Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Споживайте менше, створюйте більше. Творець Telegram закликав відмовитися від бездумних покупок

Творець соціальної платформи Telegram Павло Дуров закликав людей не реагувати на маркетингові трюки великих корпорацій і відмовитися від руйнівного для планети та людини споживацтва. Нескінченне споживання неминуче призводить до пастки. Щастя – це створювати нові смисли та рухати прогрес вперед.

«Великі корпорації використовують маркетинг, щоб обдурити нас думкою, наче розв'язання наших проблем полягає в тому, щоб купляти більше їхніх товарів. Реальне вирішення часто протилежне: воно полягає в тому, щоб споживати менше, а не більше. У більшості випадків наші проблеми викликані в першу чергу надмірним споживанням», — пише він на своєму сайті для публікацій будь-яких текстів.

Дуров пояснює свою думку на простому прикладі: «Якщо у вас надмірна вага, вас засипають рекламними абонементами в тренажерний зал або харчових добавок. Але ключ до схуднення — це менше їсти, а не нове взуття і протеїновий порошок».

Або якщо ви боретеся з головним болем і стресом, то великі фармацевтичні компанії будуть пропонувати медикаментозне лікування і купу таблеток.

«Але щоб дійсно знизити рівень стресу, вам слід почати більше спати та гуляти, а не споживати розважальні продукти і переглядати соціальні мережі пізно вночі», – розвиває думку творець Telegram.

Нескінченне споживання неминуче призводить до пастки, яка покликана зробити кожну людину нещасною, а корпорації щасливими.

«На відміну від корпоративних апетитів ресурси нашої планети скінченні. Як вид ми стали дуже ефективно виробляти і продавати собі непотрібні речі, але за рахунками платить планета», – пише він.

При цьому Дуров зазначив, що ніколи не шкодує про відмову купувати дорогі речі, якими люблять себе оточувати багаті люди. Разом з тим, він вказує, що щастя – це створювати нові смисли та рухати прогрес вперед.

«Ми живемо в епоху, коли можливості людської творчості безмежні. Можна винаходити роботів, редагувати гени, створювати віртуальні світи... Є так багато цікавих незвіданих областей для дослідження. Я сподіваюся, що більше людей відкриють для себе задоволення створювати речі для інших. Я сподіваюся, що одного разу ми як вид відмовимось від руйнівного шляху нескінченного споживання до повноцінної подорожі по створенню кращого світу для себе і оточуючих», – завершив він.

Павло Дуров – підприємець, програміст, доларовий мільярдер, один з творців соціальної мережі «ВКонтакте» і однойменної компанії, а також месенджера Telegram та інших проектів. Колишній генеральний директор «ВКонтакте» (2006-2014).

 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що є справжніми цінностями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

боги не схвалюють марнотратства.Усесвіт ощадливий.радію

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

боги не схвалюють марнотратства.Усесвіт ощадливий.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

І, все це, справді так. Цікаво, скільки людей це усвідомлює?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

Добримуюсь правила не купувати багато, а якісно. Не купувати без думно, а лише при потребі. Кожна куплена річ має бути оцінена і шанована.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Правильно !

Вітаю тебе, Любо !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Карантинні обмеження зменшили споживання.