Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коломойський догрався: бізнесмен може поплатитися за "створення злочинної мережі" в США

Канцлерський суд штату Делавер у США ухвалив низку гучних рішень за позовом проти бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, яких разом із їхніми партнерами запідозрили у створенні "злочинної мережі" і заволодінні активами на суму понад 674 млн доларів. 

Про це повідомляється у матеріалі tZE Inform. Йдеться про розгляд, який ініціював у травні ПриватБанк, що раніше перебував у власності фігурантів позову, пише Обозреватель.

Поруч із Коломойським і Боголюбовим шахрайство приписують ще трьом "агентам" злочинної схеми – Мордехаю Корфу (Mordechai Korf), Хаїму Шохету (Chaim Schochet) і Уріелю Цві Лаберу (Uriel Tzvi Laber), а також 20 компаніям, зареєстрованим у штаті Делавер.  

Зазначається, що розглянувши і вивчивши додаткові матеріали, що надійшли на розгляд суду, беручи до уваги істотну вагу і суспільну значущість розгляду, суд ухвалив рішення про подальший розгляд справи виключно за процедурою акту "Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act".

Було встановлено первинну черговість розгляду питань і призначено суддю на чергове засідання суду.

23 жовтня стало відомо про перший арешт у справі. 20 жовтня на запит Канцлерського суду штату Делавер міністерством юстиції США у Вашингтоні затриманий і доправлений до суду для надання свідчень фігурант справи RF02. Перед засіданням фігуранту оголошено тридцятиденний превентивний арешт.

Що все це означає для Коломойського і Ко

21 липня 2019 року суд визнав обґрунтованим факт наявності неправомірного впливу на учасників судового розгляду, що фактично призвело до зміни суті судового розгляду. Відтепер це вже не суд про порушення у господарсько-фінансовій сфері. 

Це судовий розгляд справ про створення "злочинної асоціації" та її членів.

Це, перш за все, має принципову особливість – дає змогу залучати відповідні органи юстиції до виконання функцій розшуку, доставки на судове засідання, арешту активів та інше, до винесення спільного рішення суду, в рамках незакінченої судової процедури.

Так, правоохоронці США отримали право доставляти Коломойського і Ко для їхньої участі у засіданнях.

Згідно з процедурою розгляду, на кожне засідання буде по черзі призначатися новий суддя, а рішення ухвалюватиметься у рамках судової колегії учасників. Відтепер жодна юридична процедура не може зупинити розгляд, або вивести з-під розгляду когось до остаточного рішення суду.

Обозреватель нагадує:

  • Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, що ПриватБанк був об'єктом масштабних шахрайських дій, а це призвело до заподіяння фінустанові збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.

  • Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд при цьому зобов'язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалене на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 млрд доларів.

  • Справу про можливе відмивання грошей Коломойським і Боголюбовим уже назвали однією з найбільших в історії.

 

Наші інтереси: 

1) Провчити Коломойського, щоб знав своє місце. 2) Показати іншим олігархам, що починається нове життя. 3) Ліквідувати в Україні олігархію як явище. Актуальним стає Закон RICO, або Як перемогти корупцію, коли в країні нема судів і прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з прізвищ, маємо справу з етнічною мафією. Застосування щодо неї закону RICO ("Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act") - це дуже серйозно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з прізвищ, маємо справу з етнічною мафією. Застосування щодо неї закону RICO ("Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act") - це дуже серйозно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Слухав нині інтерв'ю з Павлом Клімкіним https://www.youtube.com/watch?v=rap4FGAULks і сподобалася його фраза, що багаті люди (олігархи) це добре для країни, допоки вони не пхаються у владу.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Олігархи - це багатії, які збагачуються на державі. Якщо ж багатії працюють на спільне благо, створюючи робочі місця і сплачуюючи податки, то це не олігархи, а великий бізнес.

В Україні олігархом іноді називають будь-якого заможного бізнесмена. Але це не правильно. Олігарх має чіткі ознаки. Це людина, яка має власний крупний бізнес та одночасно впливає на прийняття рішень хоча б в одній з гілок влади: законодавчій, виконавчій чи судовій. Крім того, сьогодні не менше значення має і контроль над масмедіа.

Андрій Ясун каже:
Слухав нині інтерв'ю з Павлом Клімкіним <a href="https://www.youtube.com/watch?v=rap4FGAULks" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=rap4FGAULks</a> і сподобалася його фраза, що багаті люди (олігархи) це добре для країни, допоки вони не пхаються у владу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!