Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Збитки у 25 мільярдів за 8 місяців: Лерос передав НАБУ факти неймовірної топ-корупції

Народний депутат Гео Лерос заявив, що до нього потрапив звіт, який, як він стверджує, викриває факти організованої топ-корупції. Викриття цих фактів буцімто навіть коштувало посади міністру фінансів Ігорю Уманському.
 

20041919.jpg

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос. Фото УНІАН

З отриманими даними депутат звернувся до Національного антикорупційного бюро України. Про це він розповів у своєму Фейсбук.

"Згідно зі звітом, з червня у Державній податковій службі почала діяти так звана "програма", яка звільняла великий бізнес від сплати податків. За це топ-чиновники, які й організували схему, отримували відкати", – заявив Гео Лерос.

Усього за 8 місяців, як стверджує народний депутат, збитки державного бюджету могли становити 25 мільярдів гривень. Схему буцімто викрив екс-міністр фінансів Ігор Уманський. Він вирішив поговорити про це з Денисом Шмигалем та Андрієм Єрмаком, вимагаючи відставок голів податкової і митниці. 

Припускається, що ключовою особою, яка все організувала, є голова Офісу Президента Андрій Єрмак, а також львівський юрист Василь Костюк. Через Костюка відбувався пошук підприємців, які брали участь у схемі. Далі ідуть керівники регіональних податкових служб у чотирьох областях: Київській – Орест Вітик; Львівській – Василь Кресяк; Одеській – Володимир Астрєйко і Донецькій – Ірина Долозіна.

Головними "бенефіціарами" схеми були компанії у сферах аграрної промисловості, мережі автозаправних станцій і тютюнові компанії. Серед клієнтів були й імпортери.

Наші інтереси: 

Стежити за кожним кроком влади. Тому що не можна їм довіряти!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
корупція
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Соціальна паразитологія - дуже перспективна наука.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Соціальна паразитологія - дуже перспективна наука.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Переконуюся у цьому