Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Популярний італійський політик створив партію за вихід країни з Євросоюзу

Італійський політик, що починав з партії «Рух п’яти зірок», Джанлуїджі Парагона заявив про створення нової політичної сили, яка виведе країну з Євросоюзу. Останніми роками країна стикається з ростом євроскептичних настроїв, які, щоправда, не знайшли політичної реалізації.

20072105.jpg

Gianluigi Paragone

"Нас не можуть більше шантажувати країни, що ображають великий престиж Італії", - сказав Парагоне, додавши, що лише "справді суверенна держава", як Британія, може подолати економічну кризу, яку спровокувала пандемія, цитує італійського сенатора і колишнього журналіста Джанлуїджі Парагоне Reuters.

Його крок розцінюють як спробу очолити євроскептичні настрої в Італії, які останніми роками тільки зростають. Але євроскептичні настрої не знайшли політичної реалізації.

Брюссель звинувачують в економічних проблемах Італії та проблемах з утриманням мігрантів, які прибувають з Африки. За даними травневого опитування, лише 39% громадян довіряють Євросоюзу.

Парагона покинув антисистемний "Рух 5 зірок" невдовзі після того, як минулого року "5 зірок" створили уряд разом із проєвропейською Демократичною партією, модеруючи своє критичне ставлення до брюссельських установ.

Ініціатива Парагоне виглядає особливо дивною на тлі ухвалення Євросоюзом плану з економічного відновлення в €750 млрд, яка засвідчує згуртованість блоку.

Прем’єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що 28% грошей з плану ЄС надійде Італії у вигляді грантів і позик, які зможуть змінити країну.

«Поки інші хочуть змінити Європу, ми хочемо піти з неї», — сказав євроскептик Парагоне після ухвалення програми з відновлення ЄС.

Нагадаємо, що чотири роки тому, 23 червня 2016 року, у Великобританії пройшов референдум з питань виходу з Євросоюзу.

Наші інтереси: 

Розуміти, що в старій Європі починаються проблеми. Орієнтуватися на союз з Новою Європою і країнами Балто-Чорноморського союзу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Якщо проаналізувати виступи співголови громадської організації "Говори правду!" Андрея ДЗьмітриєва, то можна зробити висновок, що він виступає за вихід Білорусі з Союзної держави РФ і РБ.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Якщо проаналізувати виступи співголови громадської організації "Говори правду!" Андрея ДЗьмітриєва, то можна зробити висновок, що він виступає за вихід Білорусі з Союзної держави РФ і РБ.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)