Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 142
  • Переглядів: 150

Стратегічний дороговказ: чотири ознаки кризи і чотири властивості антикризової стратегії (+аудіо)

Категорія:

Твоя зброя має бути невидимою для ворога. Понад те – він має бути переконаним у неможливості її існування. Якщо твою автомашину атакує танк, то треба її перетворити на літак і контратакувати з повітря.

220308yakubrozalsky.jpg

Залізний урожай. Художник Якуб Розальськи.
Залізний урожай. Художник Якуб Розальськи.

Аудіоверсія: Стратегічний дороговказ: що неймовірніше, то більше шансів досягнення успіху

Дороговказ – це послідовність кроків до мети без точних термінів.

Трудність – це те, що заважає діяти.

Проблема – це усвідомлена трудність. Етимологічно гелленське слово «проблема» означає «виклик». Цей виклик можна приймати або не приймати. Вирішуючи проблему, ми змінюємо ситуацію.  

Криза – це проблема, яку обов’язково треба вирішити, інакше буде катастрофа. Вирішуючи кризу, ми змінюємо себе.

Тому життєво важливо відрізняти кризу від проблеми. Якщо не розпізнаєш кризу або робиш це запізно, то гарантовано отримуєш поразку.

Чотири ознаки кризи

1. Несподіваність: зазвичай людина до кінця відмовляється вірити в те, що настала криза.

2. Невизначеність: не зрозуміло, що відбувається, і яке буде майбутнє.

3. Загроза знищення: неправильна реакція на кризу означає загибель – людини, проекту, організації, держави.

4. Необхідність перетворення: зміна себе є засобом подолання кризи; той, хто подолав кризу, стає іншим.

Стратегія

Кризу не можна подолати довгостроковим планом або хитрою комбінацією – цьому заважає згадана вище невизначеність. Для подолання кризи необхідна стратегія. Стратегія – це теорія і практика досягнення перемоги в умовах гострої нестачі ресурсів і постійної ворожої протидії. Стратегія передбачає здобуття необхідних ресурсів – матеріальних, кадрових, часових – у процесі наближення до життєво важливої мети, а також творче подолання перешкод, які при цьому несподівано виникають.

Стратегічна відповідь на кризу

Правильна реакція на кризову ситуацію випливає з самого означення кризи. Як треба діяти?

1. Усвідомити наявність кризи. Тобто маємо розуміти, що це вже не проблема, а дещо значно серйозніше.

2. Мобілізувати наявні ресурси (ідеї, знання, кадри, фінанси, інфраструктура, напрацювання, зв’язки, проекти тощо).

3. Виробити стратегію і розпочати її реалізацію. Для позначення стратегії галльські друїди використовували слово «пророцтво».  

Властивості антикризової стратегії

1. Інноваційність. Вона має бути інноваційною і несподіваною.

2. Самодостатність. Вона повинна генерувати необхідні ресурси в ході своєї реалізації.

3. Реалістичність. Вона має бути здійсненною протягом кризового «вікна можливостей». Час завжди грає проти стратегії. Успішна стратегія – це коли вдалося «успіти», тобто все зробити своєчасно – не раніше і не пізніше.

4. Гра на випередження. Постійне прогнозування майбутнього: лучник стріляє в те місце, де має бути рухома мішень, але в момент випуску стріли її там ще нема.  

Що означає «інноваційність»

Інноваційна дія має бути повною несподіванкою для ворога. Несподіваність дозволяє розвивати наступ без зовнішнього опору. В ідеалі інноваційна дія невидима для ворога, понад те – він не вірить у саму можливість її існування. На етапі вироблення інноваційної стратегії вона є несподіваною навіть для її автора.

Справжня інноваційність полягає в перетворенні себе. Наприклад, коли «гусениця» стає «метеликом». Або так: якщо твою автівку атакує танк, то треба її перетворити на літака і контратакувати з повітря.

Як досягається самодостатність

Самодостатність стратегії досягається формуванням «зерна» – організації, спроможної розвиватися як жива істота. Подібно до природного зерна, кинутого у сприятливий ґрунт, організація-зерно (стартап) сама пробиває собі шлях і сама знаходить необхідні ресурси – поступово, в міру свого розвитку.

Реалістичність

Реалістична стратегія відповідає на соціальний запит – задовольняє потребу надсистеми: спільноти, ринку, народу, людства. Якщо людям потрібна діяльність, реалізована стратегією, то люди будуть її підтримувати працею, грошима, молитвами. Соціальний запит – це і є той сприятливий ґрунт, в якому проростає організація-зерно.

Гра на випередження

Успішна стратегія враховує поточні тенденції та нові можливості, які щораз виникають у кризовий період. При цьому стратегія орієнтується на ті соціальні запити, які ще перебувають в непроявленому або зародковому стані. Такий підхід називається війною за майбутнє.   

Як це виглядає на практиці

Індустріальний паразитичний конгломерат здійснює рішучу атаку на український народ та інші народи світу – щоб загнати їх у «цифровий концтабір», ультраіндустріальну тюрму. Вістря цієї атаки спрямоване на знищення середнього класу, тобто людей, спроможних до критичного мислення, економічної самодостатності та самоорганізації. Головні засоби атаки: нахабна брехня великих ЗМІ, психотерор під прикриттям неіснуючої «пандемії», незаконні обмеження пересування й торгівлі, силовий примус

Для середнього класу і всього народу це вже не проблема, а кризова ситуація. Тому симетрична протидія тут не працює – необхідна інноваційна контратака в найбільш несподіваному для ворога напрямку. Що несподіваніша відповідь, то більше шансів на перемогу.

Найбільшою несподіванкою для ворога буде докорінне перетворення об’єкту його атаки. Це коли беззахисний автомобіль перетвориться на бойовий літак і почне контратаку з повітря.

Що означає ця метафора? Лише те, що для протидії «індустріальному танку» необхідно створити нову систему на засадах постіндустріальної формації.

Контратака з вищого простору

Щоб перетворити автомашину на літак, треба змінити все – і залізо, і софт, і психологію пілота. Щоб заснувати державу нової формації, необхідно змінити світогляд, соціальну організацію і технології.

Що може стати несподіванкою для цивілізаційного ворога? Багато чого, проте основою будуть три несподівані інновації.

1. Відроджений арійський світогляд, науковим фундаментом якого є філософія динамізму, а головним рушієм – аріянська релігія. Усе це основане на 7-тисячолітній арійській традиції та Євангелії – Добрій Новині Ісуса Хреста, сина Божого.

2. Відроджений традиційний державний устрій, відомий як Сокупія, Скуфія, Скіфія. Якщо застосовувати сучасні терміни, то йдеться про Церкву-Державу – сакральну державу Золотої ери, республіку громад.

3. Технології лікування, оздоровлення та омолодження, основані на застосуванні Живого Слова в поєднанні зі здоровим способом життя та позитивним мисленням.

Застосування цих трьох базових інновацій дозволяє піднятися на вищий енергетичний рівень – у простір позитивних подій – і опинитися над ворогом.  

І хай нас не дивує незвичність цих інновацій. Завжди пам’ятаймо, що подолання кризи – це атака в напрямку, найбільш несподіваному для ворога. Що незвичніші наші дії, то більше шансів на успіх. 

Будьмо реалістами – творімо неймовірне!

Злітаймо!

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Вибудовуємо реалістичну стратегію перемоги і творення нового світу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Будкевич.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Термін криза походить від грецького -"krisis" і означає, - час для прийняття рішень.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

мушу стати дисциплінованим розтелепою

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Також, насамперед, треба змінити себе, підвищити свій рівень буття. А, в другу чергу, треба сприяти підвищенню рівня буття спільників. Це трохи несподівано, але, найбільшим ключем до творчих здібностей людини є її здатність до співрадості, щастя. А, основними складовими здатності до щастя є міцне здоров'я та світлий світогляд. Отже, треба працювати над своїм світоглядом, та змінювати свій спосіб життя на більш здоровий. Саме оце треба робити в першу чергу.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Андрій Будкевич.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Термін криза походить від грецького -"krisis" і означає, - час для прийняття рішень.

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Якщо твою автомашину атакує танк, то треба її перетворити на літак і контратакувати з повітря. Так діяли характерники! Хоч вони і не могли перетворити воза на гору, але наіювали "ману" ворогу і він бачив гору, а не воза.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Приблизно ось так - "Напустити туману". (Уривок із фільму "Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке" (Бій козаків з ординцями. Кошовий Отаман Ігор Мисливий).

Іван Ведь каже:
Якщо твою автомашину атакує танк, то треба її перетворити на літак і контратакувати з повітря. Так діяли характерники! Хоч вони і не могли перетворити воза на гору, але наіювали "ману" ворогу і він бачив гору, а не воза.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав відео літаючого автомобіля KleinVision Flying Car takes maiden flight - це стартап 2019 року.

Проте це доволі стара ідея. Ось архівне відео 1949 року, канал British Pathé. A Flying Car (1949). Знятий в 40-х роках в Італії, літаючий автомобіль здійснює перший тестовий політ. Максимальна швидкість на суші 150 миль/год, а в повітрі - понад 200 миль/год.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Слухаємо нові озвучення!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це важливе уточнення: Криза – це час (момент) вирішувати, коли відкладати вже неможливо. Тут жорсткий вибір: або рішення, або катастрофа. 

Андрій Будкевич wrote: Термін криза походить від грецького -"krisis" і означає, - час для прийняття рішень.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Раніше ми говорили: хай розцвітають тисячи квітів. І я буд налаштованим створювати різноманітні спільноти і громади, а тепер я бачу, шо потрібні не просто клуби, а монастири, що з часом об'єднуються у Церкву-Державу. З чого ж починати? З того ж самого: будь-яка нова громада спочатку оздоровлюється, омолоджується, освячується, набуває арійського світогляду, і ось майже всі індивідуально - у просторі Волі. Що далі? Підтягувати вгору народ для масовості руху чи озброюватись і виганяти паразитів зі Влади або створювати паралельну Владу, хоча би в регіонах? Стратегія - це теорія і практика. Теорія вже є... . Ні, я не революціонер, тож розраховувати на 5-10 років такого чекання?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Найпростіша послідовність наших дій виглядає так:

1. Самовдосконалення: оздоровлення, омолодження, економічна стійкість, індивідуальні успіхи.

2. Проповідь: поширення засвоєних і особисто перевірених знань, формування середовища прихильників.

3. Організація: об'єднання прихильників у демоси – територіальні, бізнесові, за інтересами.

Докладніша стратегія описана у статті: Стратегія заснування нового світу та вічне життя – розшифрована Нагірна проповідь

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Стаття після декількох перечитань дуже сподобалась. Запропонована антикризова стратегія - вона на всі часи і всі кризи. А от як би її пристосувати до індивідуальної кризи (у кожного вона своя)? Да мабуть - ті ж самі пункти, а "зерно" - то взаємодія з дуалом чи квадрою.
Іноді кризи можна не чекати, а грати на випередження, це гарантія від будь-яких майбутніх криз.

Дуже дякую, Ігоре!

Все починається з Любові.