Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські війська будуть бити ворога надзвуковою ракетою "Блискавка"

КБ "Південне" представило нову надзвукову ракету класу "повітря-земля" комісії Міністерства оборони. Ракета під назвою "Блискавка" призначена для знищення широкого спектра наземних, морських, а також радіоконтрастних цілей на оперативно-тактичної дальності до 110 км.

Після пуску для управління ракетою на середній ділянці польоту використовується інерціальна навігаційна система в поєднанні з системою GPS. На кінцевій ділянці польоту для виходу на ціль і її поразки можуть використовуватися три типи головок самонаведення. По радіоконтрастним випромінюючим цілям планується використовувати пасивну головку самонаведення; по морських цілях — активно-пасивну; по наземних цілях буде застосовуватися головка самонаведення з комплексаціей оптики радіолокаційного каналу, пише Ділова столиця.

"Блискавка" може оснащуватися як фугасною проникаючою, так і осколково-фугасною бойовою частиною в залежності від типу цілей. Як заявлено, ракета може застосовуватися з літаків типу Су-24 або модернізованого Су-27. КБ "Південне" також пропонує рішення, що передбачають можливість використання цієї зброї з інших типів літаків.

БМП "Кевлар-Е"

Ця бойова машина піхоти від приватної компанії "УКРІННМАШ" виготовлена ​​на шасі САУ 2С1, де замість башти зі 122-мм гарматою зроблена надбудова для збільшення висоти десантного відділення і встановлений бойовий модуль БМ-3М "Штурм". 

Екіпаж бойової машини складається з трьох чоловік (командир, навідник-оператор, механік-водій), десантне відділення вміщує 6 бійців.

БПЛА "Грім"

Приватна компанія НВП "Атлон-Авіа" (входить до складу "Ліги оборонних підприємств України») оприлюднила відео-презентацію своєї нової розробки — ударного БПЛА ST-35 "Грім". Ця розробка являє собою високоточний засіб ураження цілей, здатний знищити ворога навіть на закритій позиції з використанням різних типів бойових частин (термобаричної, кумулятивної або осколково-фугасної).

Високоточний боєприпас, розроблений "Атлон-Авіа", може виконати завдання з максимальною ефективністю і мінімальними супутніми втратами, зокрема серед цивільного населення та інфраструктури. Комплекс має модульну, легкозбірну конструкцію, що дозволяє транспортування його переносної версії силами з трьох піхотних бійців.

Також вперше представлений мобільний варіант ST-35 "Грім", розташований на бронеавтомобілі. Він може мати до восьми комплектів боєприпасів і до 16 елементів Мультикоптеру для запусків. "Грім" має радіус дії до 30 км і здатний триматися в повітрі до однієї години.

ЗРК ближньої дії

КБ "Луч" веде розробку ЗРК ближньої дії, а також повітряного і корабельного комплексу, озброєного ракетами РК-10 і оснащеного оптико-прицільною станцією наведення (ОПСН). Як зазначає Defense Express, це поєднання дозволить створити комплекси, здатні знищувати цілі на відстані до 10 км. Саме таку заявлену дальність польоту має ракета РК-10, яка наводиться за допомогою лазерного каналу управління. Водночас дальність виявлення цілей за допомогою ОПСН становить 12 км.

Для повітряного і морського комплексу планується використання РК-10 в тому вигляді, в якому вона була продемонстрована на виставці "Зброя та безпека" в 2019 році. Водночас для ЗРК ближньої дії розробляється спеціальна версія РК-10, в якій використані напрацювання з інших проектів ГККБ "Луч". Зокрема в головній частині, судячи з усього, будуть розміщені імпульсні двигуни, як в ракеті "Вільха", що забезпечить підвищену маневреність під час польоту.

Дальність ураження цілей ЗРК цієї версії РК-10 становить до 10 км по дальності і до 3,5 км по висоті. Максимальна швидкість ракети складає до 550 м/с (близько 2000 км/ч), а маса бойової осколково-фугасної частини з неконтактним підривачем — 8,2 кг. Засіб управління ракети залишається без змін — лазерний канал наведення.

Таким чином, по дальності пуску нова розробка ГККБ "Луч" вдвічі перевищує можливості аналогічного за призначенням ЗРК "Стріла-10", яке стоїть на озброєнні Збройних Сил України. Крім того, швидкість ракети більше в 1,5 рази.

Безпілотник-розвідник Повітряних Сил ЗСУ отримав модернізовану версію

Українська компанія АВК "Skyeton" розробила модернізовану версію безпілотника ACS-3 (Raybird-3), що використовується в Збройних силах України для повітряної розвідки.

Громадянська версія безпілотника Raybird-3 встановила рекорд України з тривалості безперервного перебування в повітрі, а саме 24 години 31 хвилину. Оновлений ACS-3M отримав новий японський інжекторний двигун, нове програмне забезпечення і можливість установки нового корисного навантаження — малогабаритного радара з синтезованою апертурою.

Завдяки новому двигуну висота польоту збільшилася з 3000 м до близько 4500 м. Він також має автоматичну корекцію подачі палива, що в сукупності забезпечує близько 15% економії палива. Не менш важливе оновлення в модернізованому ACS-3M — нове програмне забезпечення. Його ключова складова — клієнт-серверна архітектура.

Раніше у безпілотника ACS-3 було одне робоче місце, яке взаємодіяло з одним літальним апаратом. Тепер до наземної станції управління можна підключити будь-яку кількість літаків і, навпаки, до одного літака будь-яку кількість користувачів. У нове програмне забезпечення також інтегровано повноцінне керування камерою — для цього у користувача є додаткове вікно, в яке можна перемикатися при необхідності. Як стверджують в Skyeton, на нове програмне забезпечення зможуть перейти всі клієнти — як нові, так і діючі оператори безпілотника ACS-3.

Наші інтереси: 

Розробка новітньої зброї та техніки. Сучасне оснащення Української армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, чому у назві статті згадується лише ракета "Блискавка"? Якщо у самій статті йдеться про декілька видів нових озброєнь?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, чому у назві статті згадується лише ракета "Блискавка"? Якщо у самій статті йдеться про декілька видів нових озброєнь?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

це своєрідний рекламний трюк... в даному випадку позитивний...

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

треба виправити помилку: замість "головка самонаведення з комплексаціей оптики" варто написати "головка самонаведення з комплектацією оптики"