Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому топові медичні журнали не публікують знакове дослідження данських вчених про маски?

Світ:

Lancet, New England Journal of Medicine та журнал Американської медичної асоціації JAMA відмовилися публікувати результати першого великого наукового дослідження про вплив масок під час пандемії Covid-19, яке провели данські вчені. Очевидно, що результати не показують те, що є політично коректним на сьогодні.

Американський сайт Breitbart з посиланням на данську газету Berlingske цитує авторів зовсім свіжого унікального масштабного та рандомізованого дослідження щодо впливу носіння масок на розповсюдження ковіду, повідомив Захар Мілютін.

"Чи захищають маски від китайського коронавірусу та зменшують його поширення, чи це, як стверджують їхні критики, просто порожня політика жестів? Основне дослідження, яке, нарешті, могло дати відповідь на це питання, було відкладено на невизначений час після того, як три із трьох найкращих світових медичних журналів загадково відмовились його публікувати", пише Breitbart.

Lancet, New England Journal of Medicine та журнал Американської медичної асоціації JAMA відмовилися публікувати результати дослідження.

Один зі співавторів цього дослідження професор Henrik Ullum написав у своєму Твіттері, що вони дуже незадоволені затримкою публікації їхнього дослідження.

"Ми не очікували цієї затримки. Процес експертної оцінки є важливим для забезпечення правильних наукових висновків щодо дослідження із цього делікатного питання", - написав він.

Американський журналіст Alex Berenson оприлюднив у Твіттері своє листування з іншим провідним дослідником цієї групи. На запитання журналіста, коли результати дослідження будуть нарешті опубліковані, професор Thomas Benfield відповів: "Коли знайдеться достатньо сміливий журнал".

З цієї відповіді журналісти роблять наступний висновок:

"Оскільки від медичних журналів не вимагається сміливості для публікації статті, в якій стверджувалось би, що маски ефективні, то логічно припустити, що данське дослідження має протилежний висновок".

Від пропозиції журналістів оприлюднити "препрінт" (не опубліковану ще версію наукової статті з результатами дослідження) професор відмовився, пославшись, що "не усі в команді згодні з таким підходом".

Нагадаємо, на початку коронавірусної істерії і всесвітнього локдауну ВООЗ закликав здорових людей не носити масок без крайньої потреби. Аж раптом за декілька тижнів передумав і свою "боротьбу з ковідом" побудував на носінні масок як єдиному засобі захисту. 

Наші інтереси: 

Розуміти, що зараз для людей створюють "нову нормальність", тому намагаються замовчувати навіть наукові дослідження, що не вписуються у ту картину, яку створюють.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та, добре розуміє. Просто мовчить через власну нестачу хоробрості.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Шановний професор не розуміє, що нинішня "пандемія" - це відверта, нахабна, цинічна афера, а провідні медичні журнали є її зацікавленими учасниками.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та, добре розуміє. Просто мовчить через власну нестачу хоробрості.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Бо виробництво масок помножене на істерію - дуже прибутковий бізнес.