Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Карантин і Голодомор: як українцям звільнитися від колективної психічної травми (+аудіо)

Категорія:

Психічна травма виникає внаслідок жорсткої поразки в певній ситуації, тому для звільнення від неї необхідно пережити ту ж ситуацію, але з тріумфальною перемогою. Про цей метод добре знають психотерапевти. Але він працює тільки тоді, коли зцілююча ситуація типологічно подібна до ситуації, яка спричинила травму.

200408vud.jpg

Радіймо, українці!
Радіймо, українці!

Аудіоверсія: Карантин і Голодомор: як українцям звільнитися від колективної психічної травми

Катастрофа

Найбільшою травмою за всю 7-тисячолітню історію українського народу був штучний Голодомор 1932–1933 років, організований Москвою. Внаслідок геноциду й етнічної чистки в Україні й на Кубані загинуло 9 мільйонів українців, з них понад три мільйони дітей; у Центральній і Східній Україні  вимерли всі чоловіки двометрового зросту.

Внаслідок цієї травми для більшості сучасних українців властиві немотивований страх голоду, тривожність, пригніченість, психосоматичні розлади, пасивність, податливість, комплекс меншовартості, українофобія, російськомовність (стокгольмський синдром – співчуття до свого ката).

Очевидно, що для вільного розвитку українцям конче необхідно подолати психотравму Голодомору. Найкращим способом є переживання типологічно подібної ситуації, але з переможним фіналом.   

Зворотний хід: послідовність оздоровлення

У XX столітті підкорення України Москвою відбулося в такій послідовності:

1. Руйнування Української Держави – Другого Гетьманату Павла Скоропадського у 1918 році.

2. Придушення 5 тисяч селянських повстань.

3. Етнічна чистка Голодомором.

4. Московське рабство, повна поразка.

Для звільнення від цієї критичної травми треба здійснити рух у протилежному напрямку:

1. Усвідомлення наявності травми – формулювання проблеми.

2. Психотерапевтична імітація Голодомору.

3. Формування масового українського руху.

4. Тріумфальне заснування нової Української Держави – Третього Гетьманату.

Зацікавлене прочитання цієї статті вже дає усвідомлення травми та формулювання проблеми. Наступний крок – правильна імітація Голодомору. Але щоб її здійснити, треба знати його структуру.

Структура Голодомору

Московська спецоперація з остаточного вирішення українського питання мала комплексний характер.

1. Психотерор. Головною метою було придушення волі українців до опору та їх повне підкорення Мордору. Якщо раніше українці вважали, що живуть у відносно доброзичливому світі – майже в раю, то Москва опустила їх у простір страждань, внаслідок чого вони відчули себе в земному пеклі.

2. Удар по середньому класу. Українці традиційно були народом господарів – людей, які живуть власним розумом і власною працею. Тому Москва винищила господарів – куркулів, середній клас. Замість вільних одноосібних господарств і добровільних кооперативів Москва насадила жорстко централізований рабовласницький лад.

3. Транспортна блокада. Важливим чинником Голодомору було обмеження пересування аж до повної блокади («чорні дошки»).

4. Штрафи і заборона торгівлі. За невиконання норм хлібозаготівлі накладалися штрафи, заборонялася торгівля продуктами та промисловими товарами. 

5. Вилучення золота і срібла. Голодомор був безпрецедентним масовим пограбуванням українців: Голодомор – це не тільки 7 мільйонів життів, а й 66 тонн золота, 1439 тонн срібла, діаманти, антикваріат. Для скуповування золота і срібла у голодуючих українців була створена мережа «торгсінів» (рос. «торговля с иностранцами»).

6. Приховування мети. Репресії здійснювалися начебто з метою збільшення хлібозаготівель. Насправді протягом 1931–1934 років експорт зерна зменшився у 5 разів (не було кому працювати), а в селян не лише відбирали зерно, а й знищували всі харчові продукти. Справжньою метою було повне упокорення українців голодом і перетворення їх на російськомовних «совків».

Виконавці Голодомору

Для правильного психотерапевтичного повторення Голодомору необхідно також відтворити характер його виконавців. Головними виконавцями Голодомору були єврей Лазар Мойсейович Каганович і росіянин В’ячеслав Михайлович Молотов. У 2008 році СБУ оприлюднила перший список осіб-організаторів Голодомору. Також на сайті СБУ опубліковано начальницький склад НКВС УСРР у середині 30-х років: «Національний склад найвищого керівництва НКВС УСРР був таким: євреї – 60 (66,67%), росіяни – 13 (14,44%), українці – 6 (6,67%)... Нагадаємо, що у 1926 р. в УСРР проживало 75,4% українців, 8,1% росіян, 6,5% євреїв...)». Україна перебувала під московським управлінням, тому природно, що головну роль в окупованій Україні грали неукраїнці.

Карантин – психотерапевтична імітація Голодомору

Карантин в Україні 2020 року, запроваджений Кабінетом міністрів України за згодою президента України, ідеально підходить для повторного переживання травмуючої ситуації й наступного звільнення від психотравми. Почнемо з того, що структура карантину типологічно відповідає структурі Голодомору.

1. Психотерор. Задля залякування використано страх перед вірусною хворобою Covid-19, який постійно нагнітається владою та олігархічними ЗМІ.

2. Удар по середньому класу. В українських умовах середній клас – це самозайняті працівники, не залежні від олігархів та державного бюджету. Під приводом карантину майже повністю припинено діяльність, здійснювану неолігархічним бізнесом. Зокрема, заборонено торгівлю одягом, будматеріалами, квітами, насінням для посадки, господарчими товарами, закриті продуктові ринки, заклади харчування та надання послуг.   

3. Транспортна блокада. Майже повністю перекрито для громадян сполучення між містами, зупинена робота метро, різко обмежена робота громадського транспорту, заборонено пересування без масок, заборонено вихід на вулицю пенсіонерам, прогулянки в зонах відпочинку, закриті стадіони, спортивні та дитячі майданчики.     

4. Штрафи і заборона торгівлі. За невиконання правил карантину накладаються штрафи розміром від 17000 до 34000 гривень.  

5. Вилучення золота і срібла. У період карантину уряд дозволив ломбарди – для тих, у кого закінчились гроші, але є золото

6. Приховування мети. Судячи з характеру штрафів, відбувається боротьба не з поширенням коронавірусу, а з середнім класом, адже великі олігархічні мережі спокійно торгують тими товарами, які заборонені для малого і середнього бізнесу.

Протиепідемічні заходи також не відповідають заявленій меті. Наприклад, для зменшення скупчення людей перекрили метро, що призвело до збільшення скупчень на зупинках наземного транспорту (поки його не заблокували). Головним засобом проти вірусних хвороб є прогулянки на свіжому повітрі, але саме їх і заборонили. Характерний приклад: дюжина поліцаїв у медичних масках затримала чоловіка, який переплив Дніпро, щоб дістатися до безлюдного спортивного майданчика – очевидно, що це не має жодного відношення до боротьби з вірусами. Мета – придушення волі до опору.

Боротьба з «пандемією коронавірусу»
Боротьба з «пандемією коронавірусу» – безглузда і нещадна. Фото журналіста Богдана Амінова

Головними виконавцями карантину є дві формально найвпливовіші особи в державі – президент Володимир Зеленський і керівник його офісу Андрій Єрмак. Відтворенню обставин Голодомору сприяє те, що перший є етнічним євреєм, а другий – етнічним росіянином, принаймні українська мова для обох є іноземною. Проте схоже, що головний лобіст карантину – очільник МВС Арсен Аваков, російськомовний вірменин. 

Масовий рух середнього класу

Що довше триватиме карантин, то більше середній клас дозріватиме для самоорганізації та формування політичної сили, спрямованої на відстоювання його інтересів, а заодно й інтересів усього українського народу. Метою цього руху має бути заснування Вільної Української Держави.  

Вільна Українська Держава

Другий Гетьманат мав офіційну назву «Українська Держава». Для успішного завершення колективної психотерапії та звільнення від психотравми Голодомору необхідно ліквідувати причину психотравми – втрату української державності. Це можна здійснити лише шляхом відновлення української державності. Назва «Вільна Українська Держава» наголошує на ідеї звільнення українського народу. Подібну назву має Вільна держава Баварія (нім. Freistaat Bayern).

Заснуванню Вільної Української Держави сприяє те, що введення карантину відбулося всупереч Конституції України. Докладніше у статті Геннадій Друзенко: Про злочинне перевищення владних повноважень Кабміном Шмигаля. Про те ж саме говорить і Харківська правозахисна група: Доцільність обмежень, законність обмежень та що не так із постановою Кабінету Міністрів України №255.

Відтак рух за Вільну Українську Державу починається як рух за відновлення в Україні конституційного ладу.

Висновок

Завдяки карантину Україна отримала унікальну нагоду позбутися психічної травми Голодомору. Для цього необхідно сформувати масовий політичний рух і заснувати Вільну Українську Державу, неофіційна назва – Третій Гетьманат.

Додаткові бонуси

Карантин відкриває величезний простір для творчої перебудови життя українців. Про нові можливості для середнього класу і нові «чорні лебеді» для влади прочитаєте у наступних статтях. Для цього підписуйтесь на «Ранкову пошту» – щоденну розсилку анонсів найважливіших публікацій «Народного Оглядача». Працюємо!

 

 

Продовження: 

ТНМК - Сила (Тримайся за своїх!)

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Відкриваємо нові можливості. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Тоді не було заборони працювати! Але зараз є! Я реально не можу заробляти, тому що ввели карантин, закрили весь громадський транспорт. В часи Майдану закрили тільки метро, але наземний транспорт працював і діти в школі вчилися.

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

В деякі моменти Майдану було гірше. І перед війною було значно гірше. Безнадія. І що? Все це вже було в тій чи іншій формі. Пережили.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Там не було ситуації анти-голодомору. Зараз є. Чітка структурна відповідність.

Микола Погорілець каже:
В деякі моменти Майдану було гірше. І перед війною було значно гірше. Безнадія. І що? Все це вже було в тій чи іншій формі. Пережили.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Тоді не було заборони працювати! Але зараз є! Я реально не можу заробляти, тому що ввели карантин, закрили весь громадський транспорт. В часи Майдану закрили тільки метро, але наземний транспорт працював і діти в школі вчилися.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

перший крок колонізаторів-лінгвоцид, другий-голодомор, третій-карантин.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Все, дійсно, так. Додам дещо від себе. Від голоду помер мій прадідусь Григорій Волочай. Моя бабуся від дуже сильного та тривалого стресу захворіла на цукровий діабет. Адже, ще, на додачу, саме вона лишилася старшою серед семи дітей. Ну, а їй тоді було 14 років. Та вона вивела "в люди" всіх своїх братів та сестер, звістно, разом із матір'ю. Ну, а цукровий діабет передався мені у спадок, через маму. Власне, як ускладнення цукрового дібету був в мене інсульт. Від наслідків якого я зараз, на подив лікарів, дуже швидко одужую.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То треба робити біохімічні аналізи на наявність постінфекційного іммунітету, та доводити свої права і через суд!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Антоніна Ансара.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття. Я вважаю, що в усіх українців після Голодомору виник генетичний транс. І деструктивні програми по генах передалися далі нащадкам. Працюючи з людьми стосовно їх роду, я бачу, що багатьом передався страх голодної смерті, внаслідок чого підсвідомість людини дає команду більше їсти, запасатися, бо завтра невідомо що буде. Також досить сильною є програма, що ми всі все одно помремо, тому ставити перед собою амбітні, високі цілі, чогось досягати, боротися - це все не має сенсу.
Ці деструктивні програми, які заважають жити як окремій людині, так і нації в цілому, обов`язково потрібно стирати, бо без цього ми не прибираємо першопричину і не можемо рухатися далі.

Матеріалізацію гармонійної події здійснюю!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після звільнення від психотравми Голодомору українці стануть гармонійнішими і стрункішими.

Антоніна Ансара каже:
Чудова стаття. Я вважаю, що в усіх українців після Голодомору виник генетичний транс. І деструктивні програми по генах передалися далі нащадкам. Працюючи з людьми стосовно їх роду, я бачу, що багатьом передався страх голодної смерті, внаслідок чого підсвідомість людини дає команду більше їсти, запасатися, бо завтра невідомо що буде. Також досить сильною є програма, що ми всі все одно помремо, тому ставити перед собою амбітні, високі цілі, чогось досягати, боротися - це все не має сенсу.
Ці деструктивні програми, які заважають жити як окремій людині, так і нації в цілому, обов`язково потрібно стирати, бо без цього ми не прибираємо першопричину і не можемо рухатися далі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То так. Кажу із власного досвіду. Наприклад, від цукрового діабету ІІ типу дуже хочеться їсти. А після звільнення від того стаєш стрункішим. І цілі вперед собою я став ставити значно більш важкі. Здійснення тих цілей потребуватиме значно більше зусиль.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Повністю погоджуюся! Про Голодомор мій батько, наприклад, пам'ятає від розповідей своїх батьків, які колись підслухав. Він також пережив Голод 1946 року, про який досі всі мовчать, але то був реальний голод, принаймні для селян. Ця пам'ять закарбувалася у нього в пам'яті + часи голодних 90-х далися в знаки. Все те "сидить" у колективній пам'яті українців. Я добре пам'ятаю часи, коли у 1991-1992-1993 роках мої батьки купляли мішок цукру, мішок борошна, мішок макаронів! Або обмінювали по бартеру якісь кип'ятильники на харчі. І я добре пам'ятаю, що, коли були на руках гроші або купони (тимчасові гроші), їх одразу "вкладали" в харчі. Тобто купляли все підряд, що тоді було в магазинах!

Зображення користувача Андрій Будкевич.
0
Ще не підтримано

Це не просто текст, чи розвідка, а вектор правильного (себто українського) руху на завтра і позавтра для українців.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, ця стаття має програмний характер. Подолання наслідків Голодомору - це сильна стартова позиція для розгортання руху за Вільну Українську Державу.

Андрій Будкевич каже:
Це не просто текст, чи розвідка, а вектор правильного (себто українського) руху на завтра і позавтра для українців.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Усе позитивно.

Зображення користувача Олександр Ногачевський.
0
Ще не підтримано

Цікава стаття. У багатьох культурах світу є технологія лікування травм/помилок минулого подібним методом. У східній культурі Китаю, де зароджувалися єдиноборства, застосовували так звану "техніку перегляду". Суть цієї техніки полягала у наступному: у кінці поєдинку воїн сідав у глибоку медитацію протягом якої повинен був у найменших деталях у зворотному напрямку проглянути свій бій. У кожному моменті помилки, яку на його думку він допустив, воїну необхідно було уявно змоделювати виправлення цієї помилки і так пройти весь бій у зворотному напрямку до його початку. Потім воїну необхідно було у найменших деталях у своїй медитації провести цей бій заново, але уже з виправленими помилками. Цей ритуал є обовязковим практично у всіх школах єдиноборств Сходу. Вважається що це єдиний вірний шлях для формування воїна світла.

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

В Україні гетьманат неможливий. Тільки махновщина!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Однією з ключових особливостей арійського світогляду є позитивне сприйняття світу. Всесвіт є доброзичливим для людини, а «Все, що не робиться, є на краще». Здатність дивитися з оптимізмом на події, що з нами виникають, є характерною рисою аріїв. Це стосується навіть таких моторошних сторінок історії, як Голодомор.

Його можна охарактеризувати одним реченням із поданої статті: «Справжньою метою було повне упокорення українців голодом і перетворення їх на російськомовних «совків». Безумовно – це знакова подія в нашій історії, яку неможливо забути. Але особливістю цієї статті на сайті «Народний оглядач» є подання шляху виходу із психологічної травми, яку він наніс нашому народу.

Із даного матеріалу дізнаємося, що «Національний склад найвищого керівництва НКВС УСРР був таким: євреї – 60 (66,67%), росіяни – 13 (14,44%), українці – 6 (6,67%)...». Як бачимо, факти говорять самі за себе. Можна навіть припустити, що зважаючи на етнічну більшість у цьому списку, організація Голодомору стала штучним «виконанням» пророцтва Ісаї 49.23-26: «Лицем до землі вони [царі й цариці] будуть вклонятись тобі та лизатимуть пил твоїх ніг... І Я змушу твоїх гнобителів їсти тіло своє, і вони повпиваються власною кров’ю, немов би вином молодим...».

Чітка паралель між Голодомором і Карантином 2020 року дозволяє зрозуміти один шаблон, за яким здійснювалися ці події. А беручи до уваги відому нам інформацію про феномен психопатів, все стає на свої місця. Однак найголовніше, що ми пройшли всі ці випробування, стали сильнішими і готові до творення нової Вільної Української Держави на землях України.

Радіймо життю граючи!