшанувати пам'ять її родини.... Вона і є головною для комунікацій в тій петиції... тому ми, і не лише ми, інші Українські громади підключились тут добровільно, бо почали "рятувати" ситуацію. Ми бачимо тут набагато ширше і глибше, це набагато більша місія, яка принесе для нашої країни визнання та признання.

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Так, можна вживати формулювання "щонайменше 7 мільйонів"

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Андрій Будкевич.
0
Ще не підтримано

Потрібно наголошувати і на тому, що Голодоморів було три: 1921-1923,1932-1933,1946-1947років. Всі вони мали щодо нашого народу геноцидний характер.

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

дякую. Це ми можемо робити теж, але не в цьому випадку. Тут іде "боротьба" лише за 1932-33рр. Тому, що Петиція саме про це. А ми лиш "робимо нашу домашню роботу". Нам треба теж залишатися на фактах. Як тільки ми дискусію розгортаємо, то Вони чіпляються за допоміжні теми і нас "вводять в дискусію", яка відволікає від головної цілі. Так комісія істориків (7 українських та 7 німецьких), яка була створена, щоб це питання подати в опрацьованому вигляді для петиційної комісіЇ, "розвела" полеміку про саму трактовку слова "Геноцид" і чи це може бути в цьому випадку використано?!... і це на протязі років... ?! дякуючи нашому послу, п.Мельнику, в літку ця комісія була розігнана і ми надіємось що сформують комісію мін. з українських істориків, які: а) захищатимуть інтереси України, б)являються фахівцями в питанні Голодомору. чого не було... Тому, прохання - підтримуйте нас підписами. Нам зараз треба ДІЯТИ! бо, як закінчиться обговорення питання, то петиційна комісія може закрити це питання із-за недостатності фактів.... і тоді все... між іншим, це вже друге подання петиції в Німеччині! усе не так просто як виглядає....При слідуючому листі, я завчасно оголошу і прошу підключайтеся до написання. дякую

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Відгуки з Америки й Канади. Діяспора завжди єдналася у надважливих справах для України :

Zirka,

Ya pereslav tvoye povidomlennia u Narodnomu Ohliadachi nashi hrupi “Holodomor Educators Committee” u Kanadi i Amerutsi.

Os’ vidhuk.

Pa.

Slavko

Thanks for sharing, Slavko,

Yes, this is a recent (1.22.21) posting of a new petition to have Germany recognize the Holodomor as genocide. We are urged to support this renewed initiative by following the instructions below. As the petition statement concludes:

Ми, українці, які знають про цей злочин радянської соціалістичної влади, передаючи цю історичну подію нашим наступним поколінням, хочемо отримати визнання Голодомору актом геноциду української нації, спеціально спрямованого на знищення українців, і просимо такого визнання в Німеччині.

Ми вважаємо за необхідне віддати шану німецьким дипломатам, журналістам та медіаресурсам, які інформували та публікували про цю тему, і просимо увіковічити цю пам’ять пам'ятником у Берліні.

Ми збираємо підписи і просимо підтримати нас в нашій спільній справі. Для цього необхідно подати прізвище, ім’я, місце проживання та країну на ел. пошту

Дякую зі підтримку!

Люба Покотило, голова ГО Україна Форум

From:
Sent: Saturday, January 23, 2021 11:07 AM
To: 'Victoria Malko'; 'Victor Rud'

Germany recognizes Genocide. Not quite sure if this is fresh news or dated, but it is good news.

Підтримуємо визнання Німеччиною Голодомору актом геноциду Українського народу | Народний Оглядач

Підтримуємо визнання Німеччиною Голодомору актом геноциду Українського народу | Народний Оглядач (ar25.org)

Jaroslaw Martyniuk

“If liberty means anything at all,
it means the right to tell people
what they do not want to hear.”

--Geroge Orwell

From: Victoria Malko
Sent: Tuesday, January 19, 2021 10:14 PM
To: Victor Rud

Long overdue recognition. Students in my world history course came to such a conclusion last semester (see their museum exhibit).

On Tue, Jan 19, 2021 at 6:23 PM Victor Rud wrote:

https://www.nationalreview.com/2021/01/the-u-s-officially-recognizes-chinas-uyghur-genocide/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=NR%20Daily%20Monday%20through%20Friday%202021-01-19&utm_term=NRDaily-Smart

--

Victoria A. Malko, Ed.D.
Department of History
California State University, Fresno
5340 N. Campus Drive M/S SS21
Fresno, CA 93740-8019
(559) 278-2153
(559) 892-6696 (cell)

Women and the Holodomor-Genocide: Victims, Survivors, Perpetrators, edited by Victoria A. Malko. Fresno, CA: The Press at California State University, 2019. 144 p.

https://lccn.loc.gov/2018464948

Жінки та Голодомор-геноцид: жертви, очевидиці, призвідниці / під редакцією Вікторії Малько. Київ: Видавничий дім "Києво-Могилянська академія", 2019. 149 с.

https://lccn.loc.gov/2019453985

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зірко, ел. адреси не можна викладати у відкритий доступ. Тому я їх прибрав.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ой, дякую, Ігоре ! А чи можу передати їх Любі приватно ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

будь ласка, висилайте мені.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ця тема так сильно мене цікавить, бо вона є моєю особистою справою. Річ у тому, що моя інвалідність є одним із наслідків Голодомору. Опосередкованим та віддаленим, але, тим не меньш... Інвалідність в мене, безпосередньовиникла, через інсульт мозжечку. Подвійний. А, той інсульт - це наслідок, ускладнення від цукрового діабету другого типу. Який в мене є з десяти років. Тут справа в тому, що дуже сильну схильність до нього я успадкував від матері. А, мої батьки були дуже занепокоєні тим, що я дуже худорлявий. І, приймали відповідні заходи, задля того, аби позбутися моєї, надмірної, на їх думку, худорлявості. І, наслідком їх заходів став цукровий діабет в мене. Моя мати велику схильність до цукрового діату успадкувала від бабусі. А, бабуся набула його внаслікок великого горя - в неї на очах помер від голоду її батько. В 1933 році. І, оце наслідки владарювання чужинців над українцями. А, своєї суспільної голови в українців ще й досі нема. Насліком цього є закон "про землю". Цей закон при своєму втіленні ствюватиме сприятливі умови для зречення зубожілими українцями своєї рідної землі. І, створюватиме сприятливі умови для ще швидшого вимирання українців через широке розповсюдження серцево-судинних хвороб. Прикладом чого є Аргентина. Отже,. становлення української нації замість українського етносу, є моєю особистою справою! І, першою сходинкою до цього є визнання українцями своєї помилки. Визнання того, до чого призводить панування чужинців.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!