Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Якби вибори відбулись сьогодні, то переміг би Трамп – опитування Democracy Institute

Спецтема:

Американо-британський аналітичний центр Democracy Institute представив результати опитування, проведеного 1-3 липня 2020 року. Як і модель професора Норпота, вони йдуть в розріз з тим байдено-переможним галасом, який масово тиражують домінуючі в США продемократівські ЗМІ.

Згідно з цим опитуванням, якби вибори відбулися сьогодні, то за Трампа та Байдена була би приблизно однакова кількість виборців (47% на 47%, при 6% таких, що не визначилися). Але, враховуючи американську систему виборів, за Трампа було б 309, а за Байдена 229 виборщиків.

Опитування охопило 1500 випадково обраних імовірних виборців. Проводилось за допомогою інтерактивного телефонного голосування, коли запитання записані заздалегідь, а респонденти дають відповіді, натискаючи відповідні кнопки на клавіатурі телефону. Опитування має похибку ±2,5 відсотки при довірчому інтервалі 95 відсотків. Для забезпечення репрезентативності вибірки результати оцінювали за основними демографічними та політичними змінними, серед яких ідентифікація партії, стать, вік, освіта, рівень доходу, регіон, історія голосування тощо.

Опитування охоплювало понад 30 запитань, серед яких не тільки, «За кого збираєтесь голосувати?», а й сприйняття кандидатів не як політиків, а як людей; оцінка ставлення кандидатів до різних викликів; оцінка здатності кандидатів вирішити те чи інше питання. І навіть група питань, які оцінюють особисте та суспільне сприйняття кандидатів, як то «Чи запросили б ви Трампа/Байдена на святкування Дня Незалежності?», «Чи комфортно ви себе почуваєте, якщо ваші родичі, друзі та колеги знають, за кого ви збираєтесь голосувати?» та «Чи довірили б ви Трампу або Байдену 10 тисяч доларів, щоб він інвестував їх кудись від вашого імені?»

Що впадає в око: шалений вал бруду, що його про-демократівські ЗМІ виливали на Трампа протягом всієї каденції, насправді привів до того, що багато людей побоюються признатися, що будуть голосувати за Донні. Багато хто приховує від рідних та друзів, що голосуватиме за Трампа, переважна більшість готові запросити Байдена до себе на святкування з друзями, але Трампа – ні. І ті ж самі люди, називаючи Трампа популістом, одночасно позитивно оцінюють і діяльність Трампа на посаді, і його гасла, і вважають його сильним лідером, і надають йому перевагу щодо здатності розв'язувати проблеми, що стоять перед Америкою та світом. Оця «мовчазна підтримка Трампа» є непомітною в різних переможно-байденовських «дослідженнях», але вона може несподівано для них спрацювати на виборах.

Тут треба зауважити, що слово «популіст» різні школи суспільної думки використовують у двох прямо протилежних значеннях. Частина шкіл використовує слово «популіст», як балакун, який для захоплення влади тільки дає красиві обіцянки, що сподобаються народу. Інші школи, зокрема орієнтовані на Стіва Беннона, використовують слово «популіст» в позитивному значенні, як політик, який точно відчуває потреби людей (populli) – і саме це втілює в життя у своїй діяльності. Саме не «обіцяє», а «втілює».

Цікаво, що найбільша підтримка Трампа у найбільш досвідченої частини працюючого населення – у віці від 45 до 64 років.

Повністю результати можна побачити у газеті «Sunday Express». На сайті аналітичного центру Democracy Institute повідомлено, що вони надали газеті «Sunday Express» ексклюзивне право на публікацію цих даних. Чому ж ці дані було вирішено опублікувати в британській газеті (яка взагалі-то поширюється по всьому англомовному світу)?

Я підозрюю тому, що провідні ЗМІ в США знаходяться в руках демократів та ТНК – і вони ні за що б не опублікували цю інформацію. Або ж перебрехали б. Тому й довелось її доносити таким непрямим шляхом. Але це тільки моє допущення.

Отже, заходьте на сайт газети та знайомтесь з результатами. Я ж тут наведу лише деякі з них разом зі своїми коментарями.

Питання: За кого голосуватиме?

  • За Трампа – 47%
  • За Байдена – 47%
  • Не визначився – 6%

При тому:

  • Білі: за Трампа 52%, за Байдена 46%
  • Чорні: за Трампа 16%, за Байдена 81%
  • Латинос: за Трампа 34%, за Байдена 51%

Мій коментар: Якщо Каньє Вест (Kanye West) дійсно піде на вибори (бо поки що він тільки повідомив про це через Твіттер), то він відтягне на себе значну частину чорного електорату Байдена, а також завдяки своїй дружині Кім Кардаш'ян (Kim Kardashian) привабить і частину молодої інстаграмної публіки, яка також є базою демократів. Тобто суттєво порушить існуючу «рівновагу» на шкоду Байдену і відповідно на користь Трампу.

В ключових штатах, де буде головне протистояння (Флорида, Айова, Мічиган, Міннесота, Пенсильванія та Вісконсин):

  • За Трампа – 48%
  • За Байдена – 44%
  • Не визначився – 8%

На цих виборах перемога саме по цих штатах є ключем до перемоги у всій країні.

Цікавою є мотивація до вибору:

Питання: Чи ви самі в захопленні від свого вибору на голосуванні?

  • Ті, хто голосуватиме за Трампа: «Так» – 77%
  • Ті, хто голосуватиме за Байдена: «Так» – 43%

Питання: Ви голосуватимете тому, що ви «за» вашого кандидата, чи тому, що ви «проти» опонента?

  • Ті, хто голосуватиме за Трампа: «за» 81%, «проти опонента» 19%
  • Ті, хто голосуватиме за Байдена: «за» 29%, «проти опонента» 71%

Питання: Чи може ваша думка помінятися до дня голосування?

  • Ті, хто планує голосувати за Трампа: «так» – 4 %
  • Ті, хто планує голосувати за Байдена: «так» – 12 %

Мій коментар: Це дуже цікаві цифри! Як ми бачимо, за Байдена збираються голосувати переважно ті, хто «за будь-кого, аби не Трампа!». Тому, як я вже писав у попередніх статтях, демократи будуть всіляко уникати можливості прямого порівняння кандидатів. Бо інакше частина «антитрампістів» прийде до висновку, що «Байден ще гірше!», і вони хоч і не перейдуть на бік Трампа, але просто не підуть на вибори.

Ще цікаві цифри, які демонструють атмосферу, що склалась у США.

Питання: Чи збирається хтось із ваших друзів чи родичів голосувати за Трампа?

  • «Так» - 66 %
  • «Ні» - 34 %

Питання: Як, на вашу думку, чи переоберуть Трампа на другий термін?

  • «Так» - 52 %
  • «Ні» - 48 %

Питання: Чи комфортно ви себе почуваєте, якщо ваші родичі, друзі та колеги знають, за кого ви збираєтесь голосувати?

  • Ті, хто голосуватиме за Трампа: «Так» - 29 %
  • Ті, хто голосуватиме за Байдена: «Так» - 82 %

Мій коментар: Ми бачимо, що в суспільстві штучно створена така атмосфера нетерпимості, що люди вимушені приховувати те, що збираються голосувати за Трампа!  А це говорить про те, що прихильників Трампа може виявитись насправді більше, ніж це уявляється різним журналістам.

Ще були питання про здатність кандидатів до розв’язання проблем насильства, ставлення до демонтажу пам’ятників, стосунків з поліцією, скорочення фінансування поліції, оцінка ставлення кандидатів до коронавірусу, до стосунків з Китаєм та проблеми Гонконгу, оцінка віку кандидата та здатності бути сильним лідером або «примирителем» тощо.  

Якщо бажаєте докладніше почитати про опитування – заходьте на сайт «Sunday Express».

P.S.

Чому ж і модель професора Норпота, яка на минулих виборах давала дуже високий рівень точності прогнозу, і це опитування аналітичного центру Democracy Institute дають результати, прямо протилежні тим, що масово поширює про-демократівська преса?

Можу зробити таке припущення: демократи намагаються зіграти на тому, що у людей є внутрішнє прагнення бути разом з переможцем. Тому якщо з кожної праски голос віщає вам, що «однозначно перемагає Байден», то частина людей в силу природного конформізму та навіюваності підсвідомо захоче бути на боці переможця і проголосує за Байдена, навіть якщо він і не дуже подобається. Тобто чим більше і масовіше будуть повідомлення про «однозначну перемогу Байдена» - тим більше імовірність притягнути на його бік додаткові голоси. Наскільки це вдасться – побачимо 3 листопада.

А поки що на думку директора Democracy Institute Патрика Бешема (Patrick Basham) важливим елементом передвиборчої кампанії будуть дебати. Якщо Байден їх витримає, то до виборів залишиться «нестала рівновага». Якщо ж Байден припуститься хоча б одної помилки, що свідчитиме про негаразди з головою (забуде, куди балотується чи де знаходиться, втратить лінію розмови тощо) – то його шанси на обрання впадуть до нуля.

Наші інтереси: 

Вибори в США цього року – це поле боротьби між транснаціональними компаніями, ліваками та люмпенами з одної сторони - та вільними самодостатніми громадянами, національним капіталом, середнім класом з іншої. Ультраіндастріал з одної сторони – проти традиціоналізму та постіндастріалу з іншої. Результати виборів матимуть великий вплив на подальшу долю США і світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Дякую за аргументований огляд про суспільно-політичні настрої в Америці. Чи є обґрунтовані прогнози про те, хто переможе на місцевих виборах в Україні, якщо вони відбудуться 25 жовтня цього року?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Дякую за аргументований огляд про суспільно-політичні настрої в Америці. Чи є обґрунтовані прогнози про те, хто переможе на місцевих виборах в Україні, якщо вони відбудуться 25 жовтня цього року?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)