Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Реп-уроки з біології від Ольги Халепи – цікавий педагогічний експеримент (відео)

Світ:

Нові умови вимагають нових форм. Учителька знімає навчальні відеоролики з біології в стилі реп-композицій. Як завжди буває під час зміни зовнішніх умов – пасивні люди опускають руки і скаржаться на долю, а творчі люди продовжують творити і шукати нові можливості.

Учителька біології з села Яковлівка Харківської області Ольга Володимирівна Халепа і раніше час від часу записувала для своїх учнів навчальні відео. А зараз в умовах карантину вона вирішила спробувати нову форму. Вона записала кілька коротких відеороликів для учнів 5-6 класів, де вона виконує реп. Точніше вона в реп-стилі дає квінтесенцію навчальних тем. Вона сама знімає відео на мобільний телефон, сама монтує і озвучує. Хоча робить це непрофесійно, але з веселим ентузіазмом, який учням подобається більше, ніж професійні нудні уроки.

На сьогодні вже є п’ять відео-реп-уроків (останній з’явився лише кілька годин тому).  І, схоже, Ольга Халепа не збирається зупинятись. Дуже цікавий педагогічний експеримент. 

 




 

Наші інтереси: 

Проба нових методів - це завжди цікаво. Задача учителя - зацікавити учня, щоб той сам бажав отримати нові знання, які учитель йому допоможе отримати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо, що це подобається Ользі Халепі. Якщо це допоможе учням - буде зовсім чудово.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо, що це подобається Ользі Халепі. Якщо це допоможе учням - буде зовсім чудово.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Сподіваюсь, що допоможе. У цьому віці діти легко запам'ятовують вірші (пісні, кричалки тощо). Таким чином цей реп стане для них своєрідною мнемотехнікою, яка відкладе в пам'яті основні моменти відповідної теми.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чому всі вирішили, що учнів треба тільки розважати, щоб вони не напружували свої мізки? В 6-му класі (а це 12-річні учні, а не 6-річні діти) дітей треба вчити робити зусилля, вчитися читати, добувати інформацію, а не тільки сприймати її через картинки й пісеньки, а то потім будуть не спроможні читати довгі тексти, а будуть читати тільки заголовки (як зараз це робиться у фейсбук, наприклад)...

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Добре, що існує така творча україномовна учителька на Харківщині !

Та для повної творчости ще краще використовувати
інтонаційно-ладовий характер
українського мелосу. Наслідувати чуже - зовсім не по-творчому.

Наш музичний запас такий багатий, що можна у нього почерпнути скарби, і приєднати до відбору, або до творення нового українського самих дітей - вони радо відгукнуться !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !