Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Люблінський трикутник»: Україна, Польща та Литва започаткували новий формат співпраці

Спецтема:

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс створили «Люблінський трикутник» як новий формат співпраці між країнами, повідомила у вівторок пресслужба українського МЗС.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Люблінський трикутник підкреслює важливу роль, яку Україна, Польща та Литва відіграють у Центральній Європі та світі. Наша єдність здатна не лише зміцнити наші країни, а й ефективно протидіяти спільним загрозам, гарантувати безпеку та процвітання нашого регіону. Україна не лише намагається приєднатися до наявних форматів взаємодії. Україна має достатньо сил та авторитету, щоб створювати нові ефективні формати з партнерами», – заявив 28 липня у Польщі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Повідомляється, що учасники формату домовилися координувати дії задля захисту міжнародного права у контексті російської агресії проти України, як у тристоронній координації, так і в міжнародних організаціях: НАТО, ООН, ЄС, Раді Європи та ОБСЄ.

«Україна, Польща та Литва задекларували, що не визнають незаконну окупацію Росією Криму та за жодних обставин не визнають її у майбутньому. Вони закликали Росію вивести війська з тимчасово окупованих територій України, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей. Країни Люблінського трикутника підтримують відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах та закликають до припинення російської агресії проти нашої держави», – йдеться в повідомленні МЗС України.

Вказується, що голови зовнішньополітичних відомств трьох країн скоординували подальші дії та обговорили майбутні зустрічі у форматі «Люблінського трикутника». Наступна зустріч "Люблінського трикутнику відбудеться в Україні.

Наші інтереси: 

Черговий крок на шляху до Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше подібних структур, то краще. Рухаємось у правильному напрямку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше подібних структур, то краще. Рухаємось у правильному напрямку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

“Люблінський трикутник” або нова "Люблінська унія": Україна, Литва і Польща створили спільну платформу. Що це означає? Пояснює історик, журналіст і професор Данило Яневський, який дуже зрадів цій важливій події.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.