Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 37

Расизм – це добре. Докази.

Категорія:

Не-расистом може бути або ідіот, або людина, що все життя прожила в якомусь дуже глухому закутку і не знає найпростіших речей.

rasa-3-1.jpg

Люби свою расу – вона прекрасна!
Люби свою расу – вона прекрасна!

"Я ніколи не виступав і не виступатиму за соціальну і політичну рівність двох рас – чорної і білої, я ніколи не підтримував точку зору, аби негри отримали право голосу, засідали в журі або обіймали яку-небудь посаду або одружувалися на білих; додам, що між білою і чорною расою є фізична різниця; і, як будь-яка людина, я за те, аби біла раса займала панівне положення. Я не можу уявити жодного більшого лиха, чим асиміляція негра в наше соціальне і політичне життя на рівних з нами умовах... Асиміляція з нижчою расою не є ні можливою, ні бажаною". – Авраам Лінкольн (1809–1865), 16-й президент США.

У сучасному суспільстві, яке прийнято називати цивілізованим, расизм є однією з найбільш засуджуваних концепцій. Хто публічно висловлює расистські погляди, ризикує зіткнутися не лише з різким моральним засудженням, але і з різного роду репресіями аж до кримінального переслідування.

Проте вживання подібних «аргументів» завжди викликає сумніви відносно наявності в тих, хто їх застосовує, аргументів справжніх – тобто заснованих на наукових фактах і коректній логіці. На це противники расизму, втім, зазвичай заявляють або що помилковість расистських теорій давно доведена і тепер, мовляв, нема чого всякий раз повторювати очевидне, або що аморальність расизму – цілком достатній доказ його неприйнятності.

Другу тезу відметемо відразу ж. Нас цікавить об’єктивна істина, яка на те і об’єктивна, що не залежить від чиїх-небудь моральних оцінок. Якщо факти суперечать етиці – тим гірше для етики, та й по всьому. Страусина ж політика видання бажаного за дійсне завжди рано чи пізно обертається вельми плачевними наслідками.

Що ж до першої тези, то вона найчастіше залишається чисто декларативною. Тож постараймося, відкинувши догми і керуючись виключно розумом, розібратися, що таке расизм і чи дійсно він антинауковий і брехливий – а чи на подібні характеристики заслуговує швидше протилежна ідеологія?

Почнемо, як прийнято, з визначення. Расизм – це концепція, згідно з якою раси (у нашому випадку – людські раси) не рівні між собою, тобто розрізняються за деякими істотними ознаками, які можуть бути об’єктивно оцінені в категоріях «краще – гірше».

До речі, визнання очевидного – відмінностей між расами, наприклад, за кольором шкіри або за розрізом очей – расизмом не є, оскільки неможливо об’єктивно – а не з позицій суб’єктивних естетичних переваг – оцінити, які з цих ознак кращі, а які гірші; можна говорити про кращу пристосованість до певних природних умов – завдяки чому раси й сформувалися – але в умовах, коли люди розселилися по всій планеті, це втрачає сенс.

Ніщо більше з визначення расизму не випливає. Зокрема, з переваги за деякими параметрами не випливає автоматична перевага за всіма іншими. Не випливає також те, що представників з гіршими характеристиками раси треба ненавидіти, вбивати або обертати в рабство.

Безумовно, є деякі расисти, що вважають саме так, – але це вже їх особисті домисли, а не невід’ємна властивість расизму як такого. Точно так, як і з визнання того факту, що людина за своїм розвитком вище мавп, не випливає ненависть до мавп.

Також слід зазначити, що оцінка виробляється для раси в цілому, в середньому, для найбільш характерних її груп, а не для окремих маловірогідних виключень, поява яких теоретично можлива (а в ряді випадків і практично спостережувана), але на загальну картину впливати не може.

Крім того, задля спростування демагогічних спекуляцій необхідно також підкреслити, що расизм, як випливає з самого терміну, має справу лише з расами (між якими є виражені відмінності як на гено-, так і на фенотипічному рівні), а не з національностями в межах однієї раси (між якими ці відмінності значно менш виражені і, як правило, не дозволяють робити однозначних висновків), і вже тим більше не з групами, що виділяються на основі не пов’язаних з біологією ознак (такими як релігія). Це не означає, що такі групи не можуть оцінюватися в категоріях «краще–гірше», але такі оцінки, справедливі вони чи ні, не мають відношення до расизму як такого; зворотні ж твердження суть демагогічна підміна термінів.

Якщо проти наведеного вище визначення нема заперечень, то відмітимо, що в цьому випадку не-расистом може бути або ідіот, або людина, що все життя прожила в якомусь дуже глухому закутку і не знає найпростіших речей. Бо факт переваги негрів, наприклад, у бігу на короткі дистанції навряд чи наважиться заперечувати навіть самий впертий куклукскланівець. А якщо й наважиться, його легко буде спростувати з цифрами в руках. Більше того, вже вивчений і фізіологічний механізм, що забезпечує такий стан справ. Отже, маємо як мінімум один доведений і науково обгрунтований факт переваги однієї раси над іншими за деякою ознакою – і визнання цього факту вже робить нас расистами (а невизнання – ідіотами; вибирайте, що для вас миліше).

Проте, зрозуміло, біг на короткі дистанції – далеко не найважливіша ознака для розумної істоти; більше того, чим вище рівень цивілізації, тим нижче значущість цієї ознаки. Яка ж ознака є найважливішою для розумних і цивілізованих? Звичайно ж, розум, інтелект, здібність до пізнання і творчості. І в цій сфері, як неважко побачити, ситуація зворотна спринтерському бігу – стійка перевага білих над чорними спостерігається у всіх сферах (у тому числі, до речі, і в інтелектуальних видах спорту, таких, як шахи; природно, ми не підемо на поводу в політкоректних демагогів, що намагаються придумати відмовки на кшталт «уміння кидати м’яч в кільце, – це теж форма інтелекту»).

Ревнителі політкоректності та рівності незгодні і хочуть спростувати дану тезу? Що ж – будь ласка. Для цього їм доведеться довести неспроможність наступних тверджень:

1) Підвиди одного біологічного вигляду можуть відрізнятися один від одного досить істотно за різними параметрами, у тому числі й за інтелектом. (Деякі вчені заперечують правомірність застосування терміну «підвиди» до людських рас, але їх аргументація швидше «політкоректного», чим наукового гатунку, тобто це суперечка про терміни, а не по суті).

2) Як визнано більшістю сучасних учених, в розвитку інтелекту роль генетичних чинників складає від 50 до 80%, і лише решта 20% припадає на навчання.

3) Вважається, що людина як вид зародилася в Африці, так що, в порівнянні з монголоїдною і європеоїдною расами, що з’явилися пізніше, негроїди мали навіть солідну фору за часом; більше того, зі всіх людських рас саме негроїдна відрізняється найбільшою генетичною різноманітністю, що, здавалося б, підвищує шанси на успіх хоч би деяких гілок. Проте, на відміну від європеоїдів і монголоїдів, жоден негроїдний народ не створив великої цивілізації. (Не приймається заперечення, що їм не дали розвинутися білі колонізатори – якби негри не поступалися білим в мисленні, то вони б зустріли цих колонізаторів гарматами, а не списами з кістяними наконечниками).

У людей і мавп нема спільних предків, прабатьківщина людства – Європа

4) Навіть після відходу білих колонізаторів негритянські країни стійко залишаються найбіднішими і неблагополучними, а простіше кажучи – самими дикими в світі. (NB: за той термін, що вони перебувають в такому стані, деякі народи інших рас відродилися з руїн війни, незрівнянно гірших, ніж та досить благополучна ситуація, в якій колонізатори залишили свої колишні колонії.)

Більше того, всі зачатки сучасної цивілізації, які у них все-таки є, отримані ними від білих колонізаторів і їхніх нащадків. Проте навіть цими зачатками, цими чужими досягненнями, давно відлагодженими і забезпеченими детальними інструкціями, негри оволодівають з великими труднощами: вони, звичайно, можуть навчитися водити автомобіль або розсилати шахрайський спам інтернетом, але льотчиків та інших фахівців, що працюють з високими технологіями не на рівні «середньої домогосподарки», вважають за краще наймати все ж таки з білих. Південно-Африканська Республіка, що була однією з найбільш благополучних і розвинених країн, поки нею правили білі, після приходу до влади негрів вийшла на одне з перших місць у світі за злочинністю (причому в тяжких злочинах) і переживає стабільний економічний спад, що стримується лише білими, які ще не покинули цю країну.

5) Навіть ті негри, які давно (у тому числі – декілька поколінь) живуть у високоцивілізованих країнах, створених білими, демонструють в середньому нижчий рівень розвитку, чим корінне біле населення. Зокрема, в США близько 80% злочинів скоюється неграми. «Антирасистські» програми, що реалізовуються впродовж декількох десятиліть, що фактично навіть ставлять негрів в привілейоване положення, не змогли якісно змінити цю ситуацію. При цьому неспроможні твердження, що «просто пройшло ще недостатньо часу», бо, якби справа була лише в зовнішніх умовах, а не в генах, то перше ж покоління негрів, поміщене в не гірших, ніж у білих, умови, демонструвало б не гірші, ніж в білих, результати.

6) IQ негрів нижче (і в середньому, і по верхніх значеннях), ніж у європеоїдів і монголоїдів. Причому мова навіть не про дикунів з джунглів, а про студентів американських університетів – тобто про найбільш інтелектуальний прошарок раси. (NB: у дикунів він, відповідно, ще нижче. Противники расизму нерідко намагаються використовувати це як аргумент в свою користь – мовляв, оскільки негри, поміщені в цивілізоване середовище, демонструють вищі показники інтелекту (в порівнянні з дикими одноплемінниками), то інтелект визначається середовищем, а не генетичною збитковістю негроїдної раси. Проте насправді звідси слідує прямо зворотне – хоча середовище і впливає (що було б безглуздо заперечувати), проте його впливи виявляються недостатньо, аби підняти інтелект негрів до нормального європеоїдного рівня!)

7) Хоча негри, що працюють в науці, є, серед них нема жодного ученого зі світовим ім’ям. Всі галузі, в яких негри добилися світової слави, не можуть бути визнані високоінтелектуальними (спорт, джазова музика і тому подібне) (NB: мова саме про досягнення чистокровних негрів, а не напівкровок; те, що люди з домішкою негритянської крові можуть бути не менш розумні і талановиті, чим чистокровні білі – спостережуваний факт, проте відсоток таких людей все ж не вище, ніж талановитих білих, а значить, не можна говорити, що негритянські гени сприятливі для інтелекту навіть як «добавка» до білих.) Відмітимо також, що навіть якби існували одиничні випадки великих учених-негрів, то це не спростовувало б расизму – проте ми не спостерігаємо навіть таких прикладів.

Ну що, хто-небудь в змозі спростувати ці факти? Нема? Тоді залишається єдиний висновок: расисти, що говорять про перевагу (причому біологічно обумовлену) європеоїдної (і монголоїдної теж) раси над негроїдною за найважливішим для розумної істоти критерієм – тобто критерієм власне розуму – мають рацію, а їх опоненти – ні. І бути расистом зовсім не ганебно і не соромно – навпаки, ганебно бути догматиком і на догоду політкоректній маячні заперечувати очевидне. Поширення ж науково обгрунтованих расистських поглядів жодним чином не може бути злочином – навпаки, злочинними є спроби замовчувати і спотворювати істину, особливо репресивними методами.
Це не емоції, не комплекси, не чиєсь бажання виглядати «крутіше». Це факти. А факти, як відомо, найвпертіша річ на світі. 

Про типологію рас: Расове питання в постіндустріальному суспільстві: нова політкоректність


В тему:
Наші інтереси: 

Знання - сила!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Нещодавно у Києві побував. Зайшов під-обідати до якоїсь кафешки. А там спортсмени зі спортінтернату - приблизно рівні купки наших (білих) і неґритосиків. Вони дійсно розбилися на купки - за різними столиками сиділи. Ну я, звісно, обрав столик, ближчий до білої купки. Забалакав із нею. Виявляється, "столова" сеґреґація є ініціативою чорних. За словами білих, їхні викладачі постійно втокмачують під час занять та тренувань у "не-окреплі" голови білих автохтонів про те, що до гостей (чорних) треба ставитись як до своїх - щоби вони не відчували різного розподілу. Ну, слухняні білі дітки всіляко намагаються проводити таку інтеграцію. А чорні - ані-ні! Як приклад - обід у кафе за окремими столиками... Подумалось: таки добре, що рівень життя в Україні нижчий, аніж европах. А то би і до нас ломонулася оця чорна сарана з їхньої задрипаністю, бандитизмом, болячками. А так, глядиш, до того, вірю, скорого часу, як Україна стане світовою потугою, Европа дійде прозріння очищення свого простору від нав'язаних ззовні білій людині толерастій різних. Відтак і нам ніхто не посміє закидати недотримання цих самих толерастій. А значить, все буде біла та заможня Україна.

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Нещодавно у Києві побував. Зайшов під-обідати до якоїсь кафешки. А там спортсмени зі спортінтернату - приблизно рівні купки наших (білих) і неґритосиків. Вони дійсно розбилися на купки - за різними столиками сиділи. Ну я, звісно, обрав столик, ближчий до білої купки. Забалакав із нею. Виявляється, "столова" сеґреґація є ініціативою чорних. За словами білих, їхні викладачі постійно втокмачують під час занять та тренувань у "не-окреплі" голови білих автохтонів про те, що до гостей (чорних) треба ставитись як до своїх - щоби вони не відчували різного розподілу. Ну, слухняні білі дітки всіляко намагаються проводити таку інтеграцію. А чорні - ані-ні! Як приклад - обід у кафе за окремими столиками... Подумалось: таки добре, що рівень життя в Україні нижчий, аніж европах. А то би і до нас ломонулася оця чорна сарана з їхньої задрипаністю, бандитизмом, болячками. А так, глядиш, до того, вірю, скорого часу, як Україна стане світовою потугою, Европа дійде прозріння очищення свого простору від нав'язаних ззовні білій людині толерастій різних. Відтак і нам ніхто не посміє закидати недотримання цих самих толерастій. А значить, все буде біла та заможня Україна.

Хай буде!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

НАВІТЬ НЕ ПРОЧИТЬАВШИ ПИШУ...з села на Чернігівщині..Ось зайшов чоловік зовнішності незвичайної і з своєрідними пахощами, що для нашого автобуса були такими що нам не звичайними..Вперше я побачив чоловіка зовсім чорного!...Сідають всі на місця скоріше, бо автобус рейсовий і на наступних зупинках буде багатосідання і поповнення вмісту авто перевезення. Загрузилися і їдемо до вивантаження. Але в народі діє питання..чорний..а він хто? цікаво! На першій зупинці чверть пасажирів вийшло і "залишок" зміг розмовляти..Цікаво? Були наші що питали і не зовсім правильні речі..були і трошки випивші..А він був чоловіком моєї однокласниці..красивої і розумної, до речі моєї "мрії", бо школярами були ще.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо друзі !

А якщо це просто пиха автора ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На основі чого такий висновок? Тільки конкретно.

Рамес Веселий каже:
Радіймо друзі !
А якщо це просто пиха автора ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Зараз слухаю курс по програмуванню у одного негра https://youtu.be/her_7pa0vrg?t=138
І якось відвідував speaking club у Києві, який проводив один негр із Нігерії!
На побутовому рівні різниці немає.
А от у НАС 73% людей вважають, що актор буде гарним президентом ! Про який IQ білих мова ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А негри, взагалі, неспроможні реалізовувати досить великі суспільні проекти межи себе. А, ти, шановний добродію Рамесе, скоріш за все, мав справу з виключенням. Бо всі ті, хто з Африки виїджає - саме виключеням і є.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Українці теж не дуже прагнуть до членства у громадських спілках. Десь читав, що таких всього 5%, у той час як у Європі майже все населення приймає участь у якихось спілках.

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То цьому треба навчатися. Адже це дуже й дуже потрібно! Нажаль, я знаю лише це http://flibusta.site/b/301989

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

розум, як і дурість, не приховаєш

Зображення користувача Ромко Мацюк.
0
Ще не підтримано

у Юрія Липи иньша термінологія („Призначення України“)

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Расові відмінності - це об'єктивна реальність і з нею слід рахуватись спокійно, без істеріки.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цілком згоден!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!