Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook створює «Верховний Суд» для модерації контенту

Цього тижня Facebook оголосив імена 20 членів так званого «Верховного Суду», який буде вирішувати, яку інформацію можна поширювати через мережу, а яку зась.

20200509facebook.jpg

Фейсбучна "вподобайка" у Менло Парк, Каліфорнія. Josh Edelson / AFP - Getty Images
Фейсбучна "вподобайка" у Менло Парк, Каліфорнія. Josh Edelson / AFP - Getty Images

До списку входять дев'ять професорів права, лауреат Нобелівської премії миру з Ємену, журналісти, захисники свободи слова та письменник з лібертаріанського Інституту Катона. Але немає жодного фахівця – дослідника дезінформації. Хоча саме на "боротьбу з дезінформацією та маніпулюванням" нібито і спрямований цей орган.

Колишня прем'єр-міністр Данії, співголова цього «Верховного Суду» Гелле Торнінг-Шмідт (Helle Thorning-Schmidt) заявила, що врахують таке упущення при наборі нових членів «Верховного Суду», кількість котрих планується збільшити до 40. За її словами при створенні цього органу намагаються врахувати думку найрізних громад, і навіть запросити людей, які раніше критикували Facebook.

Facebook відчайдушно шукає, яким чином відійти від постійних звинувачень у незрозумілих «стандартах спільноти», незрозумілих блокуваннях та цензуруванню контенту звичайних користувачів, в той час, як армії тролів вільно поширюють свою інформацію, а потужні гравці (зокрема тоталітарні країни) використовують незрозумілі правила фейсбуку для маніпулювання масами.

Для роботи цього «Верховного Суду» фейсбук виділяє 130 мільйонів доларів і обіцяє, що не втручатиметься в його роботу, натомість рішення цього «Верховного Суду» будуть обов’язкові для виконання фейсбуком. А також інстаграмом, який належить фейсбуку.

«Ми не Інтернет-поліція», - каже співголова цього «Верховного Суду», колишній Федеральний суддя Майкл  МакКоннелл (Michael McConnell), – «Не думайте про нас як про якусь групу швидкого реагування, яка розв’язує швидкоплинні процеси. Це не наша робота. Наше завдання полягає в тому, щоб слухати оскарження рішень, які Facebook вже ухвалив».

Кожну справу буде розглядати група із п’яті учасників цього «Верховного Суду», в найбільш неоднозначних випадках – більша кількість «суддів». Ці судді, серед іншого, повинні вивчати місцеві умови та місцевий контекст у мовних оборотах.

Поточну модерацію і цензурування продовжує здійснювати комбінація із комп’ютерних алгоритмів та груп модераторів.

 

Наші інтереси: 

Фейсбук поступово стає все більш врегульованим, але і менш вільним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Фейсбук
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

був заблокований у фейсбуці за расистські та націоналістичні висловлювання.зараз фейсбук наполегливо запрошує повернутися.зуськи!можливо, коли його власником стане володимир щербина...радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

був заблокований у фейсбуці за расистські та націоналістичні висловлювання.зараз фейсбук наполегливо запрошує повернутися.зуськи!можливо, коли його власником стане володимир щербина...радію!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Можливо, це спосіб уникнути відповідальності за зловживання цензурою. В США починаються розслідування, Цукербергу також доведеться відповідати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!