Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Орли Авакова в ділі: як горе-поліцейські накрили приватний дитсадок

Нещодавно Нацполіція відзначилася феєричної історією з дитячим садочком, яка скінчилася знищенням останнього. "Героїчна" робота слідчо-оперативної групи полягала в тому, щоб виїхати за анонімним викликом і без дозволу увірватися у приватний садок, де нібито "утримували" дітей.

"Спецоперацією" особисто керував начальник одного зі столичних управлінь, пише Віталій Шабунін у своєму блозі на 24 каналі.

Почнемо з того, звідки про цю "спецоперацію" взагалі стало відомо. Поліція сама про неї написала. Вони реально пишаються тим, що знищили дитячий садочок.

Добре, що дітей обличчям в підлогу не поклали. І на тому дякуємо. Хоча ні, постривайте, не дякуємо, бо повели поліцейські себе не лише по-ідіотські, але й цілком незаконно. Їхня, наголошу, офіційна версія звучить так: "Надійшло анонімне повідомлення про те, що незаконно функціонує дитячий садочок, де "утримують" більше 10 дітей. Туди одразу виїхав начальник управління і слідчо-оперативна група".

Круто, правда? Один анонімний дзвінок, і виїжджає не патрульне авто, а цілий начальник управління та слідчо-оперативна група. Це ж, страшно навіть подумати, – приватний дитячий садок! Ладно, би наркопритон якийсь чи бордель, можна було би як завжди особливо не паритися.

Працівники поліції через невідкладний обшук потрапляють всередину приміщення. "Невідкладний" – означає без будь-якої санкції чи дозволів. Якщо перекласти людською мовою – поліцейські тупо вломлюються в будівлю, на що не мали жодного права.

За хвилину до цього вони бачили, що діти спокійно гуляють і граються на подвір'ї будинку. Їх ніхто не утримує силою, їх не б’ють і не ріжуть. Ну, але чому б все одно не вломитися? Як то кажуть, сила є, а іншого й не треба.

Потрапивши всередину, доблесні полісмени героїчно припиняють незаконний прийом їжі дітьми і викликають батьків.

Коли батьки приїхали за власними дітьми, їм викотили, наголошу, юридичну кваліфікацію перебування їх дітей в садочку. Частина третя статті 146-ї Кримінального Кодексу України – незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Санкція передбачає позбавлення волі до десяти років!

Після чого кожного з батьків почали залякувати ювенальною юстицією. Мовляв, а чого це ви дітей сюди віддали, а не у державний садок чи взагалі з ними вдома не сидите?

Бо батьки мусять працювати, щоб свої родини годувати. І ще й на зарплати конкретно тим ідіотам у формі податки сплачувати. А в порядку черги потрапити в київський державний садок дитина може років хіба в десять.

Де невідкладні обшуки в офісах забудовників?

Невідкладних обшуків в офісах забудовників поліція не проводить. В тому числі тих, які зводять житлові квартали без жодного приміщення під садочок. Забудовників кошмарити страшно, там юристи зубаті, охорона, власники круті. З садочками воно якось легше.

Батьки позитивно відгукуються про дитсадок

Слухайте, а може в тому садочку дійсно було аж так жахливо? Антисанітарія, знущання над дітьми, пожежна небезпека? А батьків силою змушували водити туди дітей, ще й гроші за це видурювали?

Ось що пишуть про цей садочок батьки, які з радістю водили туди своїх дітей:

  • "Облаштований за найвищими стандартами чистоти й гігієни… Будинок у приватному секторі зі своєю територією: є де побігати, є сад з плодовими деревами, травичка, квіти".
     
  • "… Всюди - чистота, порядок, усе облаштовано просто і зі смаком... Все зроблено так, щоб дітям було комфортно і безпечно…"
     
  • "Пані Марина (зі слів поліції, викрадачка дітей – ред.) – фаховий педагог і психолог. Вона любить дітей. Я повністю довіряю їй і спокійна за свого сина, коли він тут".

Можливо, ви думаєте: ну буває, перестаралися, всі помиляються. Керівництво поліції розібралося, покарало винних, вибачилося перед батьками і пані Марією.

Ні, нікого не покарано. Не було жодних вибачень. І міністру МВС, і керівництву Нацполіції цілком нормально жити з тим, що начудили їх підлеглі.

Не хочу закінчувати на поганій ноті, тому розповім вам, як нормальні правоохоронні органи працюють в інтересах дітей та батьків. Мова, до речі, йтиме теж про Київ.

Забудовник, отримавши київську землю, мав збудувати житловий будинок з прибудованим басейном для середньої школи. Замість басейну для школи збудував багаторівневий паркінг. Батьківський комітет школи звернувся до правоохоронців. В результаті детективи НАБУ вручили підозру екс-головному архітектору столиці та гендиректору компанії-забудовника.

Вищий антикорупційний суд обирає обом запобіжний захід. Обидва понесуть відповідальність і, ймовірно, сядуть до в'язниці. Головний архітектор столиці і генеральний директор компанії забудовника, а не вихователь приватного дитячого садочку.

Відчуваєте різницю в роботі авакіської Національної поліції та Національного антикорупційного бюро?

 

 

 

Наші інтереси: 

Знати, як працює так звана національна поліція і намагатися триматися від неї подалі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

У Авакова не орли, а "Беркут". Якщо "орли" вжито з сарказмом, то слід брати слово в лапки.

Орли - родичі орланів. То шляхетні птахи!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Етатична машина інстинктивно чинить опір будь-якій суспільній самоорганізації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Найперше, що цікаво у цій і подібних історіях: звідки в нас тепер стільки анонімів?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

У Авакова не орли, а "Беркут". Якщо "орли" вжито з сарказмом, то слід брати слово в лапки.

Орли - родичі орланів. То шляхетні птахи!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)