Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Можна, я теж запропоную план "Що робити?"

Розглядайте шайку-лєйку, яка зараз при владі, як ідеальних санітарів лісу. Саме вони догризуть залишки тієї конструкції, яку називали "державою" всі 18 років незалежності.
Отже,

1. крок перший - це провести межу між ними і нами.

Починаючи з рівня моралі: вони - крадуть, ми - не крадемо. Вони - беруть і дають хабарі, ми - ні. Вони брешуть, а ми - ні, тощо.

У нас - культура, що сприяє об’єднанню, спільні дії, у нас є взаємодопомога, співпраця і солідарність, ми можемо разом виконати проекти будь-якого масштабу тощо.

Далі -

Насправді, вже досить давно реліктові пост-совкові державні інститути в країні були приватизовані. Замість того, щоб в обмін на виконання мною обов’язків надавати мені - згідно з Конституцією угодою - сервіси у вигляді забезпечення моїх прав, "держава" гарантує права, і нефігові, лише для дуже обмеженої кількості людей.

Фактично, суспільна угода для мене позбавлена сенсу - інша сторона, держава, не виконує своїх зобов’язань. Тому така угода (і така держава) мене не влаштовує.

Що робити?

2. крок другий: відмовитися від співпраці. Активна - або хоча б пасивна - відмова від співпраці з діючими органами влади. Для цього, звичайно, потрібна альтернативна інфраструктура.

Особливо гострі відчуття (від поточного моменту) з’являються тому, що приватизатори держави вже не роблять жодних спроб якось це (факт прихватизації) приховувати чи пом’яшкувати - як це було донедавна.

Мало того, що держінститути неефективні (це спадкове), вони ще й у приватній власності. З країною сталася класична "tragedy of commons" - і група "хижаків" викачує за допомогою цих інститутів всі можливі ресурси.

Якщо це не змінити, нас чекає колапс. Це станеться одразу після того, як витрати на таке викачування перевищать вартість ресурсів, яких викачують.

Тому головна задача (окрім спротиву відвертій інформ- та економ- експансії наших братів зі сходу, звичайно) - це не виграти наступні вибори - ні. Це занадто дрібно.

Головна задача -

3. створення суспільних структур, які в необхідний момент (падіння діючої системи) повністю - я підкреслюю: повністю - замінять собою поточні інститути влади.

Треба створити альтернативну інфраструктуру, яка б перебрала б на себе більшість функцій держави, але при цьому була в десятки разів меншою (розшифровка буде пізніше).

Тому що чинна система - не реформується в принципі. Єдине, що з нею можна зробити - замінити повністю. Не опір (це тактичне завдання, так само як і вибори), а альтернативна система.

Завдання майже епічне по складності, і настільки ж цікаве. Однак, у нас є значна перевага: нам не шкода діючої системи - нас ніщо до неї не прив’язує.

Викладене вище - нарис і план. Детальніше будемо розглядати далі. Все тільки починається.


В тему:

Замість того, щоб палити урядові будівлі, створюйте свій уряд!

Про позитив у негативі, або для чого Україні "Чорний вівторок" (про паралельне суспільство)

Народження масового руху в Україні

Точка неповернення. Є вчинки, які не передбачають строку давності

Нова угода снайперів

Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Щодо проектів будь-кого масштабу - життя довело, що, принаймні на жовтень 2020 року, це помилка, так вважати. Ще потрібно на порядок збільшити нашу дієвість, аби нам були під силу хоч якійсь, не дуже дрібні, проекти.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Щодо проектів будь-кого масштабу - життя довело, що, принаймні на жовтень 2020 року, це помилка, так вважати. Ще потрібно на порядок збільшити нашу дієвість, аби нам були під силу хоч якійсь, не дуже дрібні, проекти.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!