Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США учасники 20-тисячного мітингу озброїлися, щоб відстояти право на носіння зброї. Фото

Світ:

У США десятки тисяч власників зброї вийшли на демонстрацію в Ричмонді, штат Віргінія, в знак протесту проти запропонованих заходів щодо посилення контролю за обігом зброї. Акція пройшла 20 січня в щорічний "День лобі", коли громадські активісти проводять зустрічі з законодавцями.

 

20012504.jpg

Демонстрація у Ричмонді

За оцінкою поліції, на акцію прийшли близько 22 тисяч учасників. Багато хто приніс із собою зброю - пістолети, гвинтівки та дробовики, пише Українська Асоціація власників зброї.

Демонстранти тримають плакати "guns saves lives" ("зброя рятує життя") та прапори з написом "come and take it" ("прийди і візьми", по аналогії з відомим спартанським висловом Μολών λαβέ).

Судячи з фотографій в соцмережах, на акцію вийшли люди з різним кольором шкіри і навіть представники ЛГБТ-спільноти.

На місці збору людей діяли посилені заходи безпеки, але акція пройшла мирно: поліція повідомила тільки про один арешт.

Посилення контролю над зброєю було одним з головних передвиборних обіцянок демократів, які в листопаді вперше за 26 років отримали більшість в генеральній асамблеї Віргінії.

Минулого тижня сенат штату проголосував за введення обов'язкових перевірок біографії при всіх продажах зброї і обмеження числа покупок ручної вогнепальної зброї до однієї в місяць.

Сенат також прийняв законопроект про відновлення права місцевих урядів забороняти носіння зброї в громадських будівлях та інших місцях. Поправки демократів також передбачають заборону на продаж "штурмових гвинтівок військового зразка", створення в місті безпечних зон.

Противники посилення називають запропоновані заходи порушенням Другої поправки Конституції, яка гарантує американцям право на вільне володіння зброєю.

Президент США Дональд Трамп підтримав учасників акції, пообіцяв захистити Другу поправку і розкритикував демократів, які разом зі зброєю "хочуть відібрати права" американців.

Наші інтереси: 

Зброя - це свобода. Зброя - це незалежність. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

зараз час, коли все дійсно є в наших руках

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

зараз час, коли все дійсно є в наших руках

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Демократи" випускають останнє ласо зі свої рук )))

Цитата:
Президент США Дональд Трамп підтримав учасників акції, пообіцяв захистити Другу поправку і розкритикував демократів, які разом зі зброєю "хочуть відібрати права" американців.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Коли наш уряд з президентом зрозуміють, що держава і ми, нарід, одне ціле тоді нам дозолять мати зброю для захисту самих себе від посягань ворогів і державотворців. Але в нашій країні ще є СССРівське коріння в розумінні держави. Держава,як слово, розуміється ДЕРЖАТИ!Ось і відповідь на всі питання.

Гарно, дуже гарно.