Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому демократи влаштували обструкцію генпрокурору Барру і чому це спрацювало на користь республіканців

Категорія:

Спецтема:

Учора в Палаті представників Конгресу США були слухання Генерального прокурора Вільяма Барра, котрі депутати-демократи перетворили на щось дуже схоже з радянським комсомольським «пропісочуванням». Можна було навіть подумати, що вони дуже впевнені у своїх силах і цим відверто хизуються. Насправді все навпаки. 

Мені раніше кілька разів доводилось бачити слухання в різних комітетах Палати представників і Сенату США. Завжди захоплювала політична культура: голова слухань дає по черзі слово депутатам – представникам різних партій, стежить за часом, інколи робить зауваження – як правило про ліміт часу, або коли депутат чи запрошений на слухання сильно відхилився від теми. Кожному депутатові надається визначений час на те, щоб поставити питання і вислухати відповідь. Питань може бути кілька, можуть бути уточнюючі питання, може бути взагалі діалог депутата і запрошеного – головне, депутат має вкластись у визначений йому ліміт часу. Вочевидь, бувають і дуже в’їдливі запитання, але в цілому все одно зберігається атмосфера політичної культури, коли представники Конгресу зібрались, щоб розібратись у якійсь темі. Тому і ставлять запитання запрошеному і вислуховують його відповіді. Адже саме для цього такі слухання і призначені.

Коли я вчора дізнався, що в Юридичному комітеті Палати представників будуть заслуховувати Генерального прокурора Вільяма Барра, то подумав, що цікаво буде подивитися. Адже кілька днів тому говорили про розсекречені недавно документи, згідно з якими керівництво ФБР знало про фальшивість «досьє Крістофера Стіла», проте продовжувало ним користуватись. А це злочин державного рівня. А ще є питання спалаху насильства та криміналу в кількох містах США, необхідність федеральної допомоги місцевим органам та інші серйозні питання.

Те, що я побачив, не мало нічого спільного з традиційними слуханнями. Це більше нагадувало комсомольські збори, коли комсомольський актив когось «пропісочував». Це коли комсомольські активісти один за одним звинувачують «винного», а йому не дають можливості сказати щось на свій захист. Допускаються тільки визнання своєї провини та каяття.

Я дивився не з початку, десь останню третину. Включив коли виступала демократка із Техасу Сильвія Гарсія (Sylvia Garcia). Вона довго і нудно формулювали запитання про корона вірус у місцях ув’язнення, а коли Барр намагався відповісти, вона його обривала: «Не забирайте мій час!». Отже, це був її монолог з рідкими спробами Барра вставити слово.

Ну добре, і серед депутатів бувають такі, хто не може ясно висловитись. Але  наступним був демократ із Колорадо Джо Неґ'юз (Joe Neguse), який говорив дуже емоційно, сипав запитаннями й одразу перебивав Барра, коли той намагався відповісти. Отже, знову монолог.

Далі демократка з Джорджії Люсі Макбат (Lucy McBath) довго говорила про погану медицину часів Трампа і про гарну систему Обами (так звана «Obamacare») і казала, що Барр разом з Трампом винні в тому, що через це ризикують життям мільйонів американців. Знову монолог, під час якого Барр спробував вставити слово: «При чому тут це? Я юрист, а не політик», на що Люсі його перебила: «Не забирайте мій час».

Всі наступні теж були демократи. Ґреґ Стентон (Greg Stanton) з Арізони, Меделін Дін (Madeleine Dean) з Пенсільванії, Деббі Мукарзель-Пауелл (Debbie Mucarsel-Powell) з Флоріди, Вероніка Ескобар (Veronica Escobar) з Техасу.

Вони всі поводились абсолютно однаково: говорили самі, не давали Барру відповісти на запитання, перебивали його, коли він намагався вставити слово. Так само поводився і голова слухань демократ із Нью-Йорка Джеррі Надлер (Jerry Nadler), який взагалі заявив, що насильство з боку аннтифа в Портленді – то міф, бо там тільки мирні демонстранти.

Це не слухання. Це потужний шум, щоб заглушити інформацію.

Чому ж демократи влаштували таку обструкцію Генеральному прокурору?

Звернемось до Вікіпедії: Обструкціонізм (лат. obstructio) назва одного з видів боротьби парламентської меншості з більшістю, що полягає в тому, що опозиція всіма доступними їй засобами намагається загальмувати дії більшості. Цій меті слугують довгі промови представників опозиції, що затягують засідання, нескінченні поправки, запропоновані до кожного законопроекту більшості, інтерпеляції і раптові пропозиції, що заважають розглядати поточні справи, вимога поіменних голосувань з незначних питань тощо. Змушуючи більшість палати витрачати занадто багато часу на обговорення законопроектів, обструкціонізм має на меті викликати у виборців недовіру до сил більшості і тим викликати поворот у громадській думці на користь опозиції.

Тобто довгі промови, перебивання, заглушення відповідей Генпрокурора – це обструкціонізм, форма парламентської боротьби меншості проти більшості.

– Але ж у Палаті представників демократи складають більшість... 

Все вірно, тому треба уточнити: обструкціонізм – це зброя не обов’язково меншості. Це зброя слабких.

Демократи, насправді, почуваються слабкішими. Вони розуміють, що ті розслідування, які зараз провадяться – це дуже небезпечно для них. Адже виходить, що демократи кілька років цькували Трампа, спираючись на фальшиве досьє; що демократичні посадовці підробляли документи; що оточення Обами і Байдена вело незаконну діяльність. А зараз ще підуть справи про заворушення та насильство на вулицях американських міст, котрими керують демократи, та інші справи.

Тому, відчуваючи свою слабкість, вони і влаштовують подібні дійства, мета яких – заглушити інформацію. Вчорашнє дійство – це ознака слабкості Демократичної партії, точніше ознака того, що самі демократи відчувають свою слабкість. А це – однозначно добре для республіканців.

У кого є час і бажання – можна подивитися вчорашні «слухання».  Якщо на початку ще зберігаються зовнішні ознаки пристойності, то далі стає очевидно – демократи цілеспрямовано «глушать» інформацію від Барра.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США. Від протистояння демократів та республіканців цього року залежатиме курс США на десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тонке зауваження Володимира Щербини - і правильний висновок. Справді, демократи на психологічному рівні вже визнають свою слабкість і вразливість. Ганебна поведінка на слуханнях не залишиться поза увагою американців.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тонке зауваження Володимира Щербини - і правильний висновок. Справді, демократи на психологічному рівні вже визнають свою слабкість і вразливість. Ганебна поведінка на слуханнях не залишиться поза увагою американців.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Віолетта Подорожня.
0
Ще не підтримано
Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Хворобливий потік свідомості від Пономаря. Насправді, Барру просто не давали відповідати. А чому? А тому, що у нього були сильні відповіді на всі запитання, які демократи не бажали чути. Тому вони говорили самі, заглушали Барра, а Пономарь просто озвучив плітки, які поширюють демократи.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чудово, Володимире!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Правильно, Володимире :

американські "демократи" дуже бояться неминучого покарання за свої страшні злочини, тому й утрачають межі гідної поведінки.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !