Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США звинувачують Китай і Росію в блокуванні резолюції Ради безпеки ООН щодо нападу на своє посольство в Багдаді

Позиція Пекіну та Москви не дозволила ухвалити рішення, яке має бути результатом консенсусу всіх членів Ради безпеки. 27 країн-членів ООН засудили атаку на посольство.

20010706.jpg

Прихильники Ірану напали на посольство США в столиці Іраку Багдаді 31 грудня

Звинувачення представників США пролунало після того, як російська та китайська делегації заявили, що засуджують напад на посольство Вашингтону в Багдаді 31 січня, однак, вважають, що резолюція має засудити також і вбивство американськими військовими іранського генерала Касема Сулеймані, повідомляє Радіо Свобода

Сулеймані вважають організатором нападу на дипломатичну місію.

"Це створює різкий контраст із мовчанкою Ради безпеки ООН через те, що двоє постійних членів – Росія та США – не дали спільній заяві ходу", – йдеться в повідомленні американських дипломатів.

На підтримку президента США Дональда Трампа висловився президент Бразилії Жаїр Болсонару, який заявив, що його адміністрація не терпить тероризму.

Іранський генерал, командувач сил спецоперацій «Кудс» Корпусу вартових Ісламської революції 62-річний Касем Солеймані загинув 3 січня внаслідок авіаудару США в столиці Іраку Багдаді. Пентагон заявив, що президент США Дональд Трамп затвердив авіаудар зранку 2 січня. Сили «Кудс» (як і весь Корпус вартових) визнані у США терористичною організацією.

Іран пообіцяв помститися США за вбивство генерала Солеймані.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що Росія і Китай є союзниками. Не вірити різним міжнародним структурам (як ООН, що дискредитує себе останніми роками). Покладатися на силу (як мілітарну, так і дипломатичну, якої наразі бракує Україні).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Засіданні ООН, 2050 рік (стьоб від НАША БЕЗ РАШІ):
https://youtu.be/CwT-KXRI8YE

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Засіданні ООН, 2050 рік (стьоб від НАША БЕЗ РАШІ):
https://youtu.be/CwT-KXRI8YE

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)