Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Люблінський трикутник»: Україна, Польща та Литва започаткували новий формат співпраці

Спецтема:

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс створили «Люблінський трикутник» як новий формат співпраці між країнами, повідомила у вівторок пресслужба українського МЗС.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Люблінський трикутник підкреслює важливу роль, яку Україна, Польща та Литва відіграють у Центральній Європі та світі. Наша єдність здатна не лише зміцнити наші країни, а й ефективно протидіяти спільним загрозам, гарантувати безпеку та процвітання нашого регіону. Україна не лише намагається приєднатися до наявних форматів взаємодії. Україна має достатньо сил та авторитету, щоб створювати нові ефективні формати з партнерами», – заявив 28 липня у Польщі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Повідомляється, що учасники формату домовилися координувати дії задля захисту міжнародного права у контексті російської агресії проти України, як у тристоронній координації, так і в міжнародних організаціях: НАТО, ООН, ЄС, Раді Європи та ОБСЄ.

«Україна, Польща та Литва задекларували, що не визнають незаконну окупацію Росією Криму та за жодних обставин не визнають її у майбутньому. Вони закликали Росію вивести війська з тимчасово окупованих територій України, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей. Країни Люблінського трикутника підтримують відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах та закликають до припинення російської агресії проти нашої держави», – йдеться в повідомленні МЗС України.

Вказується, що голови зовнішньополітичних відомств трьох країн скоординували подальші дії та обговорили майбутні зустрічі у форматі «Люблінського трикутника». Наступна зустріч "Люблінського трикутнику відбудеться в Україні.

Наші інтереси: 

Черговий крок на шляху до Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше подібних структур, то краще. Рухаємось у правильному напрямку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше подібних структур, то краще. Рухаємось у правильному напрямку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

“Люблінський трикутник” або нова "Люблінська унія": Україна, Литва і Польща створили спільну платформу. Що це означає? Пояснює історик, журналіст і професор Данило Яневський, який дуже зрадів цій важливій події.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.