Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська нафта Urals впала нижче $ 20. На скільки Росії вистачить ФНБ?

Світ:

Російська нафта Urals в країнах ЄС швидко дешевшає. У четвер для Західної Європи ціна впала до 18,7 долара - рівня середини 1990-х, хоча ще на початку березня постачання проходили по 50. Продати російську нафту дорожче неможливо: як зазначає Reuters, Trafigura, Glencore, Shell, BP провели шість тендерів на поставку Urals з балтійських портів, але не знайшли жодного покупця. 

 

9 березня, коли ф'ючерси на Brent впали на 30%, Мінфін РФ запевнив, що 6-10 років дешевої нафти зможе покрити «калитка», яку збирали з 2017 року на додаткові нафтогазові доходи бюджету, пише finanz.ru.

18 березня на Лондонській біржі ICE ф'ючерси на Brent оновили мінімуми з 2003 року - 24,5 долара за барель. Російська нафта Urals в країнах ЄС дешевшає ще швидше. У четвер для Західної Європи ціна впала до 18,7 долара - рівня середини 1990-х, хоча ще на початку березня постачання проходили по 50.

Продати російську нафту дорожче неможливо: як зазначає Reuters, Trafigura, Glencore, Shell, BP провели шість тендерів на поставку Urals з балтіійскіх портів, але не знайшли жодного покупця. Саудівська Аравія пропонує EC поставки за ціною Brent мінус 10 доларів, і російські постачальники змушені йти на відповідні знижки.

Бюджет недоотримає 3 трильйони рублів нафтогазових доходів, стане дефіцитним, а виконання макроекономічного прогнозу під загрозою. Крім латання бюджетних дірок, гроші потрібні авіакомпаніям, туризму, малому бізнесу і цілої низки інших секторів.

З нафтою по 15-20 доларів прожити 6-10 років на грошах ФНБ в уряду не вийде. На початок березня в фонді було 125 млрд. доларів, з яких 25 млрд. - вже витрачені на інфраструктурні проекти, допомогу банкам і вкладення в єврооблігації України.

У невикористаної, ліквідної частини ФНБ у вигляді валюти на рахунках в центробанку лежать 99 млрд доларів. До цієї суми потрібно додати 45 млрд доларів, куплених Мінфіном на ринку в минулому році.

Наші інтереси: 

Знати про стан справ в РФ. Дізнтися між іншим, що РФ купила єврооблігації України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
вкладення в єврооблігації України

А от з цього місця детальніше, будь ласка. На що вони сподіваються?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
вкладення в єврооблігації України

А от з цього місця детальніше, будь ласка. На що вони сподіваються?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Я так розумію, що купляти Україні державні облігації РФ не вигідно - все одно росіяни "відкрутяться" (як в анекдотах про Штирлиця:) )

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"