Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Що таке Щастя?

Вже не одне століття й не один мислитель намагається відповісти на це питання. Кожна людина бодай одного разу замислювалася над цим. І ось вийшла книжка, присвячена Щастю. Так, саме Щастю з великої літери – як філософської категорії.

Її автор – невтомний шукач істини і правди Микола Пономаренко. Він вважає, що Щастя – це найважливіше для кожної людини, немає нічого більш бажаного в житті людини, ніж Щастя. «Ради персонального Щастя робиться все на світі», – пише автор. Він вважає, що Щастя найбільш можливе в етнічному середовищі. Хто, як не він, має право це стверджувати – адже 33 роки він живе в США, країні, в якій «плавляться» національності та їхні культури. «США – це країна з ідеологією «перемішування» рас і народів аж до їх повної асиміляції», – пише Микола Пономаренко. І живучи в цій країні, він побачив не тільки важливість протилежного шляху – збереження роду, але і реальність природних процесів, які противляться такій ідеології. Його діти і онуки асимілювалися в американському середовищі, він залишився єдиним повнокровним українцем в родині – «останнім із могікан».

Окрім Щастя, окремі глави в книжці присвячені питанню творчості та творчого класу. Автор виклав погляди на Щастя таких видатних філософів, як Епікур, Аристотель, Гегель, Ніцше, Сковорода. Йдеться й про батьків американської цивілізації – за останні два століття не було більш успішного зусилля в соціальній сфері розвитку людства, ніж створення США, вважає Микола Пономаренко. «Америка була створена розумовим пошуком і впровадженням глибоких філософських знань в життя», – пише він.

Кожний розділ книжки автор називає борозною – бо ж його гасло звучить так: «Будем орати ниву Буття, назва якій – Життя!» Отже на борозні «ЩО ТАКЕ НАЦІЯ» можемо прочитати про глобалізацію етнічних формувань і про українські етномережі – вкрай важливі на сьогодні питання. До речі, Микола Пономаренко придумав й сам термін «етномережа» 6 років тому. На борозні «ДЕРЖАВА ВЕЛИКОЇ ОРІЇ» читаємо про те, як світ стає єдиним економічно і розділеним національно, про національні держави у глобальному світі, про карту поляка і подвійне громадянство, а також про глобальність держави Великого Орія.

На борозні «РОЗУМ І СВІДОМІСТЬ. ДУХОВНІСТЬ І ВІРА» автор, зокрема, зупиняється на духовній історії України. Розуміючи, що нашому народу потрібна духовна єдність, він шукає відповіді на питання: якими були наші пращури, що вони робили, як себе поводили. «Україна є однією з небагатьох країн світу, які можуть відправлятися в прадавнє аж до самих витоків існування людства» – пише Микола Пономаренко. Він пише про Розум і Свідомість, про Духовність і Віру. Він пише про своє розуміння того, чому навчав Христос: «Вчення Христа було про те, як досягти вищого розумового рівня і що для цього потрібно робити. Якби це вчення було зрозумілим церковникам, то ми мали б зовсім іншу церкву», – пише Микола Пономаренко. Автор вважає, що реформа церкви – абсолютна необхідність! Він критикує рідновірів, пише про ідоловірство і пояснює, як досягти духовної єдності.

Книжка називається «Оріянство». Що таке Оріянство читаємо у заключній восьмій борозні. В ній автор пропонує придуманий ним символ Оріянства, який ми бачимо на обкладинці книжки.

Отже прочитайте книжку Миколи Пономаренка «Оріянство. Українська духовна мудрість, або Роздуми про Щастя» і будьте щасливі! Адже досягнення Щастя – це моральна ціль життя людини, стверджує автор.

В тему:


Микола Пономаренко: “Інтернет-крамниця КОЛОС є прикладом української етно-мережі!”

Можливості глобальної інформаційної мережі у підтримці екстериторіальних етнокультур

Роздуми про Щастя. Екскурс у філософію Ніцше

Інтернет як нова бізнесова технологія
 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Книга просто чудова! Дуже радий, що на неї натрапив і прочитав. Рекомендую!

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Книга просто чудова! Дуже радий, що на неї натрапив і прочитав. Рекомендую!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Цікаво і чим же це вона цікава??
Все що я там у ній був помітив так це скиглення автора про безнадійність і т.д.
Але автор книги чомусь не зрозумів моїх коментарів про його книгу=(

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Альберт Саїн каже:
Цікаво і чим же це вона цікава?(

Тому що підняті цікаві теми, про які я раніше не задумувався. Ну, наприклад, про щастя. Автор гарно показав, що можливе тільки персональне щастя для кожної людини окремо. І воно залежить в тому числі від рівня духовного розвитку самої людини. А різні комунізми, соціалізми, капіталізми та інші -ізми, які стверджують про свою спроможність створити щасливу країну чи суспільство приречені на провал. Також цікаво подано питання про віру та духовність та інше.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Дякую! Зрозуміло!
А ви самі відчули у тій книзі що її автор є щасливим?
Я наприклад того чомусь не відчув, через що власне певно і не помітив тієї цікавості персонально для себе.. Хоча тем там дійсно вистачає для роздумів)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, як її придбати? Бо, тут, нажаль, зовсім інший Микола Пономаренко http://flibusta.site/a/9823

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

В мене по-ходу прочитання виникали тільки позитивні емоції. Але різні думки - це добре!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

«Вчення Христа було про те, як досягти вищого розумового рівня і що для цього потрібно робити. Якби це вчення було зрозумілим церковникам, то ми мали б зовсім іншу церкву»- якби церковники меньше брехали та займалися чорною магією, то вони були б зовсім іншими людьми. А, що вчення Хреста про те, як людині досягти вищого розумого рівня - то, цілком згоден. То, ставаймо більш правдивими та більш світлими церковниками! Як не ми, то хто?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кого цікавить ця книжка - напишіть мені. Для цього повідомте свою адресу "Нової пошти" або вкажіть її у своєму профілі.
Книгу надішлю як подарунок, оплата поштових послуг - коштом отримувача.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Почав читати її - вельми цікава книжка! З вельми цікавим епіграфом:
Не йди туди, куди веде тебе дорога,
а йди туди, де нема дороги,
і залиш за собою слід.
Р. В. Едмерсон.
А скиглення я ще не помітив. І містить вона, здається, відомості, що добре доповнюють відомості про Щастя вельми шановних добродіїв Нікітина, Гречухіна, Норбекова. Нікітин та Гречухін, до речі, походять з Кубанських козаків.
А те, що авторові треба бажати ще більшого Щастя, то очевидно:). Також впадає в око те, що аби Микола Пономаренко докладав більше зусиль, аби радіти, то становище в його родині було б значно ближчим до ідеала.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

На початку книги мені сподобалась думка від пана Флориди щодо Творчого класу (ТК) в США. Він, цей ТК, десь збігається з нашим Середнім класом (СК), але значно чисельніший (30% в СШФ проти 2% в Україні і Європі), і ця значна різниця наводить на різні цікаві думки, котрими я пізніше поділюсь.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, мені сподобалось, що Микола Пономаренко його називає Щасливим класом.:) В США творчий клас чисельніший, тому, що він там цінується владою, тому що там творчість добре оплачують. Тобто, в США ТК більш успішний, а, паразити, відповідно, менш успішні, ніж в Україні.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!