Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Селяни з Дніпропетровщини взяли до рук зброю через розгул бандитизму і бездіяльність поліції

Категорія:

Світ:

Мешканці сіл Сорочине та Шульгівка Петриківського району Дніпропетровської області почали самостійно патрулювати зі зброєю свої населені пункти, про що повідомили у зверненні до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Селяни пояснили, що вдалися до таких заходів через тривале свавілля кримінальників, які скоїли низку розбійних нападів і пограбувань, у тому числі з вогнепальною зброєю, поранивши місцевого жителя. При цьому селяни заявили про бездіяльність поліції в цій ситуації.

"Кримінальні справи за цими пограбуваннями та розбійними нападами місяцями лежать без оперативного супроводу і без ефективних слідчих дій. По деяких справах самими потерпілими збираються всі відомості про особи злочинців, вчинивших пограбування, і надаються поліції, але і ця інформація ігнорується. Така повна безкарність спонукала бандитів уже й до озброєного нападу. Так, 12 січня бандити з метою заволодіння грошима напали на родину мешканця с. Сорочине - Сектименка Михайла, застосували бойову зброю - пістолет Макарова, яким завдали йому важкі вогнепальні поранення", - йдеться у зверненні.

Селяни заявили, що озброїлися мисливськими рушницями і патрулюють населені пункти, оскільки не можуть бути впевненими у безпеці своїх родин.

"Ми втратили віру в захист та допомогу правоохоронних органів і змушені розраховувати тільки на власні сили. На цей вимушений захід ми йдемо заради безпеки своїх сімей. У зв'язку з цим повідомляємо вас: з числа мешканців с. Сорочине створені і вже працюють місцеві загони самооборони для патрулювання території села та охорони громадського порядку. А для захисту життя, здоров'я, домоволодінь та майна мешканці села вимушені використовувати власну мисливську зброю, як це дозволяє чинне законодавство", - наголосили селяни.

Автори звернення також вимагають перевірити роботу поліції Петриківського району та надати оцінку діям правоохоронців, про що надати письмову відповідь на звернення.

Шульгівська громада повідомила у Facebook, що рішення про створення загонів самооборони ухвалили на зборах 17 січня, та висловила припущення, що правоохоронці саботують роботу, бо працюють "у долі" зі злочинцями - повідомляє espreso.tv.

Наші інтереси: 

Самоорганізація - це добре.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Злиття старої совєтської міліції з тими ж бандитами нагадує московську гібридну війну.

"Дякуючи" тим бандитам українці змушені організувати свою самооборону !

Додатковий дзвіночок для сьогоднішньої влади.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Злиття старої совєтської міліції з тими ж бандитами нагадує московську гібридну війну.

"Дякуючи" тим бандитам українці змушені організувати свою самооборону !

Додатковий дзвіночок для сьогоднішньої влади.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось кому потрібні знання про демоси і технології самоорганізації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Не все так погано.
Крок за кроком до нової України.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Не довго чекати коли зрозуміють і самоорганізуються з програмістами і в блокчені оформлять землю на тер. громаду, там же віртуальну ігрову валюту , для початку.Потім зрозуміють ,що таке безподатковий простір і з ,поки ,що хаосу , вималюється стиль творчого буття.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Володимир Ви мені чомусь підняли настрій.