Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада хоче швидше вакцинувати українців і пропонує виробникам вакцини літак "Мрія"

Світ:

Голова комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради нардеп Михайло Радуцький повідомив в ефірі "Україна 24", що український літак-гігант для транспортування пропонуватимуть компаніям Pfizer, Biontech і AstraZeneca. Натомість Україна розраховує на швидше отримання вакцини від ковіду.

"На сьогодні зусиллями Міністерства закордонних справ, президента України ведуться перемовини з виробниками, з президентами країн, де знаходяться виробники, щоб отримати цю вакцину якомога раніше", – цитує Радуцького УНІАН

Він нагадав, що згідно з угодою, яку уряд підписав з COVAX, Україна має отримати вакцину наприкінці лютого – на початку березня.

Радуцький розповів, що уряд готує пропозицію для таких виробників, як Pfizer, BioNTech та AstraZeneca, щоб використовувати для транспортування вакцини по світу українську "Мрію".

"Найпотужніший літак у світі можна обладнати спеціальним обладнанням для підтримання температури мінус 70, і за це прискорити отримання вакцини, якщо ми будемо доставляти цю вакцину на інші замовлення, які надходять до компаній-виробників. Ми будемо просити, щоб отримати поза чергою, поза квотою вакцини", – заявив депутат.

Раніше про можливість застосування "Мрії" для розвезення вакцин говорив і прем'єр-міністр. За словами Дениса Шмигаля, "Мрія" за кілька рейсів могла б доставити необхідний обсяг вакцин для Європи.

МОЗ планує протягом року вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців. Це передбачає затверджений міністерством план вакцинації.

Нагадаємо, що у державний бюджет України 2021 року закладені кошти на закупівлю вакцини від COVID-19 на 4 млн доз. Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Цими дозами провакцинують 2 млн українців – одній людині вакцина вводиться двічі.

За словами заступника міністра МОЗ і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, ще 8 млн доз (для 4 млн осіб) Україні начебто подарує організація під назвою COVAX.

COVAX — це Глобальний фонд, який просуває вакцини. Заснований 2020 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Європейською комісією та урядом Франції.

Наші інтереси: 

Лихо та й годі. Вони вже зовсім здурили. Тепер будуть витрачати державні кошти, щоб раніше отримати отруту для населення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Якось слухав пульмонолога заввідділенням київської лікарні. Вона повідомила що на цей ковід перехворіла двічі. Який тоді сенс у вакцинах? Я навіть не кажу про можливу шкідливу дію вакцин і збагачення виробників.

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ще більше здуріли люди, які їх вибрали та тримають при владі!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Вітамір Одеський.
0
Ще не підтримано

Усі, хто діє разом із світовою закулісою чи "світовим урядом" - зрадники і кримінальні злодії. Мають відповісти за злочини перед народом України. Ніяких сентиментів не має бути із ворогами народу. Не підкорятися злочинній владі. Не виконувати злочинні накази. Діяти згідно із Конституцією України та міжнародними актами щодо прав людини.

Старий Рокер з Одеси

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще один добровільно записався у "люстраційний список".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Якось слухав пульмонолога заввідділенням київської лікарні. Вона повідомила що на цей ковід перехворіла двічі. Який тоді сенс у вакцинах? Я навіть не кажу про можливу шкідливу дію вакцин і збагачення виробників.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Якщо Ви такі мудрі то спробуйте переконати в своїй правоті сучасних мислителів. Їх небагато. Всього 7 % людства здатні мислити. Всю решта трусливу чиновницьку сволоту можна відправити в політичне забуття. Всіх не обов"язково, лише найбільш активних брехунів.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.