Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Три етапи формування Аріянської Церкви: церква-комунікатор, церква-громада, церква-храм (+аудіо)

Категорія:

Карантин виявився не таким безглуздим, як нам здавалося спочатку. Оскільки все повилазило на поверхню, як це завжди буває під час серйозної кризи, то несподівано знайшлися деякі важливі «пазли» до загальної картини постіндустріального переходу.

200721cerkva-gromada.jpg

Церква-громада (фрагмент з кінофільму «Дюна» 1984 року)
Церква-громада (фрагмент з кінофільму «Дюна» 1984 року)
Попередня стаття:

Аудіоверсія: Три етапи формування Аріянської Церкви: церква-комунікатор, церква-громада, церква-храм

Націєтворче ядро

З’ясувалося, що рушієм цивілізаційних перетворень буде український середній клас, організований в Аріянську Церкву. Це важливе відкриття, оскільки ще навесні 2020 року нам здавалося, що середній клас буде організований у політичний масовий рух. Відтак творення Вільної Української Держави буде суто політичним процесом.

Зараз же зрозуміло, що спочатку має бути Аріянська Церква, а вже вона стане зразком для формування постіндустріальної української нації-держави.

Понад те, перед нами відкрилася послідовність формування Аріянської церкви.

Віртуальна церква

Спочатку має бути віртуальна церква, або ж «церква комунікатор». Її призначення – формування інформаційного простору Аріянства та системи зв’язків між його прихильниками. Результатом цього етапу має стати чітко сформульована доктрина Аріянства і об’єднання прихильників у віртуальні спільноти – ініціативні групи, квінтети, рої та сотні.

Церква-громада

Наступним кроком буде формування реальних громад, передусім територіальних, де люди взаємодіють у фізичному просторі – для знайомств, навчання, відпочинку, спільних справ. Інформація творить формацію: віртуальна церква-комунікатор матеріалізується в Церкву-громаду. При цьому використовується орендована інфраструктура.

Церква-храм

При збільшенні чисельності церкви-громади та зростанні її можливостей з часом виявиться, що вигідніше не орендувати чужі приміщення, а мати свої. Тоді почнеться етап формування Церкви-храму, тобто організованої духовної громади з власною інфраструктурою.

Розгортання цього етапу означатиме народження повноцінної Аріянської Церкви, яка включатиме три базові компоненти:

1. Церква-комунікатор (захищений інформаційний простір);

2. Церква-громада (організована спільнота);

3. Церква-храм (захищений фізичний простір).

Фундамент національного солідаризму

Концепція Аріянської Церкви створює надійний фундамент для ідеології націоналізму, адже політичні ідеології є продовженням світоглядно-релігійних систем. У нашому випадку досягаємо повної цілісності, оскільки націєтворення розглядається як обов’язкова релігійна практика.

Інакше й не може бути, адже Вільна Українська Держава має народитися у Просторі волі. А для цього її творці мають здійснити серйозну внутрішню роботу і піднятися у цей гармонійний простір подій, в євангельських термінах – Царство боже. Державотворення у Просторі волі – це релігійна справа.

Скорочення шляху

Процес Великого Переходу передбачає постійне «зрізання кутів», тобто знаходження щоразу ефективнішого курсу до мети. Концепція Аріянської Церкви дає значне скорочення нашого шляху до нової цивілізації.

По-перше, релігія дає суттєво вищу мотивацію, ніж політика.

По-друге, релігія підіймає мислення на вищий рівень складності, залучає метафізичні знання і магічний інструментарій.

По-третє, спільнота Народного Оглядача має брахманський характер, тому для нас церковна діяльність природніша, ніж партійна. Церква (від. лат. circus – «коло») – це єдність, партії – це розділення на частини (від лат. partiri – ділити).     

Таким чином, наша стратегія виходить на вищий рівень системності, чіткості та однозначності. Відтепер активно творимо церкву-комунікатор, поступово формуємо церкву-громаду, проектуємо церкву-храм.

Продовження: Карт-бланш для постіндустріальної еліти: що нам заважає творити новий світ

Wardruna - Algir - Stien Klarnar

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Вгору просування - без краплі вагання. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поки що все зрозуміло. Творимо віртуальну Аріянську Церкву: доктрину, засоби її поширення, софт для об’єднання прихильників.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Особливо блискуче :

"Церква (від. лат. circus – «коло») – це єдність,
партії – це розділення на частини (від лат. partiri – ділити)".

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так мені це також сподобалося

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поки що все зрозуміло. Творимо віртуальну Аріянську Церкву: доктрину, засоби її поширення, софт для об’єднання прихильників.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Радіймо, Ігоре.
Тепер я почав розуміти напрям руху твоїх думок. Мені це подобається, тому хочу дещо уточнити.
Можливо, нинішня спільнота НО (тобі видніше) має брахманський характер і не схильна до господарювання, але це лише від того, що наразі у більшості ми арії, але ще не ельфи, котрі здатні працювати не просто у будь-якій варні, а на всіх трьох одночасно. Щоби стати ельфами, варто починати думати, як ельфи.
На етапі Церкви-громади доведеться (як ти вірно помітив) орендувати інфраструктуру. Це вимагає значного фінансування. У цьому ми досі орієнтуємся на шлях дарування, а я пропоную шлях заробляння грошей власними силами. Інструментів немало, а кращим з них може стати ріелторська діяльність (демоси-агенції нерухомості, - ДАН). Такі підрозділи стануть нам в нагоді при переході до Церкви-Храму, що має не просто нерухову власність, а контролює її на теренах більшості міст-районів-областей України. І - це не єдина сфера економіки, котрі ми здатні контролювати (принаймні, мати тверді позиції у кожній з напрямків економіки). Наприклад, після осягнення (або паралельно) сфери оббігу нерухомості, ми почнемо її будувати, реконструювати, оновлювати на власних арійських принципах, а далі до добра почне притягувати інше добро.
До речі, не обов'язково саморучно створювати новітні ДАН, а долучати до нашої справи вже існуючи АН або перехоплювати керівництво ними і реформувати у ДАН.
Саме тоді ми і зможемо говорити за дійсно, практичну, реальну, а не віртуальну, як нині у нас Корпорацію.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ми поширюємо аріянське Світло серед усіх професій і напрямків діяльності - це те, що ми розуміємо і вміємо робити. Це головне завдання поточного етапу.

Що буде далі - покаже саме життя. Кожен наступний крок відкриває нові обрії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Але все перераховане, може існувати лише при суттєво більших, ніж є в нас зараз, розумності та дієвості. А за суттєво більших, ніж в нас є зараз, розумності та дієвості, відкриваються зовсім нові шляхи. І передбчити зараз, як буде при масовому виході людей на рівень волі, потребує дуже багатьох зусиль...Та це, на мій погляд, й зайве.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!