Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Модератори Facebook вихваляються знищенням про-трампівських постів – розслідування Project Veritas

Категорія:

Спецтема:

Тривалий час генеральний директор Facebook Марк Цукерберг наполягав на тому, що компанія є політично нейтральною, але це, схоже, не можна сказати про всіх її модераторів контенту.

Гігант соціальних медіа зробив заяву, що перегляне свій підхід до навчання та контролю після того, як у вівторок проект Projekt Veritas показав на кадрах із прихованої камери модераторів, які стверджують, що вони видаляють про-трампівські та консервативні пости; що компанія має анти-трампські упередження, і що Facebook негласно забороняє відповідний вміст, незважаючи на те, що проголошує протилежне.

У своєму електронному листі прес-секретар Facebook повідомив: «Наші рецензенти працюють над тим, щоб зберегти нашу платформу безпечною для мільярдів користувачів щодня».

«Рішення рецензентів регулярно оцінюються, щоб забезпечити справедливе та чітке застосування нашої політики», – заявив речник. – «Ми не сприяємо політичній точку зору будь-якого спрямування, і коментарі до цього відео не відповідають нашій політиці. Ми переглянемо наші навчання та контроль, щоб переконатися, що ці рішення відповідають нашій політиці».

У відео Project Veritas було викладено запис колишнього модератора контенту Зака МакЕлроя (Zach McElroy) із Cognizant – сторонньої фірми, яку Facebook використовує для контролю над платформою. На запису він каже, що приблизно три чверті публікацій, позначених, як «civic harassment» (переслідування, цькування) є право-орієнтованими постами.

«Я побачив різкий контраст між республіканцями та демократами в цій черзі [постів на видалення]», – каже містер МакЕлрой. – «Я побачив, що від 75% до 80% постів у цій черзі  - то були пости з республіканських сторінок, республіканських політиків, журналістів, а також сторінок, що підтримують Президента або підтримують консерваторів».

Він каже, що модератори контенту, які сильно схиляються вліво, «по суті відповідальні за те, що відбувається, і за те, що вони душать».

«Я розмовляв з багатьма із них і виявив, що вони зовсім не соромляться проявляти свої політичні уподобання, коли видаляють або піднімають вгору контент, незалежно від того, чи їм це дозволено чи ні, або будуть вони за це покарані чи ні. Особливо, коли вони збираються звільнятись, і їм вже нема, чого втрачати». – каже пан МакЕлрой.

У жовтні компанія Cognizant заявила, що у 2020 році вона зменшить свої послуги з модерації контенту для Facebook, скоротивши близько 6 000 робочих місць, після появи звітів у The Verge та Tampa Bay Times про стресові умови праці, які переживають співробітники, що відстежують графічні та насильницькі пости.

На відео розслідувачі Project Veritas за допомогою прихованої камери розмовляють з десятками модераторів контенту, багато з яких було ідентифіковано по імені. У The Washington Times поки немає незалежного підтвердження ідентифікації осіб.

Один чоловік, описаний як модератор в Остіні, штат Техас, називає Facebook «дуже прогресивною компанією, яка дуже проти MAGA», посилаючись на лозунг кампанії президента Трампа "Зробимо Америку Знову Великою" (MAGA - Make America Grate Again).

("дуже прогресивною компанією" означає "дуже лівою компанією", оскільки в сучасній американській політкоректній новомові ліві ідеології називають «прогресивними», а праві – «консервативними». Що насправді спотворює поняття «прогрес» та «консерватизм». - прим. перекладача)

У той час як у Facebook проводиться політика невтручання у публікації містера Трампа, він заявляє: «На щастя, навіть якщо він щось каже, а це десь повторюється, то ми отримує нібито пересічну людину».

Інший модератор контенту каже: «Я думаю, що вони дуже упереджені щодо того, кого вони захищатимуть», додавши, що він вважає, що Facebook негласно забороняє [контент]: «Зрозуміло, що пости [конкретних] людей не з’являються, тому що їх відфільтрували із черги».

«Насправді, чоловіче, вони щось роблять. Просто вони намагаються створити враження, що їх немає», - каже він.

Кілька модераторів висловлювали анти-трампівські настрої: «Давно пора вигнати цього засмаглого кота з офісу» - каже один з них.

(Cheetoh – порода домашних котів, хутро яких порівнюють з кольором засмаги. Американські сатирики почали називати Трампа Cheetoh, через його любов до солярію та засмаги - прим. перекладача)

Інший каже: «Чувак, коли я половину часу займаюсь тим, що видаляю людей за про-трампівське лайно, такі, як ти, мають бути у списку спостереження». Жінка каже, що в останній день роботи в компанії «якщо хтось з’являвся у кепці MAGA, я видаляла його за тероризм, і сама просто кайфувала від цього».

Містер МакЕлрой вказує на нерівноправне ставлення до двох політично заряджених графічних об'єктів:  малюнок, на якому в шию пан Трамп встромлено ножа, і у нього з рота б’є кров – було залишено на платформі. Тоді як мультфільм, де Ельмер Фадд (Elmer Fudd) стріляє в демократа Бета О'Рурка (Beto O’Rourke) – був видалений.

(Elmer Fudd – популярний американський анімаційний персонаж, що полює на кроликів та качок. Beto O’Rourke – конгресмен-демократ, прихильник заборони володіння вогнепальною зброєю - прим. перекладача)

«Але ж між ними немає різниці», - каже пан МакЕлрой. – «Немає жодної логічної причини, чому реакція на ці два пости була різною. Вона повинна бути однаковою».

Також він каже, що Facebook зробив виняток із своєї політики проти звинувачень у тероризмі, коли у 2018 журналіст CNN Дон Лемон (Don Lemon) заявив, що білі чоловіки є «найбільшою терористичною загрозою в країні», вважаючи, що такий коментар має право бути опублікованим.

Дональд Трамп молодший написав у себе в Твіттері, що розслідування Project Veritas викликає занепокоєння щодо втручання у вибори 2020 на платформах соціальних медіа, кажучи: «Досить – значить досить! Ми не можемо більше дозволяти їм втручатися у вибори».

На слуханнях у квітні 2018 року пан Цукерберг заявив республіканцям Сенату, що він серйозно ставиться до звинувачень у політичній упередженості, і намагався переконати, що «у нас немає ніяких упереджень у роботі, яку ми робимо».

Містер МакЕлрой визнав, що підписав угоду про нерозголошення, яка стосується його роботи над вмістом у Facebook, але додав: «Я думаю, що правда є сильнішою, ніж будь-яка підписка».

Project Veritas, відомий своїми розслідуваннями за допомогою прихованих камер, звинувачували в оманливому редагуванні своїх відео під прикриттям, що президент Project Veritas  Джеймс О’Кіф (James O’Keefe) непохитно заперечував.

«Дії модераторів контенту не є переконливим свідченням структурної упередженості у Facebook, але це, безумовно, говорить про антиконсервативну культуру, яка за словами МакЕлроя є всеосяжною», - каже пан О'Кіф на відео.

Джерело: Valerie Richardson «Facebook moderators brag about deleting pro-Trump posts in Project Veritas sting» –  June 23, 2020, «The Washington Times».

Переклав Володимир Щербина


Довідка «Народного Оглядача»
Project Veritas – група активістів правого спрямування, яка використовує грим та приховану камеру, щоб потрапити у різні заклади і розкрити передбачувані ліберальні упередження та корупцію. Група існує з 2010 року. Засновник Джеймс О’Кіф (James O’Keefe). Ще до створення групи Джеймс О’Кіф самостійно, або з кимось з друзів, проводив подібні операції. У Флориді та деяких інших штатах заборонений збір коштів на Project Veritas, через те, що Джеймс О’Кіф «неправомірно проникав у федеральні установи».

Наші інтереси: 

Інтернет-монополісти стали реальною загрозою свободі слова та свободі бізнесу. Вони поступово штовхають світ у бік "цифрового концтабору" китайського зразка. Цей рух необхідно зупинити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

магічно підтримую доналда джона трампа.не лишаю лівакам жодного шансу.радію

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

магічно підтримую доналда джона трампа.не лишаю лівакам жодного шансу.радію

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Поняття «прогрес», як позитивне, та «консерватизм», як негативне - давно усталене у Франції, та й у західньому світі.

Хоча поняття "прогрес" починає стиратися з пробудженням щирих екологів. Але вони починають з економічної недолугости: організації праці, повороту до місцевого виробництва... Рідкісні сміливіші блогери зрозуміли, що треба міняти сам світогляд.

Натомість окремі телерадіопередачі розповідають про окремі проєкти ГО, але на тому самому "людиноправному" принципі (де людина взята як окремий "електрон", позбавлена національного коріння).

Але ці проєкти - це радше привласнення правого бачення : ліво-ліберали розставляють яйця в різні кошики. Так як ТНК продають чисті вироби, або підписують договори з місцевими фермерами напряму.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !