Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 7

Генетичний апгрейд, або Чому діти не хворіють на коронавірус (+аудіо)

Категорія:

Згідно з даними молекулярної генетики, принаймні 8–10% геному людини складається з фрагментів т. зв. ретровірусів. У цілому ж геном людини більше ніж на 32% складається з інформації, що кодується вірусоподібними елементами.

200219dity-2.jpg

Будьте чисті як діти
Будьте чисті як діти

Аудіоверсія: Генетичний апгрейд, або Чому діти не хворіють на коронавірус

У недавньому дослідженні епідемії коронавірусу COVID-19, результати якого опублікував медичний журнал Journal of the American Medical Association, йдеться про те, що захворювання торкнулося перш за все людей у ​​віці від 40 до 59 років. Натомість до середини січня не було відомо про жоден випадок зараження людей молодше 15 років.  «Випадки захворювання серед дітей дуже рідкісні», – йдеться в дослідженні.

Тобто зараження відбувається, розповідають вчені, однак симптоми або взагалі не проявляються, або майже не проявляються. «Через нез’ясовані поки для нас причини діти або не підхоплюють цю інфекцію, або захворювання минає в більш м’якій формі», – говорить Іен Джонс, професор, вчений-вірусолог з Університету Редінга.

Така ж ситуація спостерігалася і під час спалаху SARS в 2003 році. Жертвами вірусу тоді стали 800 осіб – 10% від усіх інфікованих. Та інфекція теж майже не зачепила дітей.

Подібне відбулося і в 2009 році під час епідемії так званого «свинячого грипу». Наприклад, кожна п’ята дитина у Великобританії перехворіла на грип A/H1N1, однак більшість з цих дітей та їхніх батьків не мали про це жодного уявлення. Британські фахівці Агентства з охорони здоров’я після проходження літнього піку захворюваності виявили антитіла до грипу A/H1N1 у крові кожної третьої дитини. Це означає, що ці діти вже перенесли хворобу. Медики припускають, що приблизно у половини з них захворювання, спричинене грипом A/H1N1, пройшло без симптомів.

– І що це все означає?

Пояснення на диво просте і зрозуміле.

Щоб вижити в нашому світі, необхідно безупинно розвиватися. Яскравим прикладом є комп’ютерні операційні системи, які постійно отримують зовнішнє оновлення. Це вдосконалює наявний програмний код, посилює безпеку. Періодично виникає потреба оновлення не лише «софту», а й «заліза». Під час такої модернізації – апгрейду – до комп’ютера додають зовсім нові блоки або замінюють старі.

Найскладнішою інформаційною системою є людина. Її розвиток у мінливому середовищі також потребує періодичного апгрейду. Базовою операційною системою людини є її генокод. Зовнішнє оновлення цієї системи й забезпечують віруси.

Згідно з даними молекулярної генетики, принаймні 8–10% геному людини складається з фрагментів т. зв. ретровірусів. У цілому ж геном людини більше ніж на 32% складається з інформації, що кодується вірусоподібними елементами.

Як бачимо, віруси здійснили великий внесок в біологічну еволюцію людини. Найвідомішим є ген TP53, який називають «головним генним регулятором», оскільки він керує широким діапазоном найважливіших генів. Кодований цим геном білок p53 суттєво підвищує стабільність роботи генокоду, натомість його пошкодження призводять до онкологічних захворювань. У 2007 році американські вчені встановили, що вмонтування TP53 в геном було здійснено ретровірусом приблизно 40 мільйонів років тому. Очевидно, що вдосконалити дуже складну систему може тільки ще досконаліша надбудова. Найважливіше, що цю надбудову приніс вірус.

– Чому при здійсненні вірусного апгрейду одні його взагалі не помічають, а інші – хворіють і навіть вмирають?

Це залежить від стану людини. Для успішного апгрейду система має перебувати у стані достатньої чистоти. Тому перед заміною деталей комп’ютера майстер спочатку його очищує від пилу.

А що робить вірус-оновлювач? Якщо система чиста, то оновлення відбувається легко і невимушено. Очевидно, що найчистішими є діти, тому принаймні половина з них взагалі не помічає жодного «генетичного апгрейду».

Якщо ж система забруднена, то вірус намагається її очистити – звідси такі типові прояви очищення як нежить, пронос, відсутність апетиту, підвищена температура, пітливість тощо. А ще загальна слабкість, щоб людина менше рухалась. Подібним чином при інсталяції нової комп’ютерної програми необхідно припинити роботу всіх інших програм. Тому єдиний спосіб лікування вірусних інфекцій – очищення і спокій.

У випадку критичного забруднення організму спроба його очищення може закінчитися смертю. Подібним чином спроба оновити засмічену операційну систему може завершитися її «зависанням». Ось чому внаслідок вірусного зараження вмирають переважно люди старі або хронічно хворі. Тоді єдиний вихід – перезавантаження, тобто продовження життя в новому сеансі земного втілення.  

Життя триває!

Додаткова інформація у статті: Віруси забезпечують еволюцію людини та її пристосування до змін довкілля – професор Костянтин Уманський

Ellen McLain - Still Alive


Докладніше усе це вже було описано у статті 2009 року «Віруси – добрі вісники Всесвіту». Сучасна коронавірусна афера COVID-19 лише підтверджує правильність висновків 10 річної давності.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо досконалість нашого світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Стратегія "лікування від вірусів" полягає в тому, щоб не заважати їм виконати свою роботу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Стратегія "лікування від вірусів" полягає в тому, щоб не заважати їм виконати свою роботу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вирішив дати деякі посилання на тему вірусів у нашій ДНК:

"Серед наших генів «живе» до 100 000 елементів ДНК прадавніх вірусів, проте їх призначення до останнього часу було нез’ясоване. Нові дослідження свідчать про те, що частина цього чужорідного генетичного матеріалу може зміцнювати нашу імунну систему і навіть захищати нас від інших вірусів". - Що ще заховано в нашій ДНК?

"В настоящий момент установлено, что 8–10% человеческого генома состоит из нуклеотидных последовательностей ретровирусов, заразивших наших эволюционных предков очень-очень давно — миллионы лет назад" - Вирусная десятина.

"Ретровирусная ДНК занимает около 6-7% всего генома человека, что эквивалентно нескольким миллионам актов встройки вирусов в хозяйский геном" - Ретровирусы в эволюции человека.

"В лекциях Betsey Dexter Dye про бактерии (Unseen Diversity: The World of Bacteria) был раздел про вирусы, где утверждалось следующее:
«У людей геном образован из трех миллиардов нуклеотидов. Менее десяти процентов ДНК используется для кодирования генов, несмотря на то, что гены рассматриваются как наиболее важная часть ДНК.
Большим удивлением является то, что одна треть генома человека является ДНК вирусов и в настоящее время значимость этой вирусной информации является тайной.
Большинство вирусной ДНК является неопасной, а часть по-видимому приносит пользу. Половину генома относят к загадочному типу генетических объектов, называемых ‘транспозонами’ или ‘прыгающими генами’, которые могут оказаться эволюционными производными или предшественниками вирусной ДНК в геноме человека. Таким образом (половина плюс одна треть) пять шестых генома человека имеет вирусную основу или близко к ДНК вирусов»" - Пять шестых генома человека напоминает вирусы.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кожен вірус - це своєрідний "патч" до генетичної програми. "Патч" або "латка" (англ. Patch) - інформація, призначена для автоматизованого внесення певних змін в комп'ютерні файли.

Величезна кількість фрагментів вірусного коду в людському генокоді свідчить про те, що наш генокод пережив кілька мільйонів актів "пропатчування" (оновлення, модернізації, апгрейду).

Відповідно, сам процес вірусного пропатчування є абсолютно природним, постійним, необхідним і корисним.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Іноді виглядає так, що слід просто піддатися певним подіям, що відбуваються з нами і прагнуть якось змінити нас - на кшталт того, як це роблять віруси, - і не здаватися самому собі таким "дорослим", "розумним" і "самостійним". Тоді перейдеш на наступний рівень цілком безболісно (і, не виключено, з якоюсь вигодою для себе). Якщо ж опиратимешся - отримаєш гіркий урок і ризикуєш, щонайменше, лишитися на тому ж рівні.
Іншими словами: будьмо як діти - й увійдемо до Царства Божого.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Десь так і є.
Смирення це називається.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додано озвучення цієї статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!