Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як заробити на фейсбук

В інтернеті існує закономірність: є час — витрать його з користю і отримай дохід, немає часу — давай гроші і все зроблять за тебе. Пропонуємо вісім відповідей на питання: як заробити без вкладення грошей на Фейсбук.

Всі розглянуті нижче способи реально працюють і будуть продовжувати приносити прибуток, тому що затребуваність кожного з них з кожним роком тільки зростає, як і аудиторія соціальних мереж.

Ви виконавець або творець

Виконавці вибирають роботу, в якій необхідно виконувати прості дії і отримувати за це гроші.

Людина, яка налаштована створювати свій продукт для продажу заробить набагато більше. Часто люди не впевнені в своїх можливостях і, почавши з виконавських дій, потихеньку розбираються в питанні отримання прибутку, бачать більш вигідні методи і переходять у категорію творців.

Сторінка, група, особистий профіль — це нерухомість для роботи на Фейсбук. Її можна побудувати, модернізувати, збільшувати, здавати в оренду і продати, але доведеться попрацювати.

Група

Перед її створенням необхідно визначитися, для кого вона, яка у неї буде цільова аудиторія (стать, вік, рід діяльності). Тут важливо знайти вірну тему, а значить потрібно подумати:

  1. Чим захоплюється намічена цільова аудиторія?
  2. Чи легко буде знайти підписників?

Наприклад: жінки від 25 до 55 років, рід діяльності не має значення, любительки посидіти в соцмережах, поспілкуватися, полайкати фоточки. Знайти їх просто в спільнотах з кулінарії, психології, з виховання дітей і так далі. Значить, ця широка цільова аудиторія цілком підійде для організації групи з жіночої тематики.

Готову групу можна продати, знайшовши покупця, зацікавленого в тематиці або у вашій цільовій аудиторії.

Плюси: в групу можна додавати людей без їх згоди, ділитися (поширювати посилання) у себе на сторінці і в чужих профілях. Група наповнюється в десять разів швидше, ніж сторінка і динамічніше розвивається. Зручна для торгівлі товарами.

Мінуси: люди, запрошені проти їх волі, будуть обурюватися. На рекламу в групі ви не знайдете бажаючих, хіба що за особистою домовленістю. Публікації бажано робити якомога частіше, щоб залучити і утримати велику масу передплатників.

Особистий профіль

Можна завести профіль на вигадане ім'я. Прив'язати до нього поштову скриньку. Наповнити інформацією, нейтральними фотографіями, репостами, створюючи ілюзію існування реальної особистості. Необхідно набрати якомога більше друзів. Для цього потрібно приймати запрошення дружити і розсилати свої запити. До продажу профіль готовий через три місяці.

Попит на особисті акаунти регулярно зростає.

Плюси: в день йде не більше п'ять хвилин: зайти, опублікувати пост, прийняти запрошення в друзі і розіслати свої.

Мінуси: займає багато часу для підготовки. Купують профілі, найчастіше, люди для сірих і чорних методів просування або для інших шахрайських дій.

Сторінка

Це солідна нерухомість у Фейсбук. Тут дозволена реклама. Можна організувати гарний інтернет-магазин або цікавий тематичний форум. Щоб зібрати достатню кількість передплатників на сторінку без вкладення коштів зажадає не менше року роботи. Дуже важлива якість матеріалів, що публікуються.

Плюси: сторінки-найбільш затребувані майданчики для торгівлі і підтримки позитивного іміджу в Фейсбук. За умови великої кількості активних передплатників, нестачі в бажаючих розмістити у вас рекламу не буде. Дохід від 1000 і вище рублів в день. На своїй сторінці в Фейсбук ви самі вибираєте спосіб як заробити.

Мінуси: сторінка вимагає щоденної роботи мінімум годину в день. Необхідно шукати і обробляти матеріали. Люди підписуються за власним бажанням. Їх потрібно запрошувати, залучати, розкидати посилання-запрошення по інших відкритих майданчиках. Це довгострокове вкладення сил, яке обов'язково принесе дохід з плином часу.

Велика кількість передплатників групи чи сторінки необов'язково, якщо у вас специфічна тематика. Такий ресурс добре купують підприємці, які торгують супутніми товарами.
Наприклад: сторінка "Скоро в школу" цільова аудиторія-мами майбутніх або дійсних першокласників. Кращий контент — поради психологів і педагогів. Товари для торгівлі: від спеціалізованої літератури, до одягу та канцелярського приладдя.

Партнерські програми для сторінок

Згідно з угодою з партнерською програмою ви розміщуєте посилання на своїй сторінці в Фейсбук. Чим більше підписників по ній перейдуть, тим більше у вас буде дохід.

Крім звичайних партнерок, придивіться до CPA-мереж (це ресурси з оплатою непросто за перехід, а за дію). Ціни там вище. Підібрати можна на будь-яку тематику.

Чужа відеореклама на сторінці

На власному популярному майданчику можна показувати чужу відеорекламу. Гроші нараховуються за перегляди ролика вашою аудиторією. Запропонувати свої послуги можна, коли на сторінку підписані не менше 1000 підписників.

Плюси: відеореклама на сторінці хороше джерело пасивного додаткового доходу.

Мінуси: ролики, які дійсно будуть гідні уваги людей з'являються нечасто. Інтернет-простір занадто перевантажений рекламою, тому дивляться тільки корисне і краще, а це рідкість.

Реклама чужих груп, сторінок, сайтів, товарів

Цей спосіб підійде після набору в піднисники не менше 100000 чоловік, для широкої тематики і від 20000 для вузькоспеціалізованої ніші.

За публікацію посилань на сторонні ресурси прийнято отримувати грошову винагороду, незалежно від того, скільки людей скористаються цим посиланням. Вартість розміщення поста з посиланням від 3000 рублів. При приватній домовленості пост розміщується після отримання оплати.

Плюси: прибуток, її джерело і його якість Ви визначаєте самостійно.

Мінуси: Фейсбук не вітає приватну торгівлю рекламою, пропонуючи власну рекламну майданчик, але механізму боротьби з таким видом бізнесу поки немає.

Більше статей про способи заробітку у розділі itstatti.in.ua/zarobitok.html.

Робота адміністратором груп і сторінок у Фейсбук

Адміністрування — стабільна робота в соціальній мережі. Полягає в наданні послуг:

  • по наповненню групи/сторінки матеріалами різного формату;
  • підтримки спілкування серед передплатників;
  • відповідям на запити, коментарі;
  • проведення залучаючих дій (конкурси, опитування);
  • підтримання порядку (відсутність чужих рекламних публікацій, спаму, ненормативної лексики і образ);
  • інші види робіт за домовленістю з замовником послуги.

Робота з групою / сторінкою займає від 2 до 4 годин на день. Витрати за часом і оплата залежать від тематики і завдань, які ставить замовник. Вартість роботи від 1000 до 6000 грн на місяць. Чим вище кваліфікація адміністратора, тим більше йому заплатять. Але досвід-це справа наживна. Здобувати навички можна по ходу роботи. Знадобляться знання в SMM-просуванні, копірайтингу, маркетингу в соціальних мережах. Більшість інформації з цих питань можна отримати самостійно.

Адміністрування — цілком реальна віддалена робота. Фахівці затребувані зараз і будуть потрібні надалі, так як велика частина бізнесу переміщається в інтернет.

Продаж сторінок

Сторінка в Фейсбук - найкращий майданчик для реклами, продажу та інших взаємодій з потенційними покупцями товарів і послуг. Відмінно оформлена і кваліфіковано адмініструється сторінка-невід'ємна складова позитивного іміджу будь-якого бізнесу в мережі. Але не у всіх є час або можливості довго розвивати власну сторінку, тому простіше купити.

Якість сторінки визначають за основними параметрами:

  • кількість підписників;
  • геопривязанность цільової аудиторії;
  • активність підписників;
  • динаміка зростання і розвитку майданчика.

Вартість прокачаної сторінки починається з чотиризначних цифр і зростає в залежності від чисельності цільової аудиторії.

Мінуси: на розвиток без вкладень потрібен час.

Плюси: продаж окупає всі витрати по часу.

Продаж власних товарів

Через Фейсбук відмінно можна продавати свої товари, зроблені власними руками або вигідно перепродувати чужі. Соціальна мережа пропонує багато безкоштовних інструментів. Навколо мільйони потенційних покупців. Потрібно тільки красиво запропонувати товар або послугу.

Плюси: не потрібно переживати за податки і контроль з боку інших фіскальних органів. Всі дії і методи безкоштовні, крім реклами. Найбільша концентрація платоспроможного народу. Вірний метод заробити реальні долари, так як Фейсбук не обмежує вибір валюти для продажу.

Мінуси: істотних немає. Успішні продажі залежать від того, наскільки затребуваний товар, запропонований і кому, тобто безпосередньо від цільових дій продавця.

Відмінний спосіб для виконавців — лайки, репости, коментарі

Цей спосіб заробити найбільш популярний для новачків. З вкладень потрібен час і працьовитість. Замовник послуги платить за цільову дію у вигляді лайка до посту або фото, репосту публікації або коментаря до неї, підписку на сторінку. Знайти подібні завдання можна на відповідних сервісах.

Плюси: мінімум відповідальності, ніяких вкладень, гроші виплачуються чесно.

Мінуси: потрібно повноцінний робочий день, щоб дійсно отримати суму з двома нулями.

Висновки

Чи можна заробити на Фейсбук без вкладень? Так, можна і для цього є багато доступних способів. Тисячі людей перетворили соціальну мережу на джерело постійного доходу. Хтось знайшов тут постійну роботу, хтось додаткову. Фейсбук не оцінює співробітника за рівнем освіти, інтелекту або іншим критеріям. Хочете заробити-працюйте. Всі умови для отримання прибутку створені.

Джерело - онлайн журнал про заробіток ІТстатті.

Автор - Вольдемар Воронцовський.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Не розкрито питання:
Хто платить?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Не розкрито питання:
Хто платить?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А ще на скільки конкретно є гарантія саме заробити, а не просто потрати час і потім не знати що із тим усім робити.
Для прикладу жоден з цих варіантів у мене не вийшов)
А шахраї і то хотіли у мене придбати сторінку за шахрайськими методами за безцінь..
Тому вся ця туфта хіба що гідна москальскої аудиторії у якій і справді крутяться гроші по цій тематиці на відмінно від української аудиторії де серед 100 тис. укрів зароблятимуть від силу 5-8 людей серед яких 2-3 можливо і матимуть трохи більше 250-300 грн. в тиждень...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наше життя - це простір Гри, тому тут нема жодних гарантій, навіть на цвинтарі.

Альберт Саїн каже:
А ще на скільки конкретно є гарантія саме заробити, а не просто потрати час і потім не знати що із тим усім робити.
Для прикладу жоден з цих варіантів у мене не вийшов)
А шахраї і то хотіли у мене придбати сторінку за шахрайськими методами за безцінь..
Тому вся ця туфта хіба що гідна москальскої аудиторії у якій і справді крутяться гроші по цій тематиці на відмінно від української аудиторії де серед 100 тис. укрів зароблятимуть від силу 5-8 людей серед яких 2-3 можливо і матимуть трохи більше 250-300 грн. в тиждень...

Все, що робиться з власної волі, – добро!