Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Стратегія спільноти «Народний Оглядач»: історичні розвилки і гра на випередження (+аудіо)

Категорія:

Настав час вкотре уточнити нашу стратегію і додати до неї критично важливі проміжні сходинки. Поговоримо про п’ять рівнів розвитку народу, дуалізацію і квадризацію.


Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували
(Фрідріх Ніцше)

Аудіоверсія: Стратегія спільноти «Народний Оглядач»: історичні розвилки і гра на випередження

Фактори удачі

Щасливчики генерують власні успіхи за допомогою чотирьох основних принципів:

  • вони помічають нові можливості,
  • приймають вдалі інтуїтивні рішення,
  • створюють самоздійснювані пророцтва
  • і в усьому, навіть у перешкодах, знаходять позитив.

Ці принципи дослідив і описав англійський професор Річард Вайзман (Richard Wiseman) у книзі «Фактор удачі» (The Luck Factor, 2003). Він також з’ясував, що успішні люди розвивають свою інтуїцію за допомогою духовних практик і наполегливо просуваються до своїх цілей.

Саме так уже багато років діє наша спільнота – і отримує добрі плоди. Окрім того, ми застосовуємо додаткові фактори удачі –  цілісний підхід до життя, аріянський світогляд і технологію Живе Слово.

Хаос і системна пластичність

Нам пощастило жити в час, коли людство здійснює стрімкий перехід від старого до нового порядку. Цьому перехідному періоду властива особлива системна пластичність з ознаками хаосу. Важливо розуміти, що особливістю поточної реальності є:

  • вибухове зростання швидкості інформаційних комунікацій, ухвалення рішень і розгортання подій,
  • спроможність навіть «малих гравців» впливати на розвиток масштабних процесів,
  • як наслідок, різке зростання кількості суб’єктів (гравців) історичного процесу;
  • неспроможність державних структур оперативно реагувати на виклики часу;
  • невідповідність організації суспільства новій реальності;
  • бурхливий розвиток технологій групової роботи, спроможних прискорити постіндустріальне переформатування суспільства;
  • неможливість планувати масштабні процеси: вони розвиваються за власною «хаотичною логікою» під впливом описаних вище факторів.

Точки розвилки

Розвиток суспільства можна уявити у вигляді поїзда, який рухається багатьма коліями і змінює напрям руху на численних розвилках. Якщо вирахувати, де і коли буде наступна розвилка, то навіть «малий гравець» може «перевести стрілку» і змінити розгортання процесу в бажаному напрямку.

Саме так і працює спільнота «Народний Оглядач». Ми розвиваємо технології і творимо організаційні форми, які стануть актуальними через 5 чи 10 років. Тож коли суспільство дозріє до усвідомлення проблеми і озиратиметься довкола в пошуках виходу, ми запропонуємо працюючі рішення і вже сформовану організаційну структуру. Тоді, згідно з принципом економії енергії, процес потече каналом, який ми заздалегідь проклали.

Напрямки і структури

У спільноті «Народний Оглядач» вже діють Інститут метафізичних досліджень «Перехід-IV» і відеоканал Гартленд.

Видається паперовий альманах Гартленд.

Завдяки багаторічним дослідженням нам вдалося з’ясувати, що таке релігія, і встановити точний зв’язок між типами світогляду і типами ідеологій – Метафізика націоналізму: три світогляди – три ідеології.

Ми вийшли на прості, доступні і безпечні технології оздоровлення і омолодження – і зосередили їх у програмі «5 вигод – 5 подвигів».  

Ми опанували технологію самозцілення «Живе Слово» і виклали її для вільного використання всім бажаючим.

Ми визначилися з прапором і гербом Вільної Української Держави.  

Ми з’ясували, що розвиток від людини до боголюдини проходить через етапи дуалізації і квадризації. Подібна ситуація з трьома рівнями стартапів: для заснування успішного сімейного стартапу необхідна дуальна пара, для економічного стартапу – квадра, для політичного стартапу – демос на основі квадри. І ось тут саме час поговорити про уточнення нашої стратегії.

П’ять рівнів розвитку людини

Згідно з вченням Ісуса Хреста, еволюційною метою смертної людини є перетворення на безсмертну боголюдину. Це фундамент аріянства – релігії шляхетних людей (аріїв). Проте до недавнього часу досягнення рівня боголюдини виглядало недосяжною метою, адже не було бачення проміжних щаблів цієї «еволюційної драбини». У нашій уяві людину і боголюдину розділяла безмежна прірва.

Але хто шукає, той знаходить. Завдяки тривалим пошукам і дискусіям ми вийшли на розуміння п’яти послідовних сходинок розвитку гомо сапієнса, тобто «носія духу» – втіленої духовної сутності:

5) боголюдина (спас),

4) ельф (універсальна людина, либідь, ганса),

3) арій (реалізована людина, надлюдина),

2) людина (гомо дуплекс, «гравець»),

1) гобіт (гомо сімплекс, «простий»).

Також ми дізналися про важливі практики, необхідні для послідовного піднесення на вищий рівень:

1) гобіту необхідні розвиваючі ігри: завдяки іграм він виробляє в собі спроможність до творчості, самодисципліни і самостійного мислення, що властиво людині (гравцю, гомо люденс);

2) людині необхідно пізнати свій соціотип, тобто свою психоінформаційну спеціалізацію у соціумі – це основа самопізнання, що відкриває шлях перетворення на арія – «шляхетну людину»;

3) арію необхідна дуалізація, адже вона відкриває шлях перетворення на універсальну (ельфійську) людину, спроможну діяти як дуальна пара;

4) ельфу необхідна квадризація, яка відкриває шлях перетворення на боголюдину (суперуніверсальну людину), спроможну мислити і діяти як група з чотирьох взаємодоповнюючих соціотипів.  

Це непростий шлях від обмеженості до досконалості. Проте його можна прискорити і полегшити, якщо слабкості окремих людей компенсувати силою правильної організації, яка дає взаємодоповнення і синергію. Взаємодія з дуалом дозволяє двом аріям діяти як універсальна людина, а взаємодія у квадрі надає ознак суперуніверсальності.

Ключові числа для кожного рівня:

«гобіт» і «людина» – це одиниця,

«арій» – це двійка (діада), адже для вироблення універсалізму необхідна дуальна пара;

«ельф» – це четвірка (квадра), адже для подальшого розвитку необхідна квадрова синергія;

«боголюдина» – це п’ятірка, адже для формування демосу необхідне управлінське ядро з 5 осіб.   

П’ять рівнів розвитку народу

У нашому Всесвіті діє принцип «те, що нагорі, подібне до того, що внизу». Народ – це велика людина, тому він також має свої п’ять рівнів розвитку. Почнемо з самого низу.

1. Етнос (народ-сімплекс) – спільнота «своїх людей», спроможна до самовідтворення у наступних поколіннях.

2. Нація (народ-дуплекс) – народ з власною етнічною державою; суверенний гравець, що живе своєю головою, яку складає його інтелектуальна і духовна еліта.

3. Арійська нація – нація, керована організаційно-духовним ядром з арійськими якостями.

4. Ельфійська нація – нація, керована організаційно-духовним ядром з ельфійськими якостями.

5. Боголюдська нація – нація, керована організаційно-духовним ядром з боголюдськими якостями.

Як бачимо, рівень розвитку народу визначається рівнем його еліти, оскільки еліта підтягує народ до свого рівня, робить його поведінку розумною і ефективною. Подібним чином поведінка людини визначається тим, як працює її голова.

А що потрібно «великій людині» для розвитку від етносу до боголюдської нації? Вчимося у «малої людини».

1. Етносу необхідна ігрофікація його життя.

2. Нації необхідна еліта з інформаційною культурою, тобто розумінням психоінформаційної структури свого народу. Серед іншого, необхідні знання з психологічної типології, психології груп, персональної сумісності.

3. Для творення арійської нації необхідна масова дуалізація населення, починаючи від самої еліти.

4. Для творення ельфійської нації необхідна масова організація населення у групи психологічного комфорту і персональної сумісності – квадри.

5. Для набуття ознак боголюдської нації необхідно перетворювати квадри на демоси за прикладом демосу Ісуса Хреста. Демоси – це живі клітини і органи національного організму. Нація демосів перетворюється на живу істоту з потенціалом, сумірним з потенціалом боголюдини – навіть якщо у ній нема жодної боголюдини.

У 2019 році спільнота «Народний Оглядач» дослідила феномен дуалізації. Настав час рухатися далі і перейти до дослідження квадрової природи соціуму.

Американістика

Навіть поверхове знайомство з «американським питанням» показує, що ми майже нічого не знаємо про США. Понад те, майже всі українці живуть в полоні антиамериканських міфів, сконструйованих ще у сталінські часи.

Маємо виправити ситуацію і допомогти українцям отримати адекватніше уявлення про Сполучені Штати Америки. Водночас ми можемо допомогти самим американцям краще зрозуміти самих себе, оскільки з України ми бачимо те, чого не видно в США. Наприклад, попри накопичені американськими дослідниками переконливі свідчення, вони досі не можуть визнати факт того, що у 1930-х роках Москві вдалося перехопити управління урядом США – див: Перехоплення управління: історичні приклади і уроки на майбутнє.

Наступні кроки

Після набуття досвіду роботи у квадрі ми будемо навчатись працювати з демосами. Набуття досвіду відкриє шлях до матеріалізації ідеї організованої духовної громади аріїв. Ми вже готуємо цю подію, здійснюючи двічі на місяць (6-го і 25-го числа) колективну літургію з наміром об’єднання світлих розумних українців у духовну громаду аріїв. Це буде відродження аріянства – первинної церкви Ісуса Хреста нового циклу.

Здійснюючи відповідну науково-теоретичну роботу, ми закладаємо фундамент для ідеології національного солідаризму і реалізації проекту постіндустріальної Вільної Української Держави.

Як будуть розгортатися майбутні події – ніхто не знає. Проте ми готуємо собі позиції біля кількох майбутніх історичних розвилок, про які згадували на початку цієї статті.

Описана вище стратегія вже не раз уточнювалася і деталізувалася, востаннє про неї говорили у статті Від руху 25% до Вільної Аристократичної Республіки Аріїв: шість компонентів Великого Переходу. Уточнення відбуватимуться постійно. Новизною цієї статті є ідея п’яти рівнів розвитку народу і застосування дуалізації та квадризації в націотворенні.

Роботи багато, тому маємо бути здоровими, активними і довгоживучими.

Творимо!

Продовження: 


Кому вниз - Ліра. Вишня Борія

Цю стратегію ухвалено 29 грудня 2019 року 38-ою конференцією спільноти "Народний Оглядач"

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Вгору просування - без краплі вагання! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Здається, ми ще не говорили, що Демоси можуть бути не лише політичними, бізнесовими, аматорськими, але і ігровими (особливо, для гобітів, а відтак і етносів).

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Мушу нагадати, що ми також усвідомили істину символіки: герб, прапор.
Це щодо розділу "Напрямки і структури".))

Цитата:
Завдяки багаторічним дослідженням нам вдалося з’ясувати, що таке релігія, і встановити точний зв’язок між типами світогляду і типами ідеологій

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це також дуже важливо, адже символіка - це концентрований світогляд. Ми на символіку витратили майже десять років пошуків і досліджень.

Додав у статтю посилання на символіку.

Арсен Дубовик каже:
Мушу нагадати, що ми також усвідомили істину символіки: герб, прапор.
Це щодо розділу "Напрямки і структури".))

Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Завдяки багаторічним дослідженням нам вдалося з’ясувати, що таке релігія, і встановити точний зв’язок між типами світогляду і типами ідеологій </blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ну і як вам 5 рівнів розвитку народу?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Уточнена стратегія - це щось! Це реально вже інструкція. Надихаюче. Дійсно:
Вгору просування - без краплі вагання!

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Сім факторів удачі ельфів Міжмор'я:
1) помічати нові можливості,
2) приймати вдалі інтуїтивні рішення,
3) створювати самоздійснювані пророцтва,
4) в усьому, навіть у перешкодах, знаходять позитив,
5) підходити до життя цілісно,
6) плекати аріянський світогляд,
7) користуватися технологією Живе Слово.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Прекрасно!
Розвинені люди сформують розвинені нації.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вільна Українська Держава – це зовнішня назва, подібно як Вільна Республіка Баварія (офіційна назва Баварії).

Внутрішня назва - Вільна Аристократична Республіка Аріїв (ВАРА).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті. Раджу прослухати, навіть якщо ви це читали. На слух сприймається по-іншому, можна для себе відкрити дещо нове.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Це вже дійсно трохи схоже на національну ідею!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Не можу надивуватися, як тобі, Ігоре, щоразу відкриваються наступні сходинки!

Коли читати, ніби все самозрозуміло, логічно, легко. Але яка витончена, твоя стратегія !

І якщо ще багатенько перед нами цікавої праці, то також радує, скільки вже пройдено шляху. Коли б мене запитали, 10 років тому, де бачу себе в майбутньому, то такого навіть би не нафантазувала :)))

Якраз доказ того, наскільки громадська цілісність компенсує недосконалість одиниці.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Здається, ми ще не говорили, що Демоси можуть бути не лише політичними, бізнесовими, аматорськими, але і ігровими (особливо, для гобітів, а відтак і етносів).

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, що, ні. Наприклад, в зародку громади (територіального демосу) "Любителі настольного тенісу саду Глоби) гобіти відсутні! А, наприклад, братство - то який демос? Мені здається, що науково-релегійно-освідній.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ігрові демоси - це групи за інтересами, своєрідні духовні групи.

Сергій Ждан каже:
Здається, ми ще не говорили, що Демоси можуть бути не лише політичними, бізнесовими, аматорськими, але і ігровими (особливо, для гобітів, а відтак і етносів).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, а "Любителі настольного тенісу саду Глоби" яким демосом будуть? Ігровим? Громадою? Чи ігровою громадою:)?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Усі демоси є правильно організованими громадами. Любителі тенісу також можуть створити демос. Це буде "демос за інтересами".

Два інші типи демосів - проект (бізнес) і територіальна громада.

Братство - це демос за інтересами.

Микола Стригунов каже:
Цікаво, а "Любителі настольного тенісу саду Глоби" яким демосом будуть? Ігровим? Громадою? Чи ігровою громадою:)?

Все, що робиться з власної волі, – добро!