Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Незручні запитання про COVID: чи можна було обійтися без жорсткого карантину? – Forbes

Пандемія стала випробуванням не тільки для систем охорони здоров'я, а й для еліт різних країн. У масі своїй вони продемонстрували психічну нестійкість, некомпетентність, недалекоглядність і фундаментальну недовіру до власного народу.

200525stokgolm.jpg

Стокгольм під час «пандемії»
Стокгольм під час «пандемії» коронавірусу COVID-19. Фото JANERIK HENRIKSSON / EPA / ТАСС

Більшість прийнятих заходів не мало під собою жодного наукового обґрунтування. Навіщо було закривати школи? Навіщо обмежувати пересування по місту ста метрами? Навіщо не пускати дітей гуляти? – пише Микола Усков, Forbes.

Навіщо забороняти заняття спортом на відкритому повітрі? Навіщо вводити перепустки і тероризувати людей штрафами? Навіщо взагалі потрібен карантин, якщо в бескарантинній Швеції 10% ліжок в інфекційних відділеннях залишаються вільними?

Зрозуміло, уряди будуть говорити про те, що саме завдяки вжитим жорстким заходам вдалося зупинити епідемію. Чому тоді ваша статистика не краща, а часто гірша статистики Швеції, яка обійшлася без всяких жорстких заходів? Працюють школи, відкриті ресторани, магазини, кордони.

За станом на 21.05.2020 число летальних наслідків від коронавірусу у Швеції на 1 мільйон осіб склало 260. Це менше, ніж в Італії (477), Франції (381) або Великобританії (419).

І вже зовсім незрозуміло, чому й далі обмежена свобода пересування громадян всередині країн і по світу? Адже вірус і так уже всюди. Чого боятися?

Багато експертів – і реальні, і диванні – оцінили нібито гуманістичний пафос прийнятих жорстких заходів. Мовляв, цінність людського життя вища економічної доцільності. І якщо заради порятунку одного життя знадобиться затягнути пояси тугіше, затягнемо! Але хто порахує кількість смертей, викликаних цими жорсткими заходами? Відкладені всі планові операції. Хворі не можуть проходити лікування в тих країнах, де вміють краще справлятися з їхніми недугами.

Хто коли-небудь порахує, скільки людей померло через те, що близькі не змогли до них добратися, а швидкі були зайняті викликами до охоплених панікою неврастеніків? Чи дізнаємося ми коли-небудь, скільки людей придбали важкі фізичні та психічні розлади через зруйноване «гуманістами» нормальне життя? Втрата бізнесу або роботи, розпад сім’ї, борги, нарешті, неминуча інфляція, розігнана фінансовою допомогою компаніям і приватним особам. Кашель пройде, а наслідки боротьби з ним будуть позначатися на житті мільйонів людей роками.

Більшість поставлених тут запитань залишиться без відповіді. У кращому випадку будуть говорити, що шведи дуже дисципліновані і відповідальні – не рівня іншим восьми мільярдам. Ці мільярди ще довго годуватимуть розмовами про «другу хвилю». Ймовірно, поки не закінчиться їжа.

Джерело: Forbes (21.05.2020)


Більшість носіїв цієї хвороби – люди, у яких не спостерігається серйозних симптомів, таких близько 98,5%. Вони не стануть навіть звертатися до лікаря. Звичайно, є й ті, хто зіткнеться з серйозними симптомами, а також ті, для кого хвороба обернеться летальним результатом, але це лише 0,1% населення – розповів науковий радник шведського уряду і ВООЗ Юхан Гізеке.

Наші інтереси: 

Вивести на чисту воду шахраїв, брехунів і корисних ідіотів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гасло "рятувати життя за будь-яку ціну" мало б сенс лише тоді, якби люди були безсмертними і вмирали лише від коронавірусу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гасло "рятувати життя за будь-яку ціну" мало б сенс лише тоді, якби люди були безсмертними і вмирали лише від коронавірусу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Більшість носіїв цієї хвороби - люди, у яких не спостерігається серйозних симптомів, таких близько 98,5%. Вони не стануть навіть звертатися до лікаря.
Звичайно, є й ті, хто зіткнеться з серйозними симптомами, а також ті, для кого хвороба обернеться летальним результатом, але це 0,1% населення -

розповів науковий радник шведського уряду і ВООЗ Юхан Гізеке.

Все, що робиться з власної волі, – добро!