Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністри пішли на самообмеження за зарплатами. Оклад не вище 60 тисяч гривень на місяць

Світ:

Заробітна плата членів Кабінету міністрів буде обмежена сумою, що дорівнює п'яти середнім зарплатам, не дивлячись на скасування Конституційним судом обмежень на оплату праці чиновників. Це – принципова позиція членів Кабміну.

Про це повідомив на своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Ліга.Новости.

"Хочу наголосити: з прийняттям рішення Конституційним судом щодо заробітної плати чиновників і держслужбовців, Кабінет міністрів і я особисто залишаємося під дією постанови №304, в якій зарплати міністрів обмежено розміром не більше п'яти середніх заробітних плат в Україні", – написав прем'єр.

Він додав, що це – принципова позиція членів Кабміну.

За даними Державної служби статистики, середня зарплата в Україні в липні 2020 року становила 11 804 грн. Таким чином, максимальна зарплата міністра не може бути вищою 59 045 грн.

Нагадаємо, що 29 березня президент заявив, що заробітні плати чиновників і суддів буде максимально скорочено в період карантину.
У червні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йшлося, що такі обмеження за виплатами будуть діяти не до кінця карантину, а лише три місяці від його початку.

13 липня Зеленський відклав розгляд законопроєкту, яким пропонувалося прибрати обмеження в зарплаті чиновників, установлені на період карантину.

28 серпня Конституційний суд визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів у період карантину є незаконним.

Місяць тому Шмигаль казав, що карантин триває задовго, тож уряд скасує обмеження зарплат чиновників.

Наші інтереси: 

Розуміти, що дії та слова прем'єр-міністра України часто суперечливі. Він працює виконавцем у владі популістів і клоунів. Треба звикнути сміятися крізь сльози.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, які були зарплати у чиновників, якщо їх вирішили "обмежити" до 60 тисяч. Тобто 60 тисяч - це невисока зарплата? Поясніть мені, це - висока чи невисока зарплата? Може, я щось не розумію.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, які були зарплати у чиновників, якщо їх вирішили "обмежити" до 60 тисяч. Тобто 60 тисяч - це невисока зарплата? Поясніть мені, це - висока чи невисока зарплата? Може, я щось не розумію.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Жадібні та нахабні паразити хочуть мать більшу зарпатню, лише ніж вп'ятеро більшу за середьню.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!