Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

США кардинально завищують смертність від коронавірусу – Townhall (США)

Якщо посмертний тест є позитивним, то до жертв коронавірусу можуть записати навіть тих, які загинули від самогубства чи в автомобільних аваріях. Якщо ситуація сумнівна, то CDC радить лікарям записувати COVID-19 у свідоцтво про смерть. New York додатково записав 3700 людей, які не мали позитивних результатів тесту, – це збільшило смертність від COVID у півтора раза. Діють і фінансові стимули: CARES Act додає 20% премію за пацієнтів з COVID-19 в рамках страхової системи Medicare.

Повідомляється, що в США від коронавірусу померло понад 86 500 людей, і страх, викликаний цими смертями, викликає дискусію з питань державної політики. Але ця кількість є кардинально перебільшеною. Наші показники включають смертність, яка не має нічого спільного з вірусом – пишуть Джон Р. Лотт молодший (John R. Lott, Jr.), президент Центру досліджень з запобігання злочинності (Crime Prevention Research Center), і Тімоті Крейг Аллен (Timothy Craig Allen), доктор медичних наук, керівник коледжу американських патологоанатомів (College of American Pathologists) та професор і завідувач кафедри патології Медичного центру Університету Міссісіпі (University of Mississippi Medical Center) на консервативному сайті Townhall.

Проблема ще гірша, оскільки Центр контролю захворювань (Centers for Disease Control – CDC) завищує кількість навіть цих випадків, а уряд створив фінансові стимули для такого неправильного звітування. Покладаючись на ці хибні цифри, знищуються підприємства та робочі місця.

«Визначення випадку дуже спрощене», – пояснює доктор Нгозі Езіке (Dr. Ngozi Ezike), директор департаменту громадського здоров’я штату Іллінойс. «Воно означає, що на момент смерті був позитивний діагноз COVID. Це означає, що якби ви були в хоспісі і вам дали кілька тижнів до смерті, а потім у вас також було виявлено COVID, то це вважатиметься смертю від COVID. Це означає, що навіть якщо ви померли з явно іншої причини, але у вас був при цьому COVID, це запишуть як смерть від COVID».

Медичні експерти в Мічигані використовують саме такий підхід. У графствах Макомб (Macomb) і Окленд (Oakland), де зафіксовано найбільше випадків смерті, судмедексперти класифікують будь-яку смерть як смерть від коронавірусу, якщо посмертний тест є позитивним. Навіть люди, які загинули від самогубства чи в автомобільних аваріях, підпадають під це визначення.

І це відбувається не через кількох шахраюватих чиновників охорони здоров’я. Правила наказують їм це робити. На відміну від інших країн, «якщо хтось помирає з COVID-19, ми вважаємо це смертю від COVID-19», як нещодавно зазначила доктор Дебора Біркс (Dr. Deborah Birx), координатор коронавірусного реагування Білого дому.

Деякі класифікації виходять за рамки навіть цих широких категорій. Нью-Йорк класифікує випадки смерті від коронавірусу навіть тоді, коли післясмертні тести були негативними. Попри негативні тести, класифікація ґрунтується на симптомах, хоча симптоми часто дуже схожі на симптоми сезонного грипу. Керівництво Центру контролю захворювань (CDC) дає чіткі настанови лікарям у випадках невизначеності: коли випадки коронавірусу є сумнівними, вони радять лікарям «повідомляти про COVID-19 у свідоцтві про смерть».

Це не просто теоретичне питання. 21 квітня, коли кількість померлих у Нью-Йорку перевищила 10 тисяч, New York Times повідомляє, що місто включило «3700 додаткових людей, які, як вважали, померли від коронавірусу, але не мали позитивних результатів тесту» – це збільшило смертність від COVID у півтора раза.

Але проблема є ще гіршою. Біркс та інші вважають, що CDC ще більше завищує кількість випадків. Washington Post повідомляє, що вони стурбовані тим, що «застаріла» система обліку CDC – це подвійний підрахунок випадків, що роздуває смертність та кількість захворювань ще «на цілих 25 відсотків».

Є й додаткові причини для занепокоєння. Деякі лікарі відчувають тиск з боку лікарень, щоб завищувати кількість випадків смерті через коронавірус, навіть коли вони не вірять, що він є причиною, «щоб це виглядало трохи гірше, ніж є». А все через фінансові стимули, які впливають на лікарні та лікарів: CARES Act додає 20% премію за пацієнтів з COVID-19 в рамках страхової системи Medicare.

Стимули мають значення. Коли уряд збільшив компенсацію з інвалідності диспетчерам повітряного руху, набагато більше диспетчерів раптом почали заявляти, що вони є інвалідами. Коли виплати з безробіття збільшуються, все більше залишаються безробітними. Коли уряд пропонує страхування від повені, що стягує з усіх однакові страхові внески, незалежно від рівня ризику в їхній області, то все більше людей будують будинки в районах, що часто затоплюються.

The Washington Post та інші стверджують, що ми недооцінюємо справжню кількість смертей. Вони доходять цього висновку, показуючи, що загальна кількість смертей від усіх причин більша, ніж ми зазвичай очікували б від березня по початок травня, і що це перевищення насправді через те, що випадки смерті не були точно зазначені як коронавірус. Але тут справа у ненормальності ситуації. Дуже багато людей із серцевими та іншими проблемами не лягають до лікарні, боячись вірусу. Відкладаються операції при багатьох серйозних станах. Стрес збільшує самогубства та захворювання.

Смерті, які не мають абсолютно нічого спільного з коронавірусом, вважаються смертями від вірусу. Додайте до цього твердження, що CDC двічі рахує деякі з цих неправильно виявлених випадків та збочені фінансові стимули, створені урядом, – і у вас справжній безлад, коли ключові рішення приймаються, в основному, ґрунтуючись на цих даних.

Помилкові дані надмірно лякають людей щодо ризиків захворювання. Вони тримають країну зачиненою довше, ніж це потрібно, що знищує життя та життєдіяльність людей багатьма іншими способами. Надмірна боязнь вірусу загрожує життю, утримуючи людей від лікування інших наявних у них медичних проблем.

Окрім того, це унеможливлює точне порівняння політики в різних країнах. У це важко повірити, але ми приймаємо такі важливі рішення на основі таких недосконалих даних.

Наші інтереси: 

Стежимо за коронавірусною аферою - незабаром знадобиться. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

"Якщо посмертний тест є позитивним, то до жертв коронавірусу можуть записати навіть тих, які загинули від самогубства чи в автомобільних аваріях..." І навпаки: якщо я живий і здоровий, і тест на "корону" позитивний - отже я вижив через коронавірус! Хай живе сучасна медицина!

Коментарі

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

"Якщо посмертний тест є позитивним, то до жертв коронавірусу можуть записати навіть тих, які загинули від самогубства чи в автомобільних аваріях..." І навпаки: якщо я живий і здоровий, і тест на "корону" позитивний - отже я вижив через коронавірус! Хай живе сучасна медицина!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

В США починається розбір польотів щодо дивної статистики Covid-19. Звідки вона взялася? Поступово випливають цікаві деталі. Хтось має за це відповісти.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще цікавий нюанс: у демократичних штатах смертність від коронавірусу майже у 5 разів вища, ніж у республіканських штатах. Очевидно, що це наслідок масованої фальсифікації статистики.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

До мене нарешті починає доходити сувора правда життя: статус інваліда на сьогодні є настільки цінним, що заради нього можна махнути рукою навіть на перспективу бути здоровим. На жаль.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Лікарням США платили 13 тисяч доларів за кожного "хворого" на Ковід-19, а лікарям платили 39 тисяч, якщо його пацієнта підключають до апарату вентиляції легень. Про це повідомив доктор Леонард Колдуелл зі США. Тобто лікарні і лікарі хотіли підзаробити: писали пацієнтам Ковід-19, підключали до апаратів вентиляції легень (навіть якщо в тому не було потреби). До речі, якщо пацієнт 6 днів знаходиться на вентиляції легень, він потім сам не може дихати! Можливо, пацієнти вмирали від цього, а не від Ковіда. https://www.youtube.com/watch?v=Jw9L93ZVTCs&fbclid=IwAR17pn9ZZa-x9rUztg-T6R9mgTfhMJj9D3IMwmYMqwqx2US4S_gbqFHC_tk