Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна відпустила десятки обвинувачених у тероризмі в обмін на звільнення 12 українських військових

Світ:

Окрім військових до України повернулися 64 українських громадян, які незаконно утримувалися бойовиками у в’язницях. Україна віддала в ОРДЛО 124 людини. Серед них терористи, які в 2015 році підірвали людей під час “Ходи Гідності” в Харкові.

20010705.jpg

Зустріч українських бранців на КПП Майорське, 29 грудня. Фото: Офіс президента

Також українська сторона передала п’ятьох колишніх беркутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Їх випустили з тюрми без вироку, пише в у своїй публікації "Слідство.Інфо"

Після обміну представниця України в підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що Україні не слід публікувати повний перелік тих, кого Україна віддала в ОРДЛО.

Слідство.Інфо” з власних джерел отримало список тих, кого Київ відправив на обмін, і має підтвердження про звільнення з-за ґрат більшості з них.

З огляду на суспільну важливість цієї інформації, “Слідство.Інфо” публікує частину даних про обміняних людей. Окрім бойовиків і зрадників, журналісти виявили у цьому переліку чимало осіб із суто кримінальними злочинами, які сталися поза межами зони бойових дій і не мають стосунку до війни. 

Отже українська сторона передала в ОРДЛО фігурантів справи про підрив полковника СБУ Олександра Хараберюша Едуарда Бондаренка і Сергія Пастухова. Перед обміном їм оголосили вирок по 12 років в'язниці і відпустили під особисте зобов'язання до набуття чинності.

Також відпустили двох фігурантів підготовки терактів в Маріуполі Рустама Аббасова і Сергія Петрикова. Їх звільнили без вироку за вказівкою генпрокурора Руслана Рябошапки.

Була звільнена харківська терористка Марина Ковтун, яка в 2014 році організувала вибух в рок-клубі "Стіна", в результаті якого постраждали 13 людей. Її в жовтні засудили до 11 років в'язниці.

Також був звільнений обвинувачений у трьох вибухах на залізничних коліях під Харковом В'ячеслав Чумак. Стосовно нього немає вироку у відкритому реєстрі судових рішень.

На обмін після вироку до довічного ув'язнення вирушили підривники харківської "Ходи Гідності" Володимир Дворніков, Сергій Башликов і Віктор Тетюцький. Тоді в результаті вибуху загинули чотири людини. Серед них — 15-річний Данило Дідик.

Ще один учасник обміну — учасник Харківського антимайдану Ігор Джадан, який був звинувачений в терористичному акті і посяганні на територіальну цілісність України. Крім того, до списку потрапили "харківські партизани" В'ячеслав Євтухов, Сергій Веселов і Дмитро Волошко, яких визнали винними в семи терактах, в тому числі обстрілі військкоматів і організації вибухів.

Для участі в грудневому обміні був звільнений обвинувачений в підриві моста на залізниці в Одеській області Костянтин Калашников. Також відпустили виконавців серії терактів на території Одеської та Миколаївської областей — Владислава Долгошея, Руслана Долгошея, Миколу Казанського, Олега Мазура та Миколу Селятенка. Засуджений за підрив моста в Запорізькій області Микола Дубина теж вирушив на обмін.

Крім того, обміняли чотирьох обвинувачених в серії терактів в Одесі — Катерину Фотьеву, Олександра Шевцова, Ігоря Удовенка та Євгена Підмазка. За даними ЗМІ, вони були причетні до 14 вибухів і плануванні ще одного.

До ОРДЛО були передані організатор вибуху у будівлі СБУ в Одесі Володимир Грубнік, причетний до підриву автомобіля в центрі Одеси Мирослав Мельник та Микола Рубан, який підірвав на блокпосту в Станиці Луганській пристрій, замаскований під банку з медом.

Україна відпустила російського полковника Валерія Гратова, затриманого при спробі потрапити до Придністров'я, а також Ларису Чубарову, відому як "Тереза". Вона на початку 2014 року була активною учасницею проросійських рухів у Харкові, пізніше приєдналася до терористів на окупованих територіях, де увійшла до терористичного угруповання Ігоря Безлера (підполковника військової розвідки РФ). 

Відпустили кілера Олександра Дакара, обвинуваченого в замаху на Аміну Окуєву і Адама Осмаєва, російських найманців Руслан Гаджієв, Сергій Петров, Василь Кусакін, Микола Покусаєв, Євген Шаталов, Олег Даронін і Шаміль Мулієв, білоруських найманців Дмитра Новікова і Олег Ткачука 9 (учасника подій 2 травня в Одесі).

Також був звільнений бразильський найманець Рафаель Лусваргхі.

 

Наші інтереси: 

Тільки правда врятує. Знати правду про так званий обмін полоненими. Дякуючи "Слідству.Інфо" кожний може побачити сам, хто полонені, а хто - злочинці. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

А, що у вас є, ще якісь сумніви, що Україною керують не проукраїнські сили а виключно її кати і група зрадників так званих хохлів. Приймаючи такі антиукраїнські рішення, роблячи такі дії зі сторони держави, все стає зрозуміло зло перемогло добро і здоровий глузд.Клоун рже а цирк аплодує.

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

А, що у вас є, ще якісь сумніви, що Україною керують не проукраїнські сили а виключно її кати і група зрадників так званих хохлів. Приймаючи такі антиукраїнські рішення, роблячи такі дії зі сторони держави, все стає зрозуміло зло перемогло добро і здоровий глузд.Клоун рже а цирк аплодує.

Радіймо!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Сумнівів немає. Якщо клоун керує нами, то хто з нас клоун ? А цирку байдуже кому/чому аплодувати.

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Помиляєтесь... То не клоун, завданням якого є "смішити-веселити людей, а справжнісінький тобі ДЖОКЕР!!!

Рамес Веселий каже:
Сумнівів немає. Якщо клоун керує нами, то хто з нас клоун ? А цирку байдуже кому/чому аплодувати.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)