Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна просить у Світового банку більше грошей на купівлю вакцини від Covid-19

Світ:

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, які попередньо розглядаються для України для закупівлі вакцин від Covid-19.

Про це повідомляється на сайті відомства. 

«Наразі в МОЗ є два пріоритетних напрями боротьби з коронавірусом з точки зору системи охорони здоров'я. Перший – забезпечення максимального тестування ПЛР-тестами. Тому, крім наших великих лабораторій, важливо розглянути можливість облаштування лабораторій на 200-250 ПЛР-тестів безпосередньо в лікарнях. Другий пріоритет – вакцина. Ми звернулися до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, яку попередньо розглядали на виділення Україні для закупівлі вакцин», – сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністр висловив сподівання, що ці два напрями стануть основою нових стратегічних проєктів між Міністерством охорони здоров'я та Світовим банком.

Він зазначив, що наразі є чітко визначені пріоритетні групи населення, яким будуть робити щеплення проти коронавірусної хвороби. 

Директор представництва Світового банку у Білорусі, Молдові та Україні Аруп Банерджі пообіцяв «співпрацювати з командою міністерства, щоб забезпечити всі ресурси, необхідні для реалізації цих напрямів». 

Нагадаємо, раніше Уряд затвердив ініційовану МОЗ постанову щодо залучення додаткових 260 млн гривень на збільшення кількості тестувань на коронавірус. З цих коштів 100 млн гривень будуть направлені на контрактування приватних лабораторій і лабораторій інших форм власності для здійснення тестувань методом ПЛР.

Нагадаємо, що менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу

Наші інтереси: 

Розуміти, що незабаром будуть змушувати вакцинуватися проти ковід. Розуміти, що вакцинація не тільки неефективна, але й шкідлива.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Додам: смертельно шкідлива. І, відповідно, українці ще хочуть жити. А, ця держава їх вбиває та буде вбивати ще більше. Допоки існуватиме.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Додам: смертельно шкідлива. І, відповідно, українці ще хочуть жити. А, ця держава їх вбиває та буде вбивати ще більше. Допоки існуватиме.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!