Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

Славень 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейси»: Kozak System – Подай Зброю (+відео)

Категорія:

«А нас не зламати і навіть не вбити, тому що відродяться з попелу квіти. Побачиш, утримавши небо у серці, додому прийдуть Едельвеси».

Слова до цієї пісні написав Гліб Бабич. «Едельвейси», про які йдеться у пісні, і є тою самою десятою гірсько-штурмовою бригадою, в якій служить вже кілька років Гліб Бабич» – коментує новостворений трек фронтмен Kozak System Іван Леньо.

Для фільмування (режисером також виступив Гліб Бабич, режисером монтажу - Костянтин Михайлов) Kozak System приїхали в зону АТО, на позиції «Едельвейсів», на кілька днів: познайомились із героями нової пісні наживо, відзняли синхрони та звісно ж, заграли акустичний концерт у військовій частині». 

«Це – наша війна і ми разом із військовими також воюємо, просто на своєму, культурному, фронті» – розповідає Іван Леньо. 

У символіці майже усіх європейських гірських підрозділів присутній едельвейс – це природно, адже це високогірна непокірна квітка, яка росте на камінні в горах.

Шеврон Першої гірсько-піхотної дивізії (Третій Райх) (нім. 1. Gebirgs-Division) – елітного формування німецького Вермахту під час Другої світової війни. Квітка едельвейса, зображена на емблемі дивізії, дала  їй ім’я – Дивізія «Едельвейс».

Наші інтереси: 

Пісні надихають і допомагають у війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Пісня реалістична,пісня оптимістична,слова і мелодія створили сплав. енергетичний згусток.який влучаїє у ціль

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Пісня реалістична,пісня оптимістична,слова і мелодія створили сплав. енергетичний згусток.який влучаїє у ціль

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №80\2023

Про присвоєння почесного найменування 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України

Зважаючи на зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України особовим складом 10 окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, постановляю:

1. Присвоїти 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України почесне найменування "Едельвейс" та надалі іменувати її – 10 окрема гірсько-штурмова бригада "Едельвейс" Сухопутних військ Збройних Сил України.

2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ. 14 лютого 2023 року

P.S. щиро вітаємо звитяжну 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду ЗСУ з отриманням славного імені, яке боялися червоні окупанти ще з 1941 року! Це присвоєння є більш ніж заслуженим! – повідомляє DUX_Europe.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дмитро Корчинський записав дотепне відео про Едельвейс у своєму сатиричному стилі https://www.youtube.com/watch?v=xYtLTHgDOqo

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головний російськомовний рупор Демпартії США Юрій Швець висловив ідею, що коли в Україну прийдуть "Леопарди", то з них треба буде сформувати дивізію "Мертва голова".

Все, що робиться з власної волі, – добро!