Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 21

«Наша єресь тримається на вірі»: що означають ці слова? – метафізичний аналіз пісні гурту «Лінія Маннергейма» (+аудіо)

Категорія:

В умовах тотальної брехні продуктивна діяльність можлива лише як єресь, докорінно відмінна від загальноприйнятого ідіотизму – «офіційного», «політкоректного» і «канонічного».

dyuna-1-min.jpg

Постіндустріальна еліта, новітня шляхта (кадр з кінофільму «Дюна», 1984).
Постіндустріальна еліта, новітня шляхта (кадр з кінофільму «Дюна», 1984).
 
«Наша єресь тримається на вірі,
Починаються зачистки в прямому ефірі:
Перші погроми, спалені пороми,
Витворюється лінія оборони...»

Лінія Маннергейма - Де твоя лінія?

Це початок пісні «Де твоя лінія» (2018) на слова Сергія Жадана, що її виконує гурт «Лінія Маннергейма». Як не дивно, але її загальний сенс відповідає гострій фазі цивілізаційної кризи, що почалася з масового психозу в березні 2020 року і «глобального карантину».

Глобальна трансформаційна криза

Справді, адже саме зараз відбувається небачена досі цензура в Інтернеті – «зачистки в прямому ефірі», під які потрапив і «Народний Оглядач», і навіть президент Трамп.

«Перші погроми» – в США відбулися організовані ліваками руйнування, а в Україні лівацька «зелена влада» під приводом карантину здійснила погром українського середнього класу.

«Спалені пороми» – це наче «спалені мости» між здоровим глуздом і діями політиків-популістів, які пройшли точку неповернення – остаточно забрехалися, порушили Конституцію і де-факто стали злочинцями.   

Водночас нинішня криза виокремила соціальну групу, яка в умовах жорсткого психологічного пресингу і силового тиску з боку «індустріальної мегамашини» зберегла самовладання і ясне мислення: Партія здорового глузду: 5%, які не бояться. Хто вони? (+аудіо). Це український середній клас, який починає чинити опір і усвідомлювати себе націєтворчою політичною силою – «витворюється лінія оборони»:

Але на чому тримається духовний вибір і самостійне мислення новітньої шляхти? Підказку дає перший рядок згаданої пісні: «Наша єресь тримається на вірі».

Єресь – це вільний вибір

Слово «єресь» походить від гелленського αἵρεσις – вибір, напрямок, школа, вчення, переконання, осягання. В сучасному розумінні єресь –  це переконання або вчення, сильно відмінні від загальноприйнятих, «офіційних», «канонічних» і «політкоректних».

Це нейтральне слово, адже вибір може бути і добрим, і злим. Проте комуністична, ліберальна та іудохристиянська пропаганда перетворили його на образливий ярлик – подібно до слів «націоналізм» чи «фашизм». Це вже така особливість лівих (диявольських) систем, які є слабкими і брехливими (гелленське слово «диявол» – διάβολος – означає «брехун, наклепник»). Ліваки не можуть чесно конкурувати з іншими напрямками, тому одразу ж намагаються знищити всіх конкурентів.

З точки зору етимології – науки про істинні значення слів – у слові «ересь» йдеться лише про вільний світоглядний вибір. В умовах сучасного панування тотальної брехні та нахабного перевертання понять продуктивна діяльність може відбуватися лише як єресь, докорінно відмінна від загальноприйнятого ідіотизму.

Відповідно, лише у формі «єресі», тобто якісно відмінного світоглядного вибору, може відбутися відродження аріянства – світоглядно-релігійної системи шляхетних людей (арії – шляхетні, божі, сонячні). Йдеться про аріянство, яке:

– було концентратом арійської традиції ще від часів Трипілля;

– було оновлене Ісусом Хрестом і підняте ним на вищий організаційний рівень у вигляді багаторівневої мережі церковних громад;

– було офіційною доктриною Антиохійської богословської школи;

– було державною релігією Римської імперії від імператора святого Костянтина Великого (від Антиохійського вселенського собору 328 року) до імператора Юстиніяна (у 529 р. ліквідував філософську школу в Афінах, у 535 році запровадив іудохристиянство-монофізицтво і остаточно закріпив його у 553 Константинопольським собором);

– було релігією давніх українців – готів і гунів Північного Надчорномор’я, які донесли аріянство аж до Іспанії та Африки;   

– було традиційною релігією Русі, офіційно запровадженою великим князем святим Володимиром Великим;

– було українською релігією в козацькі часи, а лідером аріянства в Європі був козацький полковник і генеральний писар Юрій Немирич.

Віра – це божественна сила

Арійське слово «віра» означає силу, яка йде від внутрішнього бога – божественного «Я». На санскриті слово «viirya» (Pāli: viriya) означає внутрішню силу, енергійність, героїзм, ентузіазм, прагнення. Це божественна потуга, спроможна рухати гори і творити нові світи. Ось що розповідає про віру Добра Новина Ісуса Хреста, Сина Божого:

«Коли ж повернулися до решти учнів, побачив (Ісус) великий натовп навколо них і вчених, що сперечалися з учнями. Він спитав їх: Чого сперечаєтеся з ними?

Тоді приступив до Нього з натовпу один чоловік і, припавши Йому до ніг, каже: Господи, змилуйся над моїм сином, він причинний і тяжко нездужає, бо має німого духа: де тільки його вхопить, кидає його об землю, так що він піну пускає, скрегоче зубами і ціпеніє. Просив я учнів Твоїх, щоб його вигнали, та вони не могли.

Ісус у відповідь каже їм: Приведіть його до Мене. І привели його до Нього. Як тільки дух побачив Його, зараз же потряс ним, і той повалився на землю, запінився і почав качатися. Він спитав його батька: Скільки часу, як це йому сталося? З дитинства, – відповів той. Часто він кидає його у вогонь і в воду, щоб його погубити. Якщо можеш, поможи нам, змилосердься над нами.

Ісус каже йому: Якщо можеш? – Усе можливе тому, хто вірує. І вмить батько хлопчини скрикнув крізь сльози: Вірую, поможи моєму невірству!

Ісус, бачачи, що збігається натовп, погрозив нечистому духові, кажучи: Німий та глухий духу! Наказую тобі: вийди з нього й не входь більше в нього. І, закричавши та сильно ним стрясши, вийшов з нього. І той став мов мертвий, і багато хто казали: він умер. Ісус узяв його за руку, підвів його, і той устав: біс вийшов з хлопця; і юнак видужав тієї ж хвилі.

Тоді підійшли учні до Ісуса на самоті й спитали: Чому ми не могли його вигнати? Ісус сказав їм: Через вашу малу віру; бо істинно кажу вам: коли матимете віру, як зерно гірчиці, скажете цій горі: перенесися звідси туди – і вона перенесеться, і нічого не буде для вас неможливого».

Наш вільний вибір тримається на вірі

Наша впевненість, сміливість і оптимізм тримаються на власному досвіді самозцілення й піднесення у простір позитивних подій. У цьому нам допомагають цілісні знання і Живе Слово – універсальна мова Всесвіту, допитливість і самодисципліна, організованість і взаємна підтримка.

Нам надає сили велика мета – заснування Вільної Української держави, першої постіндустріальної аристократичної республіки.

Рух до цієї мети може зайняти багато років, тому особливість нашої стратегії в тому, аби щодня ставати хоч трішки сильнішими, розвиненішими, чистішими, здоровішими. Для досягнення стратегічної мети нам треба бути молодими, енергійними й довгоживучими.


Ось такі міркування, викликані першими словами пісні «Де твоя лінія». Проте в її тексті є ще кілька фраз, які прочитуються як опис поточної цивілізаційної кризи.

Все, що і далі лишається з тобою –
рваний простір для любові та бою.
Небо перетворюється на свинчатку.
Холодна війна починається спочатку.

Справді, починається неприхована війна світів – між волею і рабством, між Великим Міжмор’ям і Великим Мордором:

Жар випалює балкони і тераси.
Демони звертають із нічної автотраси.
Підпалюють твою початкову школу,
Ставлять розп’яття серед танцполу.

Початкова школа – це те світле, що залишилося в більшості українців, тому що середня школа уже зазвичай асоціюється з тюрмою.

Властиве для нинішнього іудохристиянства просування розп’яття – це засіб залякування, опускання у простір страждань, інструмент паразитування.

Наслідком діяльності нинішньої лівацької пропаганди – як світської, так і псевдорелігійної  – стало те, що більшість українців вважають, що живуть у земному пеклі, і несвідомо поклоняються дияволу:

Демон виростав серед друзів на бійні,
В демона рухи – навчені й повільні,
в демона серце – криваве і тепле.
Демон ридає і звертається до тебе:
Де твоя лінія Маннергейма?

Пояснюється, що «демон» – це погано вихований та зіпсований гомо сімплекс. Він живе чужим розумом, його духовне серце – жорстоке,  закам’яніле, несформоване («тепле» – ні холодне, ні гаряче). У демона істерика, він тебе провокує і просить, щоб ти зупинив його безумство.   

Птахи над тобою схожі на каміння,
демонів пропалює сонячне проміння.

Уся нинішня збочена система тримається на брехні. Вона панічно боїться правди і світла. Нинішнє «коронавірусне безумство» та істеричне нагнітання страху щодо неіснуючої пандемії – це агонія темної доби. Брехуни і паразити відчувають наближення кінця, тому й біснуються. Але що б вони не робили, їм буде тільки гірше.

Час мороку закінчився. На наших очах розгортається реальність Золотої Ери.

Радіймо!   

... зможете гори пересувати, і нічого не буде для вас неможливого
... зможете гори пересувати, і нічого не буде для вас неможливого...
Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Лінія Маннергейма - Де твоя лінія?

Наші інтереси: 

Вгору просування - без краплі вагання!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Роз'ясни, будь ласка "знищує сам себе"... Невже Світло не сприяє його зникненню ?

Ігор Каганець каже:
Нам пощастило спостерігати архетипову ситуацію, коли "диявол знищує сам себе". Раніше здавалося, що це лише красива метафора.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вчасно і доречно :

- ярлик "єресь", з його зміщеним значенням - від паразитів-дітей диявола, неспроможних підтримувати аргументовану розмову з творчими людьми,

- а віра у Творця Всесвіту, і віра у кожному з нас, що нарощує частку Божу в собі - всемогуча сила.

Дійсно, світ переживає перелом, який ти давно передбачив, Ігоре !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нам пощастило спостерігати архетипову ситуацію, коли "диявол знищує сам себе". Раніше здавалося, що це лише красива метафора.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Роз'ясни, будь ласка "знищує сам себе"... Невже Світло не сприяє його зникненню ?

Ігор Каганець каже:
Нам пощастило спостерігати архетипову ситуацію, коли "диявол знищує сам себе". Раніше здавалося, що це лише красива метафора.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Диявол повний внутрішніх суперечностей і неспроможний творити. Він непродуктивний. Його довгострокове існування можливе лише у формі паразитизму.

Паразитизм завжди прихований. Якщо диявол виявляє себе, він приречений.

Ми живемо в час, коли ліваки яскраво показали свою неспроможність, брехливість і шкідливість. Наприклад:

Аферу неіснуючої пандемії роздули на основі слабенького сезонного коронавірусу, на якого раніше взагалі не звертали увагу.

Героєм Демократичної партії США зробили п’ятикратно засудженого чорношкірого бандита Флойда, який умер від передозування під час законного і технічно правильного затримання.

Карантин в Україні відверто руйнівний, безпідставний і антиконституційний.

Ліваки самі підставилися. Їх ніхто до цього не примушував. Вони самі запустили механізм самоліквідації. Не будемо їм у цьому заважати.

Зірка Вітошинська каже:
Роз'ясни, будь ласка "знищує сам себе"... Невже Світло не сприяє його зникненню ?

Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">Нам пощастило спостерігати архетипову ситуацію, коли "диявол знищує сам себе". Раніше здавалося, що це лише красива метафора.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Окрім пісні, доречно було би додати текст її слів.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Там є посилання на текст пісні.

Сергій Ждан каже:
Окрім пісні, доречно було би додати текст її слів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Цитата: "Це український середній клас, який починає чинити опір і усвідомлювати себе націєтворчою політичною силою – «витворюється лінія оборони»"
Хотілось би побачити ту лінію, а поки що ми за неї тільки мріємо. Можливо, перші приклади надихнули би і інших.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цю лінію оборони витворюють незалежні інформаційні джерела (сайти та окремі автори в соцмережах), правозахисні групи, учасники вуличних акцій, наприклад, проти вакцинаційного примусу тощо.

Сергій Ждан каже:
Цитата: "Це український середній клас, який починає чинити опір і усвідомлювати себе націєтворчою політичною силою – «витворюється лінія оборони»"
Хотілось би побачити ту лінію, а поки що ми за неї тільки мріємо. Можливо, перші приклади надихнули би і інших.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Цитата: "В умовах сучасного... продуктивна діяльність може відбуватися лише як єресь".
Це мені подобається, - роби те, що ти умієш і любиш робити, - це і буде твій пошук Царства Божого і його правди. Коли хтось назве її єрессю, - то його власна біда.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ось виявлення диявола у цьому мемі, названому «Доказ білого привілею» ("Proof of White Privilege" :

родзинка - у протиставленні заклику лівої Гіларі Клінтон до білих виявити провину за насильство проти чорних,

тоді як... накладені кадри показують напади чорних на білих !

[url] GW30i0i-y5uVsJSb(3)[/url]

Здається, що попереднє посилання не працює, тож подаю інше :

https://thejaghunter.wordpress.com/2020/06/13/shocking-video-proof-of-white-privilege/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Справа у тому, що змагання Раю з Пеклом за існування вже порейшло від своєї холодної до гарячої фази! То маю на увазі події в США. Хоча, ще лише трохи гарячої, так. А, генеральний писар - це, кажучи сучасною мовою, начальник генерального штабу. Реальна чуприна віри - це поняття мені більш до вподоби, ніж "фантомная косица намерения".

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Кодекс хоробрих,
Мужніх-сміливих
Гартуємо!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Небесна Палестина, внутрішня Лівія...
Де твоя лінія?.. Ей, де твоя лінія?..

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

* * *

– І чому ти не китаєць? –
Каже тобі Чан Кай Ші.
І вмовляє
розгойдане море
спинитись
над сенсом буття.
А Хуанхе засинає
у рисових чеках мовчання.
І Велика китайська стіна
просувається
до лінії Маннергейма
на Божій долоні,
щоб не стати
легкою здобиччю
для передчасних
поетів.

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Це мене надихає:

"Наша впевненість, сміливість і оптимізм тримаються на власному досвіді самозцілення й піднесення у простір позитивних подій. У цьому нам допомагають цілісні знання і Живе Слово – універсальна мова Всесвіту, допитливість і самодисципліна, організованість і взаємна підтримка.

Нам надає сили велика мета – заснування Вільної Української держави, першої постіндустріальної аристократичної республіки.

Рух до цієї мети може зайняти багато років, тому особливість нашої стратегії в тому, аби щодня ставати хоч трішки сильнішими, розвиненішими, чистішими, здоровішими. Для досягнення стратегічної мети нам треба бути молодими, енергійними й довгоживучими".

Все починається з Любові.