Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Всесвітня кліматична зрада»: як ліві екстремісти паразитують на екології

Категорія:

Любителів «розганяти зраду» вистачає не тільки в Україні, але і на всій планеті. Така публіка особливо полюбляє «примазуватись» до різних екологічних рухів.

200106australiavisualization.jpg

Цей малюнок поширюють, як нібито "супутникове фото NASA пожежі в Австралії"

Другу добу інтернетом масово шириться нібито «фото NASA», яке показує практично повністю палаючий континент Австралія. Фото супроводжується душероздираючими історіями  про мільярди загиблих тварин, про те, що майже все населення Австралії зараз сидить по горло в океані, щоб не згоріти та інше.

Само собою, на сайті NASA такого фото немає. Я став шукати сліди, і доволі швидко знайшов. Автор фото – фотохудожник Ентоні Герсі (Anthony Hearsey). Він зібрав на одному малюнку дані про пожежі, які в той чи інший час траплялись в Австралії. Зроблено це було, скоріш за все, для того, щоб показати, що в Австралії практично всі райони є пожежонебезпечними, і в них в той чи інший час траплялись пожежі. І зроблено це було, щоб закликати людей до обережності з вогнем. Малюнок супроводжувався написом, що це візуалізація, зроблена з використанням даних з супутників NASA. Показані всі районі, що постраждали від пожеж, але не всі вони зараз горять.

Проте позавчора фото почало масово ширитися інтернетом, де стверджувалось що це "супутникове фото NASA", і зараз саме так виглядає Австралія. У мене є підозра, що чимало людей почали звинувачувати Ентоні, що нібито саме він поширює фейк. І він просто закрив свою сторінку у фейсбуці. Зараз його сторінки вже немає. Але фото вже живе своїм власним незалежним життям.

Тисячі людей з одноманітними коментарями розганяють це фото. І це дуже погано, бо як замовчування масштабів біди, так і гіперболізація – це спотворює об’єктивну картину і заважає розумному пошуку виходу.

Але спробуємо відволіктися від емоцій і поглянути тверезо.

Пожежі (і доволі масштабні) в Австралії трапляються кожен рік. Горить в Австралії переважно буш. Це такі щільні сухі чагарники, які кілька років наростають, а потім знищуються пожежами, щоб знову почати наростати. Також горять евкаліптові ліси. А ви знали, що деякі види евкаліптів розмножуються саме завдяки пожежам? Ці евкаліпти мають надзвичайно товсту кору, яка під час пожежі обвуглюється і зберігає саме дерево. А насіння евкаліпту знаходиться в таких міцних коробочках, що вони не розкриваються. Саме під час швидких пожеж коробочки лопаються, і насіння розноситься вітром по окрузі. Завдяки таким властивостям евкаліпти за допомогою пожеж не пускають інші дерева на «свою територію». Трохи про це можете прочитати тут.

Але цієї весни (а в Австралії весна саме тоді, коли у нас осінь) пожежі почались у вересні раніше, ніж зазвичай. Є багато фотографій великих пожеж, загиблих тварин, згорілі ферми тощо. Повідомляють, що за цей час загинуло 26 (в інших джерелах 28) людей. (Для порівняння: у нас в Україні тільки за новорічну ніч у пожежах загинуло 15 осіб та ще 7 отримали травми різного ступеня тяжкості. Тобто співмірно з Австралією за три місяці.)

Що ж сталося? А те, що під тиском так званих «еко-активістів» уряд Австралії перевів багато лісів у статус національних парків із забороною проведення там будь-яких антропогенних втручань. Тобто проводити чистку лісу теж не можна. Тобто там протягом кількох років накопичувався сухостій та сушняк. Лісі поступово перетворювались на складені багаття, які лише чекали іскри. Такою іскрою могла стати блискавка, хоча переважна більшість – це людська необережність з вогнем, або свідомий підпал. Піромани є всюди, а тут їм створили благодатні умови.

Ви ніколи не задумувались, чому найбільш масштабні лісові пожежі відбуваються у Сибіру, Північній Каліфорнії, Австралії та інших «глухих» територіях, за якими не стежить людина?

Проблема сучасного світу – масова некомпетентність, коли за ту чи іншу діяльність беруться «активісти» без відповідної освіти, досвіду та елементарного розуміння закономірностей процесів, і до чого можуть призвести їхні дії. Яскравим втіленням є Грета Тунберг (Greta Thunberg). Якщо розібратись, до чого вона закликає:

- Я НЕ БУДУ учитись в школі і закликаю всіх учнів НЕ ВЧИТИСЬ, щоб ми виросли НЕУКАМИ і в дорослому віці НЕ ЗНАЛИ, як рятувати Землю. Але винні в цьому всі, хто завгодно, але не ми – НЕУКИ.

Грета Тунберг закликає пропускати шкільні заняття "заради екології"

Подібна публіка масово «примазується» до різних екологічних рухів і перетворює ці рухи на свою протилежність. І часто саме дії таких собі «еко-активістів» призводять до гірших наслідків.
- боротьба німецьких «зелених» проти атомної енергетики призвела до закриття німецьких АЕС, відповідно до збільшення числа ТЕС, а через це до зростання викидів CO2 та багатьох шкідливих сполук. До речі, чи знаєте ви, що навколо вугільних ТЕС радіоактивний фон завжди більше, ніж навколо АЕС?
- боротьба проти різдвяних ялинок призвела до масового поширення штучних ялинок, а через це до збільшення числа пластикових відходів.
- боротьба проти людського втручання в лісі призводить до захаращування лісу сушняком та масштабних лісових пожеж.

І таких прикладів тисячі. На жаль, на шляхетній темі екології зараз масово паразитують різні ліві екстремісти. Це поєднання некомпетентності, інфантилізму, бажання отримати все і негайно вже доходить до вищої точки абсурду, що неодмінно викличе «зворотний рух маятнику». На противагу лівому екстремізмові, що вже «зашкалив», починається зростання популярності правих ідеологій – консерватизму, націоналізму, національного солідаризму.

P.S. Коли вже стаття була готова, то я почув цікаву гіпотезу. Автор гіпотези звернув увагу, що масовий психоз з цією картинкою пройшов по різних країнах, але насамперед по постсовкових, де багато хто користується російською мовою – по РФ, Білорусі, Україні, Казахстану, «рускоязичних діаспорах» в різних країнах. З чого можна зробити допущення, що якась конкретна структура скористалась отою картинкою для проведення навчання з поширення фейків та масових психозів. І зараз обробляє і осмислює результати.

Отже, бачимо, що невідповідність доступності сучасних засобів масового поширення інформації і  застарілої індустріальної структури суспільства стає благодатним ґрунтом для поширення різних фейків (зокрема і небезпечних). І людству треба терміново шукати запобіжні засоби.

Наші інтереси: 

Необхідно розуміти, що на шляхетній темі збереження природи паразитує багато лівих екстремістів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Чітко і по суті, ліві екстремісти дійсно дуже сильно праазитують на цій темі, прикриваючись і гарними речами.

Жнива почалися, браття!

Коментарі

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Чітко і по суті, ліві екстремісти дійсно дуже сильно праазитують на цій темі, прикриваючись і гарними речами.

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Для того і є Народний Оглядач, щоб рекомендувати ресурси і розміщувати адекватні матеріали.

За це йому велика шана!