Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керівників Facebook, Google та інших інтернет-монополістів можуть викликати на слухання в Конгрес США

Категорія:

Спецтема:

66 організацій підписали два листи до Юридичного Комітету Палати Представників Конгресу США з проханням викликати на слухання керівників інтернет-гігантів, зокрема Amazon, Apple, Facebook та Google. І для цього застосувати всі можливості, аж до судових повісток.

200620markzuckerberg-1.jpg

Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg)
Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg)

Ініціатором листів стала громадська організація «Demand Progress», що бореться проти цензури в інтернеті. Серед організацій-підписантів – правозахисні групи, альянси малого бізнесу, профспілки.

У листах вказується, що «ці корпорації мають надзвичайну владу над нашими громадами, комерцією та комунікаціями – владу, яка продовжує зростати в умовах пандемії».

Також зазначається, що даному складу Палати Представників залишилося працювати лише півроку, тому закликають їх прискорити роботу з боротьби проти цензури. Бо якщо представники інтернет-гігантів будуть ігнорувати слухання, це буде де-факто їхньою перемогою над свободою слова і свободою бізнесу.

Якщо Конгрес не проведе відповідних слухань і не буде мати всебічного уявлення про роботу інтернет-гігантів, то відповідно не зможе адекватно законодавчо регулювати діяльність подібних компаній, захищаючи інтереси американських громадян і американського бізнесу.

На думку Давида Сегала (David Segal), виконавчого директора Demand Progress, ці інтернет-гіганти «жодним чином не погодилися давати добровільні свідчення», тому Конгресу варто бути більш наполегливим, навіть до застосування судової сили.

Водночас є інформація, що Facebook, Google та Amazon неофіційно домовились дозволити своїм керівникам свідчити у Конгресі за певних умов. Apple поки що не погодилась відправити на слухання свого керівника. Натомість зараз Apple фігурує у двох антимонопольних розслідуваннях в Європі.

Взагалі, юридичний комітет Палати Представників формально вже протягом року веде розслідування з приводу «монопольних проблем» та цензури у галузі великих технологій. Проте підписанти листів вважають, що  справа буксує, а на їхню думку інтернет-гіганти мають нести юридичну відповідальність.

Цікаво, що Demand Progress – організація про-демократівська. У них на сайті багато матеріалів на підтримку дій Демократичної партії та проти Республіканської. Сам Давид Сегал кілька років тому обирався до палати представників Род-Айленду саме від Демократичної партії. І листи спрямовані саме до Палати Представників, де більшість мають демократи.

З якого це дива? Адже підписанти самі в цих листах стверджують, що Юридичний комітет Палати Представників вже рік тупцює на місці, і прохають його терміново, за півроку – до закінчення терміну повноважень – «зробити хоч щось».

Підозрюю, що «каталізатором» цих дій стали події в Адміністрації Президента США та Юридичному комітеті Сенату, де правлять республіканці. Нагадаю, 28 травня Президент Трамп підписав указ про запобігання цензурі в інтернеті, де дав доручення Генеральному Прокурору створити спеціальну юридичну групу, яка підготує пропозиції для внесення у законодавство уточнень, які дозволять запобігати онлайн цензурі з боку інтернет-монополістів. А 17 червня група сенаторів-республіканців представила законопроект, спрямований на боротьбу проти упереджень з боку інтернет-гігантів.

Тобто, поки конгресмени-демократи протягом року імітували діяльність із запобігання цензурі в інтернеті, сенатори-республіканці почали реально діяти.

Тож ці листи до Палати Представників можна трактувати зокрема як спробу «перехопити ініціативу» і повернути тему в руки демократів. Хоча переважна більшість підписантів все ж такі не звертає увагу на ці міжпартійні підкилимні ігри, а реально прагне, щоб законодавці – і демократи, і республіканці – нарешті «притиснули хвоста» великим монополістам.

Тексти цих листів можна прочитати тут: 1 лист, 2 лист

Наші інтереси: 

Монопольне становище інтернет-гігантів в умовах ультраіндустріального розвитку – це прямий шлях до цифрового концтабору. Тому боротьба проти інтернет-цензури має бути системною та потужною.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
інтернет
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що інтернет-монополісти дістали навіть демократів.

Якщо нинішня демократична Палата Представників не відреагує, то наступна буде республіканською.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

лежу на канапі, рухаюся зі швидкістю приблизно 30 кілометрів за секунду навколо Сонця.радію

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Шановні друзі! Коментарі до статей вважаються вмістом, за який несе відповідальність редакція сайту.

Тому прошу не відходити від теми публікації, давати змістовні коментарі, ясно висловлювати власні думки, ставити розумні запитання, підтримувати шляхетну дискусію.

Маємо робити все можливе, щоб наш сайт справді став провідним правим ресурсом, світоглядним органом середнього класу. Щоб наші читачі гордилися тим, що належать до спільноти прихильників "Народного Оглядача".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То лише спроба демократів захистити інтрнет-монополістів. Бо пізніше вони і в конгресі матимуть меншість, а якщо демократи зараз не зроблять вигляд, начебто вони вже вирішили проблему інтернет-цензури, то пізніше республікаці жорстко цю проблему вирішать. А від цього жорского вирішення цієї проблеми інтернет-монополітам стане невпереливки:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що інтернет-монополісти дістали навіть демократів.

Якщо нинішня демократична Палата Представників не відреагує, то наступна буде республіканською.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То як інтернет-монополісти могли дістати демократів, якщо вони їдять із їхніх рук? То так, це (відсутність справжньої реакції на цензуру) буде величезним недоліком всєї демократичної партії на виборах, в очах виборців.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!