Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Справді розумні люди завжди роблять ці 5 речей

Наявність розуму краще за все проявляється у повсякденній поведінці. Людину з високим інтелектом виказують її звички, сформовані критичним розумом і бажанням досліджувати світ. Це природні потреби розумного індивіда, що набагато рідше виявляються у людей з менш розвиненими розумовими здібностями.

На практиці ж подібні прояви інтелекту можна виявити за такими ознаками, інформує Ukr.Media.

Все піддають сумніву

На думку розумної людини вірити можна лише наочним фактам, а усе інше спочатку має ставитися під сумнів. Це може стосуватися інформації у ЗМІ, рекомендацій сусіда щодо обслуговування машини, затверджуваних етичних норм у суспільстві і т. д. Уся подібна інформація буде піддаватися критичному аналізу, хто б не був джерелом її надходження.

Відмовляються від кумирів

Навіть якби розумна людина мала кумира, це б не виключало необхідності піддавати і його слова під сумнів. Однак зазвичай такі люди не мають у полі зору умовного авторитету, за яким можна йти протягом життя. Інтелектуально розвинена людина добре розуміє, що її життя унікальне і залежить від неї самої. Не може бути ідола, який підкаже вірний шлях і дасть універсальну пораду на усі випадки життя. Але це зовсім не означає, що розумні люди взагалі нікого не слухають. Зовсім ні, вони можуть слухати поради, сперечатися і дискутувати, але лише за рівних умов без піднесення чиєїсь думки лише на підставі її "авторитетності".

Постійно шукають знання

Високий інтелектуальний розвиток вимагає нових знань як енергетичного палива. Це теж природний процес життєдіяльності, без якого буде втрачений і сам сенс існування. Розумні люди прагнуть не просто накопичувати суху інформацію про будь-що. Вони намагаються формувати із знань єдину картину світу, у якій усе взаємопов'язане, має певні закономірності та логічні ланцюжки. Практична діяльність із накопиченням досвіду та освоєнням нових навичок також потребує вдосконалення теоретичної бази, тому знання мають і прикладне значення.

Змінюють світ на краще

Саме завдяки розумним людям людство досягло нинішнього рівня прогресу. Не кожна інтелектуально розвинена людина зможе зробити великі винаходи і відкриття, але усі вони рухаються у цьому напрямку. Роздуми щодо необхідності вирішення тієї чи іншої проблеми суспільства — це природний процес життєдіяльності розумної людини. Інша справа, що для реалізації певних ідей може знадобитися допомога людей з іншими навичками на зразок завзятості і цілеспрямованості.

Цінують час

Розум дозволяє не лише правильно розв'язувати задачі й вигадувати оригінальні ідеї. Він також дає людині можливість абстрагуватися від поточної рутини з її справами та клопотами. Проводячи час у тиші та роздумах, розумні люди прислухаються до самих себе, своїх почуттів і емоцій. Так досягається баланс між навколишнім світом, часом та власними відчуттями. Інтелектуали завжди знаходять час для таких сеансів споглядання, відпочиваючи та розслабляючись.

Наші інтереси: 

Високий інтелектуальний розвиток вимагає нових знань як енергетичного палива.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Роман Скеля.
0
Ще не підтримано

Дуже сподобалась стаття, лаконічно і точно сказано, на мій погляд!

З повагою та вірою у серці.

Коментарі

Зображення користувача Роман Скеля.
0
Ще не підтримано

Дуже сподобалась стаття, лаконічно і точно сказано, на мій погляд!

З повагою та вірою у серці.

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Гм... Уявляю ситуацію: зустрічаються двоє розумних людей. Один каже: "Я знайшов супер-технологію самооновлення, вона допомогає людині стати здоровішою і піднятися на вищий рівень буття. Проте, щоб вона діяла, необхідно дотримуватись певних умов: наприклад, не їсти м'яса і не вживати алкоголю". Інший: "Я сумніваюся, що твоя технологія не є якоюсь абракадаброю, висмоктаною з пальця. Крім того, як розумна людина, я тобі заявляю: без м'яса людина жити не стане здоровішою - скоріше навпаки (бо людина є хижаком)!"
Двоє розумних людей поговорили - і кожен лишився при своїй думці. Тому що розумні люди не визнають кумирів і авторитетів.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Даруйте за надмірний сарказм, але просто хочеться з'ясувати: чи справді критерієм розумності є здатність дійти спільної думки з єдиного для обох питання?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Треба бути Мудрим! Це критерій Ельфів.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

23. Він в мудрості вільний, здолавши любов і відразу,
І діло, що звершив як жертву, зникає відразу.

25. Так чинять незрячі, для кого робота — повинність,
Так мудрі для єдності світу чинити повинні.

33. Мудрець навіть чинить, скоряючись власній природі.
Всьому, що підвладне законам, перечити годі.

34. Припавши до вчителя стіп, правду звідувать личить,
Мудрець-правдовидець у неї тебе втаємничить.

35. Збагнувши цю мудрість, зумієш спокуси збороти,
Пізнаєш в собі і в мені розмаїті істоти.

36. Хоч би у житті ти був навіть по вінця гріховен,
Крізь зла океан провезе тебе мудрості човен.

37. Як в попіл поволі вогонь перетворює дрова,
Так мудрість діла спопелити дощенту готова.

38. Немає учителя в світі над мудрості слово,
Воно до рятунку приводить завжди поступово.

39. Той, хто потягнувся до нього, хто пристрасті знищив,
Знання здобуває і мудрості благо найвище.

41. Хто мудрістю сумніви знищив, чуттям володіє,
Той відданий Богові і непричетний до дії.

71. Відкинувши пристрасті, опанувавши собою,
Звільнившись від себе, приходить мудрець до спокою.

(Більше цитат тут)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Той, хто розумний, чи вже мудрий?
Той, хто мудрий, той і розумний.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)