Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розширення військової співпраці з Україною. Міністр оборони Британії розповів подробиці

Крім того, буде поглиблення співпраці з міжнародною спільнотою заради розширення підтримки України. Великобританія цінує відносини з Україною, а також підтримує зусилля України в питаннях безпеки та оборони.

20082101.jpg

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

"Я буваю тут раз на рік, щоб переконатися, що Україна отримує все, що їй необхідно, а також щоб продовжувати обговорювати такі питання, як оборонна реформа, оперативна підтримка, політична ситуація. І головне, я хочу побачити, що відбувається на передовій", — сказав міністр оборони Великобританії Бен Воллес в інтерв’ю газеті День.

"Наступного місяця ми розпочинаємо так звану Ініціативу з морської підготовки, яка передбачатиме підготовку військових водолазів, командно-штабні навчання", — зазначив міністр.

За словами Воллеса, йдеться про розширення військово-морської співпраці, посилення допомоги у відбудові та модернізації ВМС, планування, тренування, початок курсів для водолазів.

"У нас виникла певна пауза в навчаннях через COVID-19. Проте восени в Україні розпочнуться знову деякі військові навчання. Тому ми вважаємо, що наша співпраця здійснюватиметься багатьма способами".

Воллес знає, що Росія використовує багато важелів впливу в Україні, щоб змусити йти певним шляхом чи дестабілізувати її.

"Ми бачимо кіберзлочини, кібершпигунство, політичну нестабільність, корупцію в певних сферах. Так само, як ми бачили у нас, у Солсбері, замахи на вбивство з використанням нервово-паралітичного газу. І я думаю, що найкраще, що можна зробити, аби уникнути конфлікту, — це гарантувати, щоб ви не опинилися у вразливій позиції.

 Росія нападає лише тоді, коли знає, що позиція її ворога є ослабленою, зауважив міністр і відзначив, що Велика Британія зацікавлена в тому, щоб ділитися військовими технологіями та досвідом і бути партнером України.

"І йдеться тут не лише про співпрацю в кораблебудуванні та у військово-морській сфері, а й у щодо ширшого кола питань, — сказав Воллес.

На цей момент Велика Британія має намір підтримувати Україну як через експорт, кредити, фінанси, так і через обладнання, а також навчання українських військових.

"А це все означає розвиток спроможностей ЗСУ. І це має дуже велике значення, бо ми — партнери. І якщо ми можемо допомогти в розвитку ЗСУ, ми це зробимо", — сказав Воллес.

Наші інтереси: 

Співпраця з Великою Британією. Потужний союзник — запорука успіху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Hats off to Her Majesty The Queen

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Hats off to Her Majesty The Queen