Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Звернення Дональда Трампа до нації: «Цього тижня ми інавгуруємо нову адміністрацію і молимося за її успіх»

Категорія:

Спецтема:

Виступ президента США Дональда Трампа 19 січня 2021 року опубліковано на YouTube-каналі Білого дому. У своїй 20-хвилинній промові Дональд Трамп зазначив, що він пишається досягненнями його адміністрації та побажав успіхів новій адміністрації. Його прощальний виступ прозвучав за день до закінчення терміну президентства. 20 січня опівдні за місцевим часом (17:00 за Гринвічем, 19:00 за київським часом) має відбутися церемонія інавгурації обраного президента США. Трамп на ній присутній не буде.

Дональд Трамп зазначив, що його ухід з Білого дому є природним завершенням добре виконаної роботи, а не наслідок поразки на виборах. 

Текст виступу президента Трампа у прощальному зверненні до нації на сайті Білого Дому.

У своїй промові Трамп підкреслив, що став «першим президентом за десятиліття, який не почав ніяких нових воєн» і зайняв жорстку позицію стосовно Китаю.

«Перш за все, ми підтвердили священну ідею про те, що в Америці уряд відповідає перед людьми. Світло, що осяює наш шлях, наша Полярна зоря, наша непохитна переконаність полягала в тому, що ми тут, щоб служити звичайним благородним громадянам Америки. Ми не прихильні особливим інтересам, корпораціям або глобальним організаціям», – сказав Дональд Трамп.

За його словами, на своєму посту він дбав виключно про інтереси простого американського народу.

«Бувши президентом, моїм пріоритетом і моєю постійною турботою завжди були інтереси американських працівників і американських сімей. Я не шукав найлегшого шляху, безумовно, це було насправді найважчим. Я не шукав шляхи, які б викликали найменшу критику. Я взяв на себе важкі битви, найважчі бої, найважчі вибори, тому що це те, для чого ви мене обрали. Ваші потреби були моєю першою й останньою незмінною увагою», – сказав глава держави.

Президент США зазначив, що американцям вдалося відновити лідерство США на світовій арені та закликав громадян завжди відстоювати інтереси країни. «Ми відновили американську міць й американське лідерство за кордоном. Світ знову нас поважає. Будь ласка, не втрачайте цю повагу. Ми повернули собі суверенітет, відстоюючи інтереси Америки в Організації Об'єднаних Націй і відмовившись від односторонніх глобальних угод, які ніколи не служили нашим інтересам. І країни НАТО зараз платять на сотні мільярдів доларів більше, ніж коли я прибув (на цей пост президента США) всього кілька років тому. Це було дуже несправедливо. Ми платили за мир. Тепер світ нам допомагає», – сказав Дональд Трамп.

Адміністрація Трампа прийняла найбільший пакет скорочення податків в історії Америки.

«Ми вийшли з жахливого Транстихоокеанського партнерства і неможливої Паризької кліматичної угоди, переглянули односторонню угоду з Південною Кореєю і замінили NAFTA (North American Free Trade Agreement) новаторською USMCA (United States-Mexico-Canada Agreement)», – сказав Дональд Трамп. 

Він також звернув увагу на введення історичних і масштабних мит щодо Китаю. Америка перевершила інші країни в економічному плані завдяки своїй економіці та енергоресурсам.

«Зараз, покидаючи Білий дім, я розмірковував про небезпеку, яка загрожує безцінній спадщині, яку ми всі поділяємо. Як наймогутніша держава світу, Америка стикається з постійними загрозами та викликами з-за кордону».

У своєму виступі президент Трамп закликав не забувати, що в американців завжди будуть розбіжності, оскільки це «нація неймовірних, порядних, вірних і миролюбних громадян, які хочуть, щоб країна процвітала, була успішною і благополучною. На думку Трампа, найбільша небезпека, з якою стикаються Штати, – втрата впевненості в собі й у своїй національній величі.

«Ключ до національної величі полягає у підтримці та прищепленні нашої спільної національної ідентичностіЦе означає зосередитись на тому, що у нас спільне: спадщині, яку ми всі ділимо.

У центрі цієї спадщини також є тверда віра у вільне вираження поглядів, свободу слова та відкриті дебати. Тільки якщо ми забудемо, хто ми і як ми сюди потрапили, ми можемо допустити політичну цензуру та чорні списки в Америці. Це навіть не мислимо. Закриття вільних і відкритих дебатів порушує наші основні цінності та найтриваліші традиції».

«Америка – це не полохлива країна нерішучих людей, яких треба ховати й захищати від тих, з ким ми не згодні», – сказав Трамп і відзначив, що зараз, більш ніж коли-небудь, ми повинні об'єднатися навколо наших спільних цінностей, піднятися над злістю бунтівників і побудувати нашу спільну долю».
Звертаючись до своїх прихильників Трамп зазначив, що його політичний рух знаходиться на початку шляху.

Наші інтереси: 

Зміна президента США впливає на світову політику. Доля України насправді дуже залежить від США, які останні 4 роки були надійним союзником і помічником України. Поворот США вліво і можливий прихід до влади Байдена, який де-факто президентом США не буде, не є вигідним для України, як нам кричать усі українські ЗМІ (засоби масової маніпуляції). 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ага, Дональд Трамп полишає посаду президента США задля чогось більш значного. Цікаво, задля чого саме? Два останніх абзаци є найцікавішими в його промові. В них він явно закликає американців до громадської непокори, до мирного спротиву. І, каже, що надалі буде очолювати американців, але, вже як моральний лідер.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ага, Дональд Трамп полишає посаду президента США задля чогось більш значного. Цікаво, задля чого саме? Два останніх абзаци є найцікавішими в його промові. В них він явно закликає американців до громадської непокори, до мирного спротиву. І, каже, що надалі буде очолювати американців, але, вже як моральний лідер.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

США стоять перед вибором шляху розвитку – постіндустріальна воля або ультраіндустріальна тюрма. Першу битву виграв ультраіндастріал, але це може бути його піррова перемога. Криза триває, майбутнє Америки в тумані.

Правління Трампа виявило гнилість державної системи, включаючи ЗМІ, суди, законодавчі та виконавчі органи. Але тепер трампістам треба запропонувати нову систему.

Невідомо, хто переможе в цій війні. Тому нам треба покладатися на себе і просувати власний арійський проект. Що ми й робимо.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, американці повинні вирішити свої проблеми, а ми - свої. Але, ж, допомогати один одному можна!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!