Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Абітурієнти з ОРДЛО зможуть поступати в 91 український вищий навчальний заклад без ЗНО, – Міносвіти

Світ:

 У 2020 році перелік закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму, розширився до 91 університету. Діти з ОРДЛО зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів без складання ЗНО.

Як повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України, 77 вищих навчальних закладів підпорядковані Міністерству освіти і науки, а 14 – іншим відомствам: міністерству охорони здоров'я, міністерству внутрішніх справ і міністерству культури й інформаційної політики.

Повний список вишів, у яких працюватимуть освітні центри "Донбас-Україна" і "Крим-Україна", опубліковано на сайті Міносвіти.

"Важливо, що у 2020 році жителі Криму та Донбасу зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів, де працюватимуть освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна", без складання ЗНО", – розповіла начальниця головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки Світлана Кретович.

Спрощені умови вступу для мешканців тимчасово окупованих територій АРК Крим (м. Севастополь), Донецької та Луганської областей, передбачені законодавством, у 2020 році не зазнали змін. Вступники з АР Крим та Севастополя беруть участь у конкурсі в межах квоти №2, доступної у кожному з цих закладів вищої освіти. А вступники з Донбасу вступають у ці заклади, беручи участь у загальному конкурсі, отримавши бали за вступні іспити.

У робочі дні з 9:00 до 18:00 працює безкоштовна гаряча лінія для вступників із тимчасово окупованих територій (0-800-504-425).

Як повідомлялося терміни проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів України перенесено на серпень. Відповідний наказ було підписано 4 травня 2020 року і він пройшов реєстрацію в Міністерстві юстиції України.

За даними Міносвіти, для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів почнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 по 22 серпня (для вступників за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, які складатимуть вступні іспити в заклади вищої освіти. Творчі конкурси та вступні іспити на місця держзамовлення проводитимуться з 1 по 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача абітурієнтами документів для зарахування - до вечора 31 серпня.

Міносвіти передбачив для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою (і у зв'язку з цим до 5 днів збільшено інтервал між останнім днем ​​подачі документів і виданням самого наказу про зарахування). Передбачено також, що вступники зможуть надіслати сканкопію необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікованих електронний підпис, а самі документи принести після початку навчання.

Терміни проведення реєстрації для здачі Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) і Єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) теж перенесено. Реєстрація триватиме з 12 травня до 5 червня в режимі онлайн. Дати проведення ЄВІ та ЄФВВ залишаються незмінними - 1 і 3 липня відповідно.

Нагадаємо, що МОН внесло зміни до Умов прийому.

Наші інтереси: 

Розуміти, що потрібно переглядати правила для вступу дітей з ОРДЛО в українські вищі навчальні заклади за рахунок українських дітей. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Великій Україні, звісно, потрібні ті землі. І не тільки. А щодо тамтешніх людців... Яблака ат яблані далєко нє падаєт.

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Великій Україні, звісно, потрібні ті землі. І не тільки. А щодо тамтешніх людців... Яблака ат яблані далєко нє падаєт.

Хай буде!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Вважаймо це частиною інформаційної війни.