Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як заснувати стартап-сім’ю: покрокова інструкція для творців нового світу

Кохання – це резонанс між чоловіком і жінкою, який відбувається одночасно на рівні духу, душі і плоті. При знайомстві з особою протилежної статі замість ризикованого «дозвольте познайомитися» краще сказати «У мене тут є ідея щодо стартапу, треба обговорити». 

180606alicewelch.jpg

Аліса Велч (Alyssa Welch) та її стартап
Аліса Велч (Alyssa Welch) та її стартап

Третій рівень стартап-культури передбачає розробку і опанування трьох напрямків: «культура сім’ї», «культура компанії», «культура демосу». Цьому присвячена програма «Насіння» («Seed»), яка є продовженням програм «П’ять вигод» і «ПРАЗ». Ця стаття присвячена стартап-культурі сім’ї.     

Для початку нагадаємо, що стартап (зародок, початок, зерно) – це живий соціальний організм, який має спроможність до самостійного росту і розмноження. Розрізняємо три види стартапів:

– сім’я (біосоціальний);
– компанія (економічний);
– демос (політичний).

Стартап-культура сім’ї

Базовим стартапом є правильно організована сім’я, спроможна до народження і виховання дітей. У традиційних суспільствах сім’я формується «на автоматі». Проте ми живемо в постгеноцидному суспільстві, коли традиція не просто знищена, а й перевернута з ніг на голову. Відтак маємо гостру необхідність формувати нову культурну традицію успішної сім’ї.

Структура сім’ї

Людина – це триєдина сутність, яка має дух, душу (психіку) і плоть («фізику», фізичне тіло). Сім’ю створюють чоловік і жінка, які об’єднують свої дух, душу і плоть в нову систему. При правильному об’єднанні двох з’являється нова системна якість, внаслідок чого спрацьовує формула 1 + 1 = 3 (чоловік, жінка, сім’я). Сім’я, як нова система, має власні дух (світоглядно-вольові якості), душу (звичаї, інтелект, егрегор) і плоть (в т. ч. генофонд).

Де знайти стартап-партнера

Найголовніше завдання у створенні сім’ї – знайти правильного «стартап-партнера», тобто свою половинку. Найкраще це робити серед членів місцевих клубів «Гартленд». Але їх ще треба створити.  Що ширше клубне середовище, то більше шансів знайти гравця, також зацікавленого у створенні сімейного стартапу. Для розширення спілкування корисно дружити з іншими клубами, здійснювати спільні проекти, влаштовувати фестивалі.

Специфіка сім’ї в тому, що з усіх кандидатів у стартап-партнери треба знайти лише одного. Цим сімейний стартап відрізняється від економічного і політичного.

Як знайти найкращого партнера? Оскільки сім’я об’єднує в одне ціле дух, душу і плоть двох людей, то взаємний пошук і добір треба здійснювати на всіх трьох рівнях.  

З чого почати?

Якщо людина викликає симпатію, її треба познайомити з програмою «П’ять вигод». Це фундамент для створення будь-якого стартапу. Якщо людина не зацікавиться цією програмою, то нема жодного сенсу говорити з нею про стартапи.

Якщо ж є інтерес до цієї програми, то одразу ж оцінюємо в балах свою готовність до заснування стартапів. Для розвитку цієї готовності чудово підійдуть клубні зустрічі і спільні проекти.

Запропонований підхід знімає проблему, яка зазвичай виникає при бажанні познайомитися з особою протилежної статі. Замість ризикованого «дозвольте познайомитися» краще сказати «У мене тут є ідея щодо стартапу, треба обговорити».

А поговорити завжди є про що, адже стартап – це самореалізація і висока прибутковість. Навіть якщо нема виразної інноваційної ідеї, вона з’явиться в ході опанування програми «П’ять вигод». Хоча, між нами кажучи, підхід до сім’ї як до стартапу – це вже інновація.

Якщо бачите, що в людини є потенціал до стартап-творчості, запросіть її до місцевого клубу «Гартленд». Якщо ж клубу ще нема, то його заснування – чудовий привід для продовження перспективного знайомства і регулярних зустрічей.

Фізична відповідність

Якщо вже говоримо в термінах стартапів, то можна застосувати поняття про «апаратну сумісність», тобто про відповідність на рівні «гарду» – плоті, фізичного тіла. Найперше треба звернути увагу на три моменти фізичної відповідності.

1. Рідна мова, тобто мова, якою людина думає. Рідною мовою людина мислить найефективніше, а почувається найкомфортніше. Мова визначає тонку будову мозку, оскільки нейрони підлаштовуються під роботу з тією мовою, якою здійснюється основний інформаційний обмін. Відтак застосування стартап-партнерами єдиної мови забезпечує не лише інформаційну, а й «апаратну» сумісність.

2. Расова подібність. Найгармонійніша взаємодія, найбільша плодючість і найздоровіші нащадки – в межах однієї раси.

3. Антропологічна відповідність. Треба уникати занадто великих відмінностей щодо зросту, тілобудови, пігментації, фізичної краси.  

Психічне доповнення

Кожна людина від самого народження належить до одного з 16 соціотипів (типів інформаційного метаболізму). Між ними виникає 16 видів інтертипних відносин – від найбільш комфортних (дуальних) до найменш комфортних (конфліктних). Про це можна дізнатися у книзі «Психологічні аспекти в менеджменті: типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика» (1997).

Для творення гармонійної сім’ї треба прагнути повної психологічної сумісності, а для цього треба знайти партнера з дуальним соціотипом. Перевага дуальних стосунків у тому, що вони:

1) найефективніші щодо вирішення життєвих завдань;
2) найгармонійніші і найприємніші;
3) сприяють самореалізації чоловіка і жінки;
4) сприяють вихованню гармонійних дітей.  

Розуміння психологічної типології дозволяє звузити коло пошуку для знаходження партнера, з яким можна створити стартап-сім’ю.  

Духовно-світоглядна єдність

У духовному світі подібне притягується до подібного. Тому правильна сім’я основується на тому, що чоловік і жінка відчувають духовну єдність.

Дух є носієм волі – спроможності до відповідальної творчості. Головними характеристиками волі є її спрямування та її сила.

Спрямування волі визначається світоглядом. Сила волі виробляється добрими справами. Відтак базовою духовною основою для створення правильної сім’ї є подібність світоглядів. Тому й говорять: «Шлюби укладаються на небесах», де «небеса» – це світ духовних сутностей («нава»).  

Відсутність світоглядної єдності означає, що нема підстави для створення сім’ї. Подружній союз без духовно-світоглядної єдності – це не сім’я, а лише її імітація.

Духовній єдності сприяє належність чоловіка і жінки до однієї варни (брахмани, кшатрії, господарі) і до одного рівня розвитку (арії, люди, гобіти).

Найкращий спосіб знайти духовно споріднену особу – розвивати в собі аріянський світогляд і поширювати його навколо себе. Це найкраще робити за допомогою програми «П’ять вигод» і «філософії успіху», адже вони є проявами практичного аріянства.  

Любов, надія, віра, мудрість

При створені стартапів, зокрема сім’ї, ми застосовуємо аріянську технологію досягнення щастя, яка передбачає послідовне проходження етапів «любов», «надія», «віра», «мудрість». У нашому випадку:

  • любов – це щире бажання створити стартап-сім’ю;
  • надія – це пошуки стартап-партнера за допомогою програми «П’ять вигод» і розширення мережі клубів Гартленд;
  • віра – це коли з’являється переконання, що свою половинку ти уже знайшов.

Віра – це духовна сила, спроможна перетворювати наш земний світ. Ознакою віри є повна переконаність у правильності свого вибору. Вона з’являється завдяки феномену кохання.

Кохання – це триєдиний резонанс

Ознакою духовної, психічної і фізичної відповідності чоловіка і жінки є виникнення резонансу, який позначається словом «кохання» (від «ко» або «со» – спільний, «ган» або «гон» – рушійна сила). Кохання – це взаємна сила, яка притягує чоловіка й жінку і викликає в них бажання злитися в єдине ціле та заснувати нову сім’ю (насіння, сІм’я, зерно, стартап).

Водночас кохання – це усвідомлена любов між чоловіком і жінкою. Поняття любові ширше, ніж кохання, адже любити можна і батьків, і Батьківщину, і улюблену справу. Головний сенс любові – прагнення єдності з об’єктом своєї любові й бажання йому добра.

Кохання треба відрізняти від закоханості (пристрасті), яка є проявом не духу, а душі. Закоханість є проявом автоматичних програм нашої психіки (душі), спрямованих на продовження роду. На відміну від мінливих закоханостей, кохання є стабільним і довготривалим.

Закоханість може бути односторонньою, без взаємності. Натомість кохання за визначенням є взаємним, інакше це не кохання («зустрічний рух»), а любов (яка не потребує взаємності) або закоханість, захоплення, пристрасть. Кохання – це резонанс між чоловіком і жінкою, який відбувається одночасно на рівні духу, душі і плоті.

Етапи творення стартап-сім’ї

Другий рівень стартап-культури, а саме програма ПРАЗ, пропонує чітку послідовність кроків від зацікавлення до реалізації:

1) захоплення;
2) стратегічне захоплення;
3) ідея;
4) сформульована ідея;
5) продукт;
6) економічна модель;
7) організація;
8) стартап.

У випадку створення стартап-сім’ї це виглядає так:

--- ЛЮБОВ
1) думка, що непогано було б створити сім’ю;
2) усвідомлене прагнення створити сім’ю;
--- НАДІЯ
3) пошуки стартап-партнера;
4) формування виразного уявлення про свою майбутню сім’ю;
--- ВІРА
5) знаходження свого кохання зі спільною мрією про дітей;
6) підготовка економічної бази;
7) одруження (офіційне заснування стартапу);
8) народження дітей (розмноження і зростання).

Від сім’ї до компанії і демосу

Стартап-сім’я – це базова «клітинка» постіндустріального суспільства. Оскільки його характерною ознакою є неонатуральне господарство з високим рівнем самодостатності, то це означає, що стартап-сім’я тяжітиме до багатодітності.

Багатодітність передбачає наявність значного життєвого простору, відтак стартап-сім’ї будуть прагнути вирватись за межі мегаполісів у сільську місцевість.

Розселення цивілізації Гартленду на великій території при збереженні цілісності означатиме бурхливий розвиток інформаційних і транспортних комунікацій (передусім легкої авіації та дирижаблів), формування ясного об’єднуючого світогляду і спільних «правил гри» (див. Розподілений монастир Гартленд та його статут).

Завдяки резонансу (коханню) і правильній організації стартап-сім’я є потужною творчою силою, носієм стартап-культури. Це найкраща основа для творення економічних і політичних стартапів – компаній і демосів. Компанії можуть творитися на основі однієї або багатьох сімей. Демоси можуть творитися на основі сімей і компаній.   

Стартап-культура успішної сім’ї – це базовий рівень програми «Насіння» Центру стартап-культури Гартленд. Наше завдання – розробити ефективну модель, застосування якої забезпечить формування успішних сімей – щасливих, багатодітних, культурних, економічно забезпечених, спроможних до успішної кооперації з іншими сім’ями, а також до легкого об’єднання в компанії та демоси.

Божичи - Я птичка-невеличка - кант

Марія Бурмака - Меланка

Сонячна машина - Ти в мене є!

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Творимо нову цивілізацію. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Людина, яка створила стартап-сім’ю, отримує безцінний досвід для наступного творення компаній і демосів.

Сім’я - це перша школа інноваційного бізнесу і політики (мистецтва гармонізації багатьох інтересів).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Людина, яка створила стартап-сім’ю, отримує безцінний досвід для наступного творення компаній і демосів.

Сім’я - це перша школа інноваційного бізнесу і політики (мистецтва гармонізації багатьох інтересів).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Нема у світі нічого постійного.Люди із часом можуть змінювати свої переконання і навіть світогляд.Тоді сімейні відносини можуть ставати тягарем.Це видно по більшій половині шлюбів,якщо не більше.Тому люди повинні мати можливість спокійно розходитися без ніякого осуду і мук совісті...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Є в цьому світі постійні, відносно, речі та явища. Наприклад, Бог.
Якщо переконання та світогляд змінюється докорінно. то це є ознакою їх своєчасного недоопрацювання. Так, більша частина шлюбів є шлюбами між гобітами. Звісно, гобіти світогляду та переконанням надають дуже мало уваги. Тому в них світогляд та переконання, з часом, змінюються докорінно. А шлюб з несумісною людиною стає тягарем. Але ж пропозиція створівати родину-стартап стосується аріїїв!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Запропонований підхід до створення сім’ї може когось здивувати своєю раціональністю.

Проте раціоналізація мислення - це загальна тенденція переходу до постіндустріальної формації.

З другого боку, це свого роду повернення до традиції аграрної епохи, коли сім’ю розглядали передусім як ділову структуру.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Раціональне мислення і діловий підхід до створення сім'ї призведе до виродження роду через кілька поколінь...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Чому?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Коли кохання враховується раціонально, коли допомогою в почуттях стають спільні, і суспільно, і особисто корисні, справи, то такий підхід надає родині дуже великої міцності. А коханню - додаткової сили. Діти, народжені таким подружжям, є значно красивішими (а ознакою життєспроможності і є краса) та сильнішими, на всіх рівнях особистості, за своїх батьків!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Змішані шлюби - злочин проти Нації!

Цитата:
2. Расова подібність. Найгармонійніша взаємодія, найбільша плодючість і найздоровіші нащадки – в межах однієї раси.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Чи варто продовжувати розвиток теми стартапів?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Тема стартапів сьогодні настільки актуальна, що не говорити про неї неможливо. Як нам не думати про те, чим житеме світ завтра. Просто раніше все це було в інших формах і без належної інформації. Зараз настав час більш системного підходу до нового і такі діалоги дуже потрібні. А ще важливо, щоб ми разом творили сценарії успішних стартапів. Це дуже важливо, для формування в мрії та слові образу та майбутньої цілі. Я думаю треба більше говорити про успішно пройдені етапи творення сім'ї і перехід її на нові рівні. Адже сім'я, то є щоденна реальність у такому іноді байдужому віртуальному світі. І наповнювати її мають ЛЮБОВ, ВІРА, НАДІЯ, а ще вміння домовлятись. А раціональність і відповідальність у житті і у творенні сім'ї то є шлях до успіху.

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для нашого сьогодення, коли агресія Росії і війна призвели до поляризації суспільства у ставленні до Росії, до анексії Криму, до сепаратизацї частини Донбасу і Луганщини, до фактичної окупації Росією цієї частини України, розмова про сім'ю дуже важлива!

Не секрет, що вищеназвані події серйозно вплинули в частині сімей на стосунки між родичами і навіть на стосунки подружжя між собою. В частині випадків це привело навіть до розірвання шлюбу.

Я особисто знаю багато випадків, коли родичі, що живуть в Росії, повністю припинили спілкування з родичами в Україні.

Серйозні загрози несуть змешені шлюби між українцями і росіянами!

Я цілком погоджуюся з словами Петра Олара:

Цитата:
Я думаю треба більше говорити про успішно пройдені етапи творення сім'ї і перехід її на нові рівні. Адже сім'я, то є щоденна реальність у такому іноді байдужому віртуальному світі. І наповнювати її мають ЛЮБОВ, ВІРА, НАДІЯ, а ще вміння домовлятись. А раціональність і відповідальність у житті і у творенні сім'ї то є шлях до успіху.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!