Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Черкаси чинитимуть опір, це вільне козацьке місто – міський голова різко відповів Зеленському

Мер Черкас Анатолій Бондаренко нагадав Зеленському, що саме в Черкасах, в центрі України, він заявив про свій намір йти в президенти. Бондаренко нагадав йому, що той обіцяв садити корупціонерів, а не міських голів України. 

20050202.png

Мер Черкас Анатолій Бондаренко

30 квітня міська влада Черкас ухвалила рішення про послаблення карантину з 1 травня. Арсен Аваков та Володимир Зеленський дуже швидко і різко відреагували на це, а поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пригрозив меру Черкас жорсткою реакцією у Твіттері, а президент України Володимир Зеленський записав відео з "полум’яним привітом" для міського голови Черкас.

Бондаренко наголосив, що Черкаси чинитимуть опір у разі його переслідування за рішення міської влади пом'якшити карантин. Відеозвернення мер міста оприлюднив у Фейсбук. Він згадав, що Черкаси – це вільне козацьке місто.

"Якщо треба буде об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну. Ніхто в житті не здолав Черкаси, не здолав Холодний Яр, не здолав дух Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка. Пам'ятайте це!"

Кому вниз - Микита Швачка


Перед цим мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що передумовою для пом'якшення з 1 травня карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24" у п'ятницю.

"Це – рішення виконкому (про пом'якшення карантинних обмежень з 1 травня. – Ред.), і передумовою стали нерівні умови, затверджені постановою Кабінету Міністрів, коли одним підприємцям на одній групі дозволили працювати, а іншим - не дозволили", - сказав він.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину.

"По-перше, ми не порушуємо правил карантину, а ми їх дещо послаблюємо.

По-друге, ми привели Конституцію України в рівні умови для всіх підприємців. Зокрема, ми поставили в рівні умови невеликий будівельний магазин і великий будівельний гіпермаркет", – пояснив він.

"Тому що я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому черкаською набережною люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, розташований поруч, вони не можуть відвідувати", – сказав міський голова Черкас.

При цьому він вважає, що різкого збільшення хворих на COVID-19 після пом'якшення карантину не буде.

"Я думаю, що не буде ніякого різкого збільшення кількості хворих, тому що в Черкаській області від початку року померло близько 3500 осіб: 1500 від інсульту, інфаркту, 700 від онкозахворювань, 38 самогубств, 24 - в ДТП, і, зрозуміло, супутні захворювання, і 9 – від коронавірусу", - сказав Бондаренко.

Крім того, мер Черкас стверджує, що ще до відкриття кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень, були дзвінки з "погрозами кримінальних справ особисто мені як міському голові". За словами Бондаренка, вже минув той час, коли законослухняні громадяни України боялися правоохоронних органів. 

 

 

Наші інтереси: 

Заснування Вільної Української Держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Я приємно вражений тверезою позицією міського голови Черкас!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

радію!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Подивився відео з Черкас де було висловлено занепокоєність діями поліції після вказівок Авакова. Правильно, "Національним Корпусом" , "Свободою" і активістами з ораторськими здібностями які , звісно , кістками ляжуть оберігаючи підприємців. Коли вже ті популісти і піарщики повиводяться?

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

черкаси:нацмени проти козаків

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Я приємно вражений тверезою позицією міського голови Черкас!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво,що потрібно, аби українці, нарешті об'єдналися? Як то обіцяє мер з найбільшим здоровим глуздом та найбільшою хоробрістю...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Спочатку духовна єдність, потім організаційна.

Микола Стригунов каже:
Цікаво,що потрібно, аби українці, нарешті об'єдналися? Як то обіцяє мер з найбільшим здоровим глуздом та найбільшою хоробрістю...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То так, для браминів. А для більшості Українців-шудр? Мабуть, якась цілком очевидна для них користь...Або очевидна та сильна (для них) небезпека...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!