Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада авраамічних церков вірить у пандемію коронавірусу й підтримує карантин – і це логічно

Категорія:

Світ:

Захисту від коронавірусу була присвячена робоча зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем  та іншими членами Уряду, яка відбулася 20 серпня 2020 року, в Клубі Кабінету Міністрів.

200828svidkykoronavirusu-2.jpg

Вони також вірять, що маски захищають від вірусів
Вони також вірять, що маски захищають від вірусів і корисні для здоров’я

Головуючий у ВРЦіРО митрополит Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України, наголосив на відкритості Всеукраїнської Ради Церков до взаємодії з Урядом у розробці і впровадженні комплексу просвітницьких заходів, спрямованих на зупинення стрімкого поширення COVID-19 в Україні. Про це повідомляє сайт ВРЦіРО.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав відзначив, що в Церкви є досвід формування в суспільстві нової культури поведінки, спрямованої на охорону здоров’я та відповідального ставлення до оточуючих. За його словами, в контексті пандемії COVID-19 українські церкви можуть стати рушієм формування безпечної культури взаємовідносин між людьми – і не лише під час богослужінь, а у повсякденному житті, особливо у навчальному процесі.

Цю думку підтримав також єпископ Віталій Кривицький, який наголосив на тому, що не можливо повноцінно замінити шкільне навчання онлайн-уроками, а тому необхідно шукати оптимальні шляхи відновлення навчального процесу із дотриманням нової культури поведінки у громадських місцях – користуватися антисептиками і добре мити руки, уникати фізичного контакту і тримати дистанцію.

Низку пропозицій до організації навчального процесу озвучив глава Церкви адвентистів сьомого дня в Україні Станіслав Носов. Зокрема, розмістити учнів у класі по одній особі за партою, скоротити тривалість уроків з можливістю запровадження кількох змін.

У доповнення до цього, юридичний радник Головного рабина м. Києва та України Геннадій Білорицький запропонував надати право закладам освіти, у тому числі школам, самостійно визначати обсяг і рівень необхідних карантинних заходів, адже на місцях краще зрозуміла ситуація з захворюваністю. Однак, на його переконання, у першу чергу слід забезпечити всі школи антисептичними засобами.


Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворена у грудні 1996 року як міжконфесійна інституція. Станом на лютий 2019 року до складу ВРЦіРО входять 16 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також іудейське та мусульманське релігійні об'єднання. Відтак Рада Церков представляє більше ніж 90% усіх релігійних організацій України – повідомляє сайт ВРЦіРО.

Згадані конфесії представлять т. зв. «авраамічні віровчення» – «релігійні системи (юдаїзм, християнство та іслам), розроблені на основі віровчення праотця Авраама. Первинне письмове джерело авраамічних релігій — Тора (П'ятикнижжя Мойсеєве). В цілому Тору визнають, хоч і по-різному тлумачать, всі авраамічні релігії. Старий Заповіт християнської традиції практично повністю відповідає єврейському ТаНаХу, а Коран і хадиси містять чимало спільносемітського матеріалу. Десять заповідей Мойсея є спільними заповідями для юдаїзму, християнства та ісламу» – повідомляє стаття Вікіпедії.

Свідки коронавірусу (фото з сайту vrciro.org.ua)
Свідки коронавірусу (фото з сайту vrciro.org.ua)

Згідно з авраамічними віровченнями, люди живуть в дуже агресивному й небезпечному світі, а самі вони є надзвичайно слабкими і вразливими. Їх постійно атакують смертельні віруси, від яких можуть захистити тільки жорсткі обмежувальні заходи, ліки і вакцини. Рятувати своє життя треба будь-якими засобами, навіть шляхом втрати свободи та гідності: Краще бути живим псом, ніж мертвим левом.

Про семітський світогляд, представлений авраамічними віровченнями, розповідається у статті Метафізика націоналізму: три світогляди – три ідеології (+аудіо).

На протилежних позиціях стоїть аріянська (аріохрестиянська) релігія, про неї йдеться у статті Аріянська релігія:  5 головних особливостей і відмінностей від антирелігій (+аудіо).

Авраамічні віровчення відповідають етатичній концепції держави, яка домінує в Китаї, Росії та інших диктатурах. 

Досі здавалося, що справжньою метою карантину є придушення будь-якого опору і узурпація влади. Тепер же з’ясовується, що паразитичний конгломерат має ще далекосяжнішу мету – опустити людину нижче рівня тварини і перетворити її на біоробота, ідеального раба.

Про це у статті Арійська релігія зупинить дегуманізацію і цифровий концтабір.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Досі іудохристиянські церкви підтримували коронавірусне біснування пасивною бездіяльністю. Тепер вони офіційно приєдналися до цієї афери.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Досі іудохристиянські церкви підтримували коронавірусне біснування пасивною бездіяльністю. Тепер вони офіційно приєдналися до цієї афери.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дуже важливе спостереження, Ігоре !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Зверніть увагу - на фото одна людина без намордника...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, судячи з його вигляду, мусульманин.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тобто, привселюдно підтримали хуцпу. Це дуже багато говорить про них та їх прихільників.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То вони (на нижньому фото) тренуються так протистояти запровадженню 5G!
)))))))

Та, все ж таки, носіння маски — це "обєзлічіваніє" — знеособлення Вільної Особистості, новітній інструмент опускання її до тваринного стану.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, також інших поганих станів. Наприклад, рабства. А опускання.. То трохи нижче, ніж до тваринного стану. А, 5G - то давно йому протистоять, як і усієї комп'терізації взагалі.)))

Якщо прагнеш чуда - створюй його!