Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

“Ніхто не вмирає ні від грипу, ні від коронавірусу”

Найгострішою темою на сьогодні є захист від нової коронавірусної інфекції. Проте дотримання лише гігієни не завжди буде достатньо. Для зменшення ризику потрапляння вірусу в легені дуже важливо правильно дихати і кашляти. Про те, як це робити КиевVласть розповів нині єдиний в світі учень Костянтина Бутейка, лікар з 40-річним стажем роботи за методом вольової ліквідації глибокого дихання (ВЛГД) Михайло Хруставка.

xohm4nji.jpg

Михайло Хруставка
Михайло Хруставки

KV: Як дихати правильно?

Михайло Хруставка: Всі добре знають, що таке норма. І норма по відношенню до дихання – це нормальний, природній газообмін в організмі еритроцитів між киснем та вуглекислим газом. І коли людина дихає не нормально, а багато, то порушується газовий баланс і до людини підключаються різні газові хвороби. Для того, щоб наше дихання було нормальним, або було наближене до норми, необхідно дихати правильно.

 

В людини, яка дихає ротом, ніколи не може бути норми по відношенню до дихання. Рот вдихає значно більше повітря, ніж це потребує природа. В спокої ми завжди і всі вдихаємо ніздрями. Фільтр – це є ніздрі, це носові раковини, які повітря повинні опрацьовувати. 40 процентів бруду залишається на ворсинках в носі. І слизова носа виробляє за добу в носі 500 мл слизу, яка містить лізоцим. Це природній антибіотик. От повітря пройшло першу 40 процентну очистку, воно опускається в носоглотку. Далі працює глоточне кільце Пирогова, мигдалини і аденоїди. Все це починає боротися за очищення повітря. І воно пройшовши цей шлях до бронхів, попадає в кров і дає нам життя.

Всі люди при навантаженнях дихають лише ротом. І перше і основне навантаження для людини – мова, сміх, крик, плач, співи, танці. Пропоную поспостерігати за рідними, друзями, знайомими як вони дихають з відкритим ротом.

KV: Що Ви можете порадити робити під час карантину?

Михайло Хруставка: Я дам елементарні профілактичні поради, які кожен зможе легко застосовувати і не боятися того, що це якось нашкодить. Людина, яка виходить з дому повинна бути в масці та рукавичках. Коли заходить в магазин, бажано мовчати, бо коли ми розмовляємо, ми вдихаємо повітря ротом. Якщо вірус попадає в ніздрі він спочатку проходить через канали очищення і по слизові опускається в горло. Після чого починає першіти, лоскотати, дерти. Дві години він знаходиться на слизовій і нікуди не дівається. Він вже є в дихальних шляхах. Щоб він не попав в організм, ми повинні ополіскувати слизову носа і горла.

Коли в горлі відчуваєте першіння, пийте теплу або навіть гарячу воду. Попадаючи в шлунок вірус нейтралізується. Кожних дві години бажано ополіскувати ніс за дуже простим рецептом: на 100 мл води 20-25 крапель перекису водню. Цим розчином в теплій воді потрібно проводити процедури елементарного захисту. Можна промивати ніс фізрозчином через піпетку. Це також очистка. Якщо немає і цього, то звичайною водою. Адже з водою і слизом опускається все на горло, ми його ковтаємо і нейтралізуємо. 

Коли вірус є активним і ми його з ротовим диханням в розмові засмоктали і закинули собі в дихальні шляхи, він починає там лоскотати і виникає сухий кашель. Кожна людина коли починає кашляти, вона вдихає повітря відкритим ротом. Ніхто не вдихає повітря носом, адже це неприємно та незручно. А коли вдихаєш повітря ротом при швидкості 120 км за годину, воно змиває цей вірус ще дальше та глибше.

Кашель повинен бути продуктивним, а ми всі кашляємо обструктивним. Це призводить до забивання наших бронхів, їх спазму. В решті це закінчується летально. Найбільш небезпечним це є для людей похилого віку, які і так мають хронічні проблеми з бронхами, серцем, легенями, їхній організм здається швидше. Неправильне носове дихання, неправильний кашель є шкідливими. Нам це невідомо, але коли ми до цього будемо ставитись серйозно, у нас буде здоров’я, життя, не буде страху до коронавірусу чи інших проблем.

Знайте, дихання – це життя. У вашому житті дихання має займати перше місце, вода – друге, а харчування – третє. Людина живе, тому що вона дихає, п’є воду та харчується, вживає вітаміни. І якщо ви будете активно рухатись, робити зарядку, займатись спортом, то додасте собі ще більше здоров’я. 

KV: Ви єдиний в світі учень Костянтина Бутейка. Хто він такий, що він відкрив і чому Вас навчив?

Михайло Хруставка: Так, я двічі дипломований Бутейком учень, який отримав з рук автора диплом, виданий і підписаний українською мовою.

Лікар та українець за походженням Костянтин Бутейко ще в 1952 році звернув увагу на той факт, що ротове дихання призводить до дисбалансу газового вмісту в альвеолах і крові, надмірних витрат вуглекислого газу. Йому вдалося відкрити першопричину найбільш поширених захворювань цивілізації – гіпервентиляція легень (надмірне зовнішнє дихання), названу хворобою глибокого дихання. У 1958-1959 роках, працюючи в лабораторії функціональної діагностики і обстеживши 200 пацієнтів, він отримав перші результати правильності цього відкриття. Він отримав авторське свідоцтво на метод лікування гемогіпокарбії №1067640 з пріоритетом від 29 січня 1962 року (Гемо-кров, гіпо – мало, карбія – вуглекислота). Але з грифом: “Не подлежит опубликованию в открытой печати! Секретно!” Заборонено розголошувати простий і доступний спосіб лікування. Виявляється, що глибоке дихання шкідливе.

Як лікар, хочу сказати відповідально, що ніхто не вмирає ні від грипу, ні від коронавірусу. Від вірусу виліковуються. Для прикладу: в Японії вилікувався чоловік 101 року, в Італії – жінка 95 років. Люди помирають від ускладнень вірусних інфекцій. Основне ускладнення є пневмонія – запалення легень. Я хочу підкреслити, що люди помирають від пневмонії, від страху, від лишніх емоційних навантажень.

Віруси були і будуть. Не потрібно їх боятись. Звичайно повинен бути здоровий глузд. Не забуваймо, що PH шкіри 5,5, і надмірна гігієна стирає захист на шкірі. Захист починається з профілактики. Для того, щоб вірус пробрався, підкреслюю, через носове дихання вниз, він повинен подолати довгий шлях. Це відбувається, коли тіло знаходиться не в активному стані. Щоб цього не відбулося, слизові повинні бути зволожені, необхідно пити багато теплої (гарячої) води, дихати носом, правильно кашляти.

Дихання – це величезна таємниця нашого з вами життя. Дихати і означає жити. Без нього немає життя. Як лікар я займаюсь лікуванням дихання тих людей, які мають хронічні запущені проблеми з органами дихання і не лише. З моєї 30 річної практики є люди, які допомогли собі при астмі, епілепсії, розсіяному склерозі, паркінсонізмі і інших надзвичайно важких невиліковних захворювань нашої традиційної медицини.

Фото: Фейсбук Михайло Хруставки

КиевVласть

Бесіду вела Тетяна Гончар

Наші інтереси: 

Вчимося правильно дихати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

В солі віруси і мікроби не живуть. Мертве море приклад. Н2О2 не є антибактеріальним засобом. Найпростіший спосіб вдихати (2-3 рази за раз, наприклад після прогулянки) порох солі який можна отримати за допомоги кавомолки чи міксера. Якщо кавомолка ,то одягнути на неї пластикову пляшку без дна з відкритим верхом. Коли достатньо пороху, натиснути на боки пляшки і глибоко ротом вдихнути видавлений порох солі, бажано харчової морської. Хто боїться солі, то мають знати про існування 3 видів солей: важкі, середні і легкі. Легкі солі не накопичуються в організмі.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

В солі віруси і мікроби не живуть. Мертве море приклад. Н2О2 не є антибактеріальним засобом. Найпростіший спосіб вдихати (2-3 рази за раз, наприклад після прогулянки) порох солі який можна отримати за допомоги кавомолки чи міксера. Якщо кавомолка ,то одягнути на неї пластикову пляшку без дна з відкритим верхом. Коли достатньо пороху, натиснути на боки пляшки і глибоко ротом вдихнути видавлений порох солі, бажано харчової морської. Хто боїться солі, то мають знати про існування 3 видів солей: важкі, середні і легкі. Легкі солі не накопичуються в організмі.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.