Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Вбивця вірусів і прищів: лікарка назвала неймовірну користь капусти

Світ:

Фітотерапевт Олена Світко рекомендує частіше додавати капусту до свого раціону, тому що вона приносить велику користь для здоров'я: рятує проблемну шкіру, запобігає серцево-судинним захворюванням, позбавляє від болю в животі.

Про це пише MedOboz.

Позбавляє від болю в животі

Будь-яка капуста, особливо, білокачанна і червона, допомагає налагодити роботу кишечника та покращує перетравлювання їжі. Річ у тім, що в ній багато грубої клітковини, завдяки чому цей продукт нормалізує перистальтику кишечника, чим в рази пришвидшує очищення від залишків неперетравленої їжі.

Тож завдяки навіть маленькій порції салату з капустою ви забудете про відчуття "гирі" в шлунку.

Запобігає серцево-судинним захворюванням

Крім клітковини, яка в організмі працює на рівні з сорбентами, очищаючи його від шкідливих речовин, капуста також містить і корисні органічні кислоти. Вони допомагають ефективно протистояти атеросклерозу, а також сприяють зміцненню судин.

Крім того, капуста – це багате джерело калію, який так потрібен серцю для повноцінної роботи.

"Щеплення" від вірусів

Цей листяний овоч допомагає також зміцнити імунітет, завдяки чому організм буде краще протистояти атаками бактерій і вірусів. Річ у тім, що в капусті є величезна кількість вітаміну С, що сприяє виробленню особливих речовин-борців зі шкідниками.

Рятує проблемну шкіру

А ще капуста допоможе поліпшити стан шкіри тим, кого природа нагородила жирним її типом. У складі овочу є багато вітаміну А, який сприяє нормалізації роботи сальних залоз і допомагає впоратися з такими неприємними проявами, як висипання, запалення і жирний блиск.

Бореться з набряком

Потрібна капуста і тим, хто страждає від набряклості, зокрема в період вагітності або ПМС. Завдяки своєму складу з корисних речовин і клітковини вона пришвидшує виведення зайвої рідини з організму і перешкоджає її накопиченню.

Рятує від анемії

Завдяки все тому ж вітамінно-мінеральному комплексу в складі, зокрема, великій кількості фолієвої кислоти, капуста допомагає позбутися від анемії або запобігти її появі.

Тому капуста, знову ж таки, ідеальний продукт для вагітних, а також дітей у період активного росту.

Не можна під час панкреатиту й після операцій

Незважаючи на всі свої переваги, капуста має і низку протипоказів. Головна причина в тому, що цей продукт може призвести до підвищеного газоутворення, а також містить грубі компоненти, які можуть травмувати запалену слизову оболонку органів шлунково-кишкового тракту.

Так, не можна їсти капусту відразу після операцій на черевній порожнині й грудній клітці, а також під час панкреатиту, підвищеній кислотності шлунка, а також в період гострої фази виразки й гастриту.

Наші інтереси: 

Знати про користь доступного овоча і споживати його.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Пилип Шимко.
0
Ще не підтримано

Саме так! Капуста,як по моїй пам'яті,(ще за часів Микити Сергійовича)була у споживанні моєї родини.А вже в сучасній Україні,для пенсіонерів з мінімальною пенсією=прожитковому мінімуму,справжнє спасіння...Лихоліття УРСР пережили,а новітні часи "незалежності від здорового глузду" люд український може не пережити. :-(

вікнебі

Коментарі

Зображення користувача Пилип Шимко.
0
Ще не підтримано

Саме так! Капуста,як по моїй пам'яті,(ще за часів Микити Сергійовича)була у споживанні моєї родини.А вже в сучасній Україні,для пенсіонерів з мінімальною пенсією=прожитковому мінімуму,справжнє спасіння...Лихоліття УРСР пережили,а новітні часи "незалежності від здорового глузду" люд український може не пережити. :-(

вікнебі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ну може не в такій кількості, але обовязково переживе☀️