Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громадяни зможуть отримати офіційні електронні адреси разом з паспортами

Світ:

Повідомлення, надіслані на офіційний email, можна буде вважати офіційно врученими. Міністерство цифрової трансформації України заявило, що при оформленні паспорта громадянина України вперше, його обміні або за власним бажанням громадянину буде присвоєно офіційну адресу.

20072701.jpg

Фото: thedigital.gov.ua

Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. 

«Відповідний законопроєкт №3860 зареєстрований у Верховній Раді. Очікується, що проєкт закону вдосконалить процес реєстрації юридичних осіб та створить сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні. Зміни в законодавстві спростять спілкування між громадянами, бізнесом та державою», – йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Відзначається, що офіційна електронна адреса буде введена для юросіб, фізосіб-підприємців, адвокатів, арбітражних керуючих та інших категорій.

Офіційний мейл буде складатися з ідентифікатора, позначки «@» та доменного імені (крім доменних імен, що закінчуються на «.ru»). Ідентифікатором для юридичних осіб пропонується визначити код згідно з Єдиним державним реєстром, для фізичних осіб-підприємців – реєстраційний номер картки платників податків.

Така пошта буде реєструватися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань і в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Згідно із законопроєктом, підприємства, установи, товариства та фізичні особи-підприємці при реєстрації та реєстрації змін відомостей в Єдиному держреєстрі автоматично отримувати офіційні електронні адреси.

При оформленні паспорта громадянина України вперше, його обміні або за власним бажанням громадянину буде присвоєно офіційну адресу.

У Міністерстві підкреслюють, що листи та повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, можна вважати спрямованими й офіційно врученими та не потребують додаткового документального підтвердження їх направлення.

Для юридичних осіб, самозайнятих осіб та інших суб'єктів правовідносин пропонується ввести процедуру реєстрації офіційної електронної пошти, яка буде використовуватися в діловому спілкуванні, під час листування з судами, державними органами тощо.

Наші інтереси: 

Розуміти, що держава потихеньку йде до повного контролю населення. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

мій собака відмовляється надягати намордника.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

мій собака відмовляється надягати намордника.

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Спам від держави. Новий тренд ------